Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δίωξη στον αστυνομικό που πυροβόλησε τον 16χρονο -"Πυροβόλησα ενστικτωδώς, στόχευα στα λάστιχα"


Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης, ασκήθηκε εις βάρος του 32χρονου αστυνομικού που συνελήφθη επειδή άνοιξε πυρ εναντίον του 16χρονου Ρομά στη διάρκεια καταδίωξης, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά.

Ο κατηγορούμενος αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. οδηγήθηκε το πρωί στην εισαγγελέα πρωτοδικών. Μετά την απαγγελία της εις βάρος του δίωξης παραπέμφθηκε να απολογηθεί στον α' τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, απ όπου πήρε προθεσμία.


Κατόπιν ο 32χρονος αστυνομικός οδηγήθηκε σιδηροδέσμιος από συναδέλφους του στα κρατητήρια της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης έχει συγκεντρωθεί ομάδα Ρομά, ενώ ισχυρά είναι τα αστυνομικά μέτρα τόσο εντός όσο και εκτός των Δικαστηρίων, καθώς από χθές σημειώνονται επεισόδια.

"Πυροβόλησα ενστικτωδώς, στόχευα στα λάστιχα"

Ο κατηγορούμενος -διά του συνηγόρου του- αρνείται την κατηγορία, τονίζοντας ότι δεν ενήργησε με ανθρωποκτόνο δόλο. Φέρεται να υποστήριξε ότι πυροβόλησε, λόγω του κινδύνου που διέτρεχαν οι συνάδελφοί του και ειδικότερα οι αναβάτες της προπορευόμενης μηχανής. Κατά πληροφορίες, είπε ότι πυροβόλησε "μία φορά στον αέρα για εκφοβισμό", ενώ για τον δεύτερο πυροβολισμό που έπληξε τον 16χρονο στο κεφάλι, φέρεται να ισχυρίστηκε πως πυροβόλησε "ενστικτωδώς προς τα κάτω, στοχεύοντας στα λάστιχα του αυτοκινήτου", και περιγράφοντας στη συνέχεια τις συνθήκες υπό τις οποίες άνοιξε πυρ, ανέφερε πως η μηχανή στην οποία επέβαινε κινούνταν με ταχύτητα και λόγω του οδοστρώματος είχε συχνές αναπηδήσεις.

Ένταση επικρατεί και αυτήν την ώρα έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης στο οποίο έχουν συγκεντρωθεί συγγενείς του 16χρονου που δέχθηκε πυροβολισμό από αστυνομικό, αλλά και αλληλέγγυοι προκειμένου να διαμαρτυρηθούν.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, στο σημείο έχουν παραταχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων αντιδράσεων. Λίγο νωρίτερα υπήρξε πετροπόλεμος, με τα ΜΑΤ να απωθούν τους συγκεντρωμένους πιο ψηλά προς την Εγνατία.
Παραμένει σοβαρή η κατάσταση του 16χρονου

Σε σοβαρή κατάσταση, διασωληνωμένος, εξακολουθεί στο μεταξύ να νοσηλεύεται σε ΜΕΘ στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ο 16χρονος που τραυματίστηκε από σφαίρα στο κεφάλι.

Μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν, χτες βράδυ, στο Ιπποκράτειο, με αφορμή τον τραυματισμό του νεαρού Ρομά, οι διευθυντές δύο Κλινικών απευθύνουν έκκληση να πρυτανεύσει η λογική και να μην επαναληφθούν τα επεισόδια που έθεσαν σε κίνδυνο τη λειτουργία του Νοσοκομείου κατά τη χθεσινή εφημερία.

Ο διευθυντής της Παιδοχειρουργικής Κλινικής του Ιπποκρατείου Γιώργος Τσικόπουλος, επικαλούμενος την ιδιαίτερη σχέση του με τον πληθυσμό των Ρομά, απηύθυνε έκκληση να πρυτανεύσει η λογική και να μην επαναληφθούν τα επεισόδια.

"Με τον πληθυσμό των Ρομά έχω μία ιδιαίτερη σχέση. Χειρουργώ εδώ και 40 χρόνια σε αυτό το Νοσοκομείο. Έχω χειρουργήσει πάρα πολλά παιδάκια με όγκους, με φλεγμονές, δύσκολα περιστατικά, κι έχω μία άριστη σχέση μαζί τους. Σε αυτούς που με ακούνε αυτή τη στιγμή και μου στέλνουν τα ευχαριστήριά τους, κάνω έκκληση να πρυτανεύσει η λογική. Ναι μεν καταλαβαίνουμε τον πόνο τους, καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει ένα παιδί το οποίο χαροπαλεύει, αλλά οι αντιδράσεις να είναι στο πλαίσιο της κοσμιότητας, να μην ξεφεύγουν. Το Νοσοκομείο μας είναι ένα τριτοβάθμιο νοσοκομείο, περιθάλπει νεφροπαθείς, περιθάλπει μεταμοσχευμένους, είναι ένα κέντρο Covid. Επομένως δεν μπορούμε να το καταστρέψουμε. Ναι μεν κατανόηση, αλλά από την άλλη πλευρά ζητούμε κόσμια αντίδραση. Καταλαβαίνουμε και τον πόνο, όλα τα καταλαβαίνουμε", σημείωσε ο κ. Τσικόπουλος.

Ο διευθυντής της Α' Παιδιατρικής Κλινικής στο Ιπποκράτειο Δημήτρης Ζαφειρίου ανέφερε ότι πρώτη φορά στα χρονικά του νοσοκομείου συνέβησαν θλιβερά γεγονότα όπως θα χθεσινά, τα οποία έθεσαν σε κίνδυνο τη λειτουργία του Νοσοκομείου.

"Στην Παιδιατρική, οι μικροί ασθενείς φοβήθηκαν πάρα πολύ με τους κρότους και τις φασαρίες. Είχαμε επεισόδια μέσα στην Κλινική, οι γονείς δεν μπορούσαν να έρθουν να επισκεφτούν τα παιδιά, το Νοσοκομείο στην εφημερία του δεν μπορούσε να δεχτεί ασθενείς, οι οποίοι είχαν ανάγκη περίθαλψης, γιατί φοβόντουσαν με όλα αυτά που γίνονταν", ανέφερε ο κ. Ζαφειρίου και πρόσθεσε: "Νομίζω ότι οποιαδήποτε διαμαρτυρία πρέπει να γίνεται σε άλλο χώρο και όχι εκτός και μέσα ενδεχομένως σε ένα δημόσιο νοσοκομείο".


Πηγή:  capital.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια