Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στα “πράσα” συμμορία που λήστευε καταστήματα στην Αττική – Εξιχνιάστηκαν 36 κλοπές







Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφάλειας Νέας Ιωνίας, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής και τα Τμήματα Ασφάλειας Διονύσου και Κηφισιάς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συμμορία, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές από καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής.



Συγκεκριμένα συνελήφθησαν, την περασμένη Πέμπτη (8/12) στα Εξάρχεια και στην Κηφισιά, τρεις αλλοδαποί 18, 23 και 32 ετών και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για ένταξη και συμμετοχή σε συμμορία που προέβαινε σε διακεκριμένες κλοπές και φθορά καταστημάτων. Επιπρόσθετα ταυτοποιήθηκαν δύο 19χρονοι αλλοδαποί, μέλη της συμμορίας, ένας εκ των οποίων είναι έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. ο 23χρονος και ο 32χρονος εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της ‘Αμεσης Δράσης, να κάνουν διάρρηξη σε πρακτορείο τυχερών παιγνιδιών στην Κηφισιά, στο οποίο εισήλθαν σπάζοντας την γυάλινη πόρτα του καταστήματος και ακινητοποιήθηκαν πριν προλάβουν να ολοκληρώσουν την εγκληματική τους δράση.


Στο πλαίσιο διερεύνησης περιστατικών κλοπών από καταστήματα με συγκεκριμένο τρόπο δράσης, από τον Απρίλιο του 2022, στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή της Αττικής, έπειτα από επισταμένη έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. αποκαλύφθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας με διαρκή μεθοδική δράση και διακριτούς ρόλους.


Όσον αφορά τον τρόπο δράσης των μελών της εγκληματικής ομάδας, δρούσαν τις νυχτερινές ώρες, όπου προέβαιναν με την χρήση διαφόρων αντικειμένων στη θραύση των υαλοπινάκων της εισόδου καταστημάτων και στην συνεχεία, εισέρχονταν σε αυτά και αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους ηλεκτρονικές συσκευές και χρηματικά ποσά.



Από την προανακριτική έρευνα και κατόπιν συνδυαστικής αξιολόγησης πληροφοριακών δεδομένων και αποδεικτικών μέσων, έχουν εξιχνιαστεί μέχρι στιγμής 36 περιπτώσεις κλοπών σε διάφορα είδη καταστημάτων σε περιοχές της Αττικής.

Σε βάρος μελών της συμμορίας έχουν σχηματισθεί δικογραφίες για κλοπές από καταστήματα σε περιοχές εκτός της Αττικής.


Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό του πλήρους εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας συνεχίζεται.



Πηγή: debater.gr







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια