Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Επιμένει ο εισαγγελέας: Ζητάει την προφυλάκιση του αστυνομικού που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά






Ο εισαγγελέας εισηγείται στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης την προφυλάκιση του αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ που κατηγορείται πως πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά κατά τη διάρκεια καταδίωξης.



Υπενθυμίζεται πως για το ζήτημα της ποινικής μεταχείρισης του 34χρονου αστυφύλακα είχε προκύψει διαφωνία ανάμεσα σε εισαγγελέα και ανακριτή, διαφωνία την οποία καλείται να λύσει το Δικαστικό Συμβούλιο.


Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, στην πρότασή του ο εισαγγελικός λειτουργός επισημαίνει -μεταξύ άλλων- ότι λόγω της εμπειρίας του, ο αστυνομικός δεν έπρεπε να πυροβολήσει στην προκειμένη περίπτωση.



Η απόφαση αναμένεται να γίνει γνωστή τα επόμενα 24ωρα, με την έκδοση βουλεύματος.
Κρίσιμα είναι τα επόμενα 24ωρα για τον 16χρονο

Κρίσιμα είναι τα επόμενα 24ωρα για τον 16χρονο Ρομά, μία εβδομάδα μετά τον πυροβολισμό του από αστυνομικό, κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Mega, οι γιατροί του Ιπποκράτειου της Θεσσαλονίκης, στο οποίο νοσηλεύεται, σταμάτησαν τη φαρμακευτική αγωγή στον 16χρονο, προκειμένου να δουν πώς θα αντιδράσει ο οργανισμός και ο εγκέφαλός του.

Την ίδια ώρα, τα επεισόδια μεταξύ Ρομά και αστυνομικών έχουν σταματήσει, ωστόσο, η οργή για το αιματηρό περιστατικό παραμένει. Οι γονείς και οι συγγενείς του νεαρού ζητούν την προφυλάκιση του αστυνομικού, ωστόσο η απόφαση είναι στα χέρια της δικαιοσύνης.



Σύμφωνα με πληροφορίες, την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε εξέταση από ιατροδικαστή, ο οποίος διαπίστωσε ότι το τραύμα από τη σφαίρα είναι στο πίσω μέρος του κεφαλιού του, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που έγιναν στον ανήλικο.

Σημειώνεται επίσης ότι η οικογένεια, μέσω του δικηγόρου της, ζήτησε να σχηματιστεί πόρισμα ιατροδικαστή που αναμένεται να χρησιμοποιηθεί στη δίκη, με κατηγορούμενο τον αστυνομικό.

Πηγή: www.thetoc.gr







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια