Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ανακοίνωση της Κίνησης Απόστρατων Αστυνομικών για την κινητοποίηση της Δευτέρας 12 Δεκεμβρίου


Ο αγώνας με τους συνταξιούχους συνεχίζεται.

Οι απόστρατοι μαζί με τους συνταξιούχους θα βρεθούμε ξανά στους δρόμους του αγώνα. Όλοι στη συγκέντρωση που διοργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις τη Δευτέρα 12 Δεκέμβρη και ώρα 10.30 στην πλατεία Κλαυθμώνος και στην πορεία που θα ακολουθήσει.

Είναι μονόδρομος για όσους δεν αποδεχόμαστε την κοροϊδία της κυβέρνησης που προπαγανδίζει πως όλοι θα δούμε αυξήσεις. Ποια αύξηση θα δούμε όταν ο πληθωρισμός τρέχει με τουλάχιστον 12% - ο πραγματικός ακόμη περισσότερο - και η κυβέρνηση δίνει αύξηση 7,5% μόνο στις κύριες συντάξεις; Ποια αύξηση θα δούμε όσοι έχουμε μεγαλύτερη προσωπική διαφορά; Με ποια αύξηση θα πάμε στις υπεραγορές για να ψωνίσουμε για τις οικογένειές μας ή θα παραγγείλουμε πετρέλαιο για θέρμανση; Γιατί η κυβέρνηση δεν κατήργησε το νόμο Κατρούγκαλου του ΣΥΡΙΖΑ για την προσωπική διαφορά, όπως είχε υποσχεθεί; Γιατί δεν δίνουν την αύξηση και στις επικουρικές συντάξεις που έχουν γίνει φιλοδωρήματα; Γιατί δεν δίνουν τα αναδρομικά του 11μηνου σε όλους χωρίς προαπαιτούμενα, όταν μοιράζουν δισεκατομμύρια στους επιχειρηματικούς ομίλους; Γιατί δεν επαναφέρουν τα πληρωμένα με τις κρατήσεις μας δώρα;

Προφανώς για την κυβέρνηση της Ν.Δ τα 13 χρόνια χωρίς καμιά αύξηση δεν σημαίνουν τίποτα, όπως δεν σήμαιναν και για τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Αντίθετα, με τις αντιλαϊκές πολιτικές τους, μας αναγκάζουν να βάζουμε ακόμα πιο βαθιά το χέρι σε ότι έχει μας απομείνει. Ακρίβεια σε όλα και τρέμουμε μην μπλέξουμε με αρρώστιες, φάρμακα και νοσήλια. Τα δημόσια νοσοκομεία γίνονται επιχειρήσεις και το Ε.Σ.Υ παραδίνεται βορά στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Γνωρίζουμε πως δύσκολα ανοίγει η στρόφιγγα για τους εργαζόμενους που παράγουν τον πλούτο και τους συνταξιούχους, ενώ για τους επιχειρηματίες της πράσινης ενέργειας, τους μεγαλοκλινικάρχες και τους εφοπλιστές είναι διαρκώς ανοιχτές οι κάνουλες του χρήματος. Δεν περιμένουμε νέους Μεσσίες με τις προσεχείς εκλογές να λύσουν τα προβλήματά μας. Πιστεύουμε στη δύναμη των μαζικών αγώνων και στην αλληλεγγύη των συνταξιούχων και των εργαζομένων.

Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε:

· Ουσιαστικές αυξήσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις..

· Να ενσωματωθεί η προσωπική διαφορά στη σύνταξη και να υπολογιστεί η αύξηση και πάνω σ’ αυτή.

· Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.

· Να δοθούν τα αναδρομικά σε όλους χωρίς νομικά και άλλα προαπαιτούμενα.

· Να ανακεφαλαιοποιηθούν τα Ταμεία μας.

· Να σταματήσει η ιδιωτικοποίηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.



Για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Για μια ζωή με αξιοπρέπεια.

ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια