Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στα χέρια των αρχών εγκληματική οργάνωση με λεία 124.000 ευρώ από απάτες εις βάρος πολιτών



Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν σε Νίκαια, Πέραμα και Περιστέρι, ενώ συλληφθέντες είναι ένας 51χρονος αλλοδαπός και τρεις ημεδαποί ηλικίας 48, 50 και 48 ετών αντίστοιχα.



Στη σύλληψη 4 μελών εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε πολίτες αποσπώντας τους χρηματικά ποσά ηλεκτρονικά από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές.



Ειδικότερα, κατά τις πρωινές ώρες της 8ης Δεκεμβρίου, αστυνομικοί του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προχώρησαν στη σύλληψη με εντάλματα 4 ατόμων για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος μεγάλης αξίας, απάτης με υπολογιστές και πλαστογραφία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν σε Νίκαια, Πέραμα και Περιστέρι, ενώ συλληφθέντες είναι ένας 51χρονος αλλοδαπός και τρεις ημεδαποί ηλικίας 48, 50 και 48 ετών αντίστοιχα.

Η αστυνομική επιχείρηση σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και πολυήμερης έρευνας, από το Τμήμα Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκαν οι ανωτέρω διωκόμενοι.







Στην ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει: «Οι ανωτέρω τουλάχιστον από το έτος 2020 εντάχθηκαν και συμμετείχαν ως μέλη σε επιχειρησιακά δομημένη με διαρκή εγκληματική δράση οργάνωση, έχοντας διακριτούς ρόλους και προβαίνοντας στις ανωτέρω αξιόποινες πράξεις.


Ειδικότερα, τα μέλη της οργάνωσης, αποκτώντας πρόσβαση στην ηλεκτρονική διαδικτυακή διαχείριση των τραπεζικών λογαριασμών (e-banking) χρηστών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, πραγματοποιούσαν μεταφορές χρηματικών ποσών από λογαριασμούς των θυμάτων σε λογαριασμούς μελών της οργάνωσης και εν συνεχεία σε εταιρείες που διαχειρίζονταν μέλη της, με σκοπό την περαιτέρω νομιμοποίηση των παραπάνω εσόδων.

Το συνολικό χρηματικό όφελος που αποκόμισαν από την εγκληματική τους δράση υπολογίζεται τουλάχιστον στο χρηματικό ποσό των 124.000 ευρώ».

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.




Πηγή: www.dikastiko.gr







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια