Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αεροπορικό δυστύχημα στο Ηράκλειο: «Χάσαμε ύψος» – Τι είπε ο 26χρονος που διασώθηκε


Με υποθερμία και σε κατάσταση σοκ νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου ο 26χρονος κυβερνήτης του μονοκινητήριου αεροσκάφους, το οποίο κατέπεσε στη θάλασσα το πρωί της Πέμπτη με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ο 68χρονος συγκυβερνήτης του.


Σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24, o 26χρονος φέρεται να είπε ότι το αεροσκάφος παρουσίασε μηχανική βλάβη, προσπάθησαν να επιστρέψουν στο αεροδρόμιο, όμως έχασαν ύψος και επελέγη η προσθαλάσσωση προκειμένου να αποφύγουν τη συντριβή.


Η διερεύνηση της υπόθεσης θα γίνει από την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας, με τη συνδρομή του Λιμενικού Σώματος, ωστόσο δεν είναι ακόμη γνωστό πότε στελέχη της συγκεκριμένης υπηρεσίας θα βρεθούν στο Ηράκλειο.


Από την αυτοψία που έγινε από το Λιμενικό, δεν παρατηρήθηκε ρύπανση στη θάλασσα, ενώ δεν έχει γίνει ακόμα ανέλκυση τμημάτων του αεροσκάφους, κάτι που αναμένεται να γίνει μετά από απόφαση των αρμόδιων υπηρεσιών.


Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Πρώτη Θέση, ο πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Κρήτης Μανώλης Αντωνακάκης, έκανε λόγο για μια πολύ «δύσκολη επιχείρηση». «Σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να δράσεις άμεσα. Οι συνάδελφοι πήγαν εκεί, είδαν στα 300 μέτρα να επιπλέει το μονοκινητήριο και έπρεπε να δράσουν. Δεν ήξεραν τι θα αντιμετωπίσουν, αν γνώριζαν κολύμπι οι άνθρωποι, αν υπήρχε διαρροή καυσίμων. Ήταν δύσκολη επιχείρηση».


Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Μενέλαος Καρακωνσταντάκης εξέφρασε τη θλίψη του, για το τραγικό αυτό περιστατικό. «Δεν έχουμε λόγια για όλα αυτά τα συμβάντα. Ότι και αν προσπαθεί κανείς να κάνει, δεν έχει πάντα θετικό αποτέλεσμα. Τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα».

Πηγή: creta24.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια