Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σε επιφυλακή η ΕΛΑΣ για τυχόν επεισόδια μετά την απόφαση για τον αστυνομικό που σκότωσε τον 16χρονο Ρομά





Τι δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας


Σε συναγερμό βρίσκεται η ΕΛΑΣ σε ολόκληρη τη χώρα, μετά την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε τον 16χρονο Κώστα Φραγκούλη, κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη.



Παρόλο που επικεφαλής των Ρομά κάνουν λόγο για ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί πως δεν θα ξανασημειωθούν επεισόδια κοντά σε καταυλισμούς.

Μάλιστα, η οικογένεια του Κώστα Φραγκούλη “βράζει” και στρέφεται εναντίον του συνηγόρου του 34χρονου κατηφορούμενου αστυνομικού, Αλέξη Κούγια.


Από την πλευρά του, ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, ότι “όλο αυτό το οποίο προηγήθηκε, σε συνδυασμό με μια προκατάληψη που διαπιστώσαμε όσον αφορά τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, φτάσαμε στο προφανές να διαφημίζεται ως μια υπέροχη συμπεριφορά των προέδρων των Οργανώσεων των Ρομά, οι οποίοι διαφημίστηκαν ότι εξασφάλισαν την κοινωνική ειρήνη. Δηλαδή, εξαρτώντας την απόφαση της δικαιοσύνης από τις δικές τους ενέργειες, εξασφάλισαν το γεγονός κάποιοι, πραγματικά κακοποιοί, να μην σπάνε επιχειρήσεις και περιουσίες”.




Πρόσθεσε ακόμα ότι “οι πρόεδροι (σ.σ.: των Ρομά) είτε αποτρέπουν, είτε επιτρέπουν στους ανθρώπους αυτούς να κάνουν αυτά τα οποία κάνουν. Στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες μεγάλες πόλεις, οι κύριοι πρόεδροι επέτρεψαν τις προηγούμενες ημέρες να ληστεύονται καταστήματα, να καταστρέφονται επιχειρήσεις, να πυροβολούνται αστυνομικοί και τελικά, επειδή μία ημέρα δεν το έκαναν, λέγοντας μάλιστα, ότι περιμένουμε την απόφαση της Δικαιοσύνης – αυτοί που την παραβαίνουν καθημερινά και το γνωρίζω από τα σχεδόν 50 χρόνια της καριέρας μου. Ολη αυτή η υποδομή με έχει ενοχλήσει προσωπικά και νομίζω ότι ενοχλεί όλους τους έντιμους πολίτες. Μου κάνει εντύπωση γιατί κάποιοι συνάδελφοί σας, αυτή την εικόνα την παρουσιάζουν με διαφορετικό τρόπο, αντί να την κατακεραυνώνουν καθημερινά”.

Σημειώνεται πως μετά τη διαφωνία που υπήρξε ανάμεσα σε ανακριτή και εισαγγελέα σχετικά με το ζήτημα της προσωρινής του κράτησης, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης έλυσε τη διαφωνία υπέρ του ανακριτή και με βούλευμα του έκρινε ότι ο κατηγορούμενος πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.



Πηγή: debater.gr







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια