Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Θεσσαλονίκη: Εξαιρετικά κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας του 16χρονου Ρομά



Η κατάσταση του νεαρού Ρομά χαρακτηρίζεται εξαιρετικά κρίσιμη ενώ οι γιατροί μειώνουν σταδιακά την καταστολή ώστε να δουν πως ανταποκρίνεται ο οργανισμός του.

Κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες για την ζωή του 16χρονου Ρομά που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από αστυνομικό στη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη.

Η κατάσταση του νεαρού Ρομά χαρακτηρίζεται εξαιρετικά κρίσιμη ενώ οι γιατροί μειώνουν σταδιακά την καταστολή ώστε να δουν πως ανταποκρίνεται ο οργανισμός του.



Χθες οι συγγενείς του 16χρονου ενημερώθηκαν από τους γιατρούς για την κρισιμότητα της υγείας του παιδιού τους.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό, μέχρι την Πέμπτη αναμένεται να βγουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που διενεργήθηκαν στον 16χρονο.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα, ο 16χρονος φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, συνέπεια του τραύματος που του προκάλεσε η σφαίρα που δέχθηκε από το υπηρεσιακό όπλο του κατηγορούμενου αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Κατά τα ίδια ευρήματα, διαπιστώθηκε μόνο πύλη εισόδου της σφαίρας, για την οποία υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης και έκτοτε νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ.
Ο εισαγγελέας πρότεινε την προφυλάκιση του αστυνομικού

Κατά τα λοιπά, την προφυλάκιση του αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που κατηγορείται για τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά, στη διάρκεια καταδίωξης, εισηγήθηκε χθες, ο εισαγγελέας προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Για το θέμα της ποινικής μεταχείρισης του 34χρονου αστυφύλακα της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. είχε προκύψει διαφωνία ανάμεσα σε εισαγγελέα και ανακριτή, την οποία καλείται να λύσει το Δικαστικό Συμβούλιο.

Κατά πληροφορίες, στην πρότασή του, ο εισαγγελικός λειτουργός επισημαίνει -μεταξύ άλλων- ότι λόγω της εμπειρίας του, ο αστυνομικός δεν έπρεπε να πυροβολήσει στην προκειμένη περίπτωση.

Η απόφαση αναμένεται να γίνει γνωστή τα επόμενα 24ωρα, με την έκδοση βουλεύματος.

Πηγή: www.tanea.gr







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια