Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οικονόμου για τον πυροβολισμό κατά 16χρονου: "Η ανθρώπινη ζωή δεν αποτιμάται σε χρήματα"

Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου σε ερώτηση του NEWS 24/7 για τους πυροβολισμούς που δέχθηκε 16χρονος στη Θεσσαλονίκη από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ.

Βίκυ Σαμαρά


“Η ανθρώπινη ζωή δεν αποτιμάται σε χρήματα. Είναι αυτονόητο. Έχει τεράστια αξία και δε μετριέται σε κανένα ποσό”, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ερωτηθείς από το NEWS 24/7 στο πλαίσιο του briefing για τον πυροβολισμό που δέχθηκε στο κεφάλι από αστυνομικό 16χρονος στη Θεσσαλονίκη, επειδή δεν πλήρωσε 20 ευρω βενζίνη.

Ο κ. Οικονόμου ρωτήθηκε και για τις επόμενες ενέργειες της κυβέρνησης, δεδομένου ότι εν τω μεταξύ συνελήφθη ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομ. Πρόκειται για άνδρα της ομάδας ΔΙΑΣ που χρησιμοποίησε το υπηρεσιακό του όπλο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε στις ανακοινώσεις από ΕΛΑΣ και δήλωσε ότι “όπως σε κάθε άλλη αντίστοιχη περίπτωση, θα υπάρξει και έρευνα και ανακοινώσεις και θα δοθούν απαντήσεις”.

Κατά πληροφορίες, από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. προέκυψε η εμπλοκή του δικυκλιστή αστυνομικού στο αιματηρό περιστατικό και με εισαγγελική εντολή κρατείται, ενώ σύμφωνα με την ΕΡΤ, σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος του για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Υπενθυμίζεται πως ο νεαρός πήγε σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην οδό Μοναστηριού, τα ξημερώματα της Δευτέρας και αφού έβαλε καύσιμα αξίας 20 ευρώ, έφυγε δίχως να πληρώσει.

Ακολούθησε καταδίωξη με περιπολικό της Άμεσης Δράσης και δικυκλιστές της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. οι οποίοι εντόπισαν το όχημα και ακολούθησε καταδίωξη, με αποτέλεσμα ο 16χρονος να τραυματιστεί από πυροβολισμό αστυνομικού στο κεφάλι.

Ο 16χρονος Ρομ, πατέρας ενός παιδιού 1,5 χρονών υποβλήθηκε σε χειρουργείο όπουτου αφαίρεσαν μία σφαίρα από το κεφάλι. Έκτοτε νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης, σε σοβαρή κατάσταση, μετά την πολύωρη επέμβαση.


Πηγή: news247.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια