Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πώς έπιασε η ΕΛ.ΑΣ. τον εμπρηστή της Real: Τον είχαν εντοπίσει 10 ημέρες - Ο ανιχνευτής GPS και οι κάμερες




Μόνο οι 13 από τους 78 ήταν κάτοικοι "προσφυγικών".



Τα… εξωτερικά "μπαλώματα" στη λαμαρίνα του οικογενειακού αυτοκινήτου και ένα φως που δεν λειτουργούσε, "πρόδωσαν" τον 27χρονο σκληρό αντιεξουσιαστή των "προσφυγικών".



Το ΙΧ έχει καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας να προσεγγίζει και να φεύγει από τα γραφεία της Real Group στο Μαρούσι, λίγη ώρα πριν από την πυροδότηση του εμπρηστικού μηχανισμού, τα ξημερώματα της 13ης Ιουλίου.


Όπως διαπίστωσαν τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, το αυτοκίνητο ανήκε στην αδερφή του 27χρονου, που ζει στην Γερμανία, ενώ ήταν παροπλισμένο το τελευταίο διάστημα λόγω μηχανικής βλάβης στις κατοικίες της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Οι αστυνομικοί, τον είχαν εντοπίσει τουλάχιστον 10 ημέρες, όμως η επιχείρηση για την σύλληψη του, καθυστέρησε λόγω του θανάτου του πατέρα του, την περασμένη εβδομάδα.


Μόνο οι 13 από τους 78 ήταν κάτοικοι "προσφυγικών"

Δεκατρείς αλλοδαποί, που κατοικούσαν σε κτίριο των προσφυγικών, μια έγκυος γυναικά στο δεύτερο μήνα, ένας φωτορεπόρτερ και δύο ανήλικοι, ήταν ανάμεσα στους 78 συλληφθέντες από την επεισοδιακή επιχείρηση της Τρίτης. Τα περισσότερα άτομα ανήκαν στην Συνέλευση Κατοίκων Προσφυγικών, ενώ αρκετοί είχαν σπεύσει στο σημείο, έπειτα από κάλεσμα που είχε δοθεί σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, για υπεράσπιση των κτιρίων.


Ο φωτογράφος, που διαπιστώθηκε ότι βρισκόταν στο σημείο για ρεπορτάζ και η έγκυος, αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ οι υπόλοιποι οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα. "Δεν μπορεί να υπάρξει ανοχή σε κέντρα ανομίας και παραβατικότητας. Δεν μπορεί να υπάρξουν άβατα πουθενά", ανέφερε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκαϊ.
Ο αντιεξουσιαστής, είχε ανιχνευτή... συσκευών παρακολούθησης

Ακόμα και ανιχνευτή GPS, καμερών και άλλων συσκευών παρακολούθησης, εντόπισαν οι αστυνομικοί στην κατοχή του 27χρονου, κατά τις έρευνες που πραγματοποίησαν, τόσο στα "προσφυγικά", όσο και σε δύο ακόμα σπίτια σε Πεύκη και Αγία Παρασκευή.

Ανάμεσα στα υπόλοιπα ευρήματα, υπήρχε ένα αεροβόλο πιστόλι, μαχαίρια, πέντε ασύρματοι, σπρέι πιπεριού και μια ταυτότητα η απώλεια της οποίας είχε δηλωθεί από νεαρό πρόσωπο. Παράλληλα οι αστυνομικοί εντόπισαν τα ρούχα που φορούσε ο 27χρονος, την ώρα που τοποθετούσε τον εμπρηστικό μηχανισμό στα γραφεία της Real, τα οποία είχαν αποτυπωθεί σε βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας.

Στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, γίνεται διερεύνηση στα κινητά τηλέφωνα και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του αντιεξουσιαστή, για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν προκηρύξεις ή κείμενα που ενδεχομένως τον συνδέουν και με άλλες ενέργειες.

Σε βάρος του 27χρονου που πήρε προθεσμία να απολογηθεί αύριο στον Ανακριτή, ασκήθηκε ποινική δίωξη για 7 κακουργήματα. Συγκεκριμένα κατηγορείται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, για έκρηξη κατ´ εξακολούθηση και από κοινού, από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος σε άνθρωπο, για εμπρησμό από πρόθεση με κίνδυνο για πρόσωπα και πράγματα κατ´ εξακολούθηση και από κοινού, για κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, για διακεκριμένη περίπτωση φθοράς ξένης ιδιοκτησίας μεγάλης αξίας, για παράνομη κατοχή όπλων και για άρνηση υποβολής σε δακτυλοσκόπηση.
Έξι εμπρηστικές επιθέσεις σε δύο χρόνια

Ως αρχηγικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης "Χιλιάδες ήλιοι της νύχτας", χαρακτηρίζεται από τις αρχές, ο 27χρονος αντιεξουσιαστής.

Πρόκειται για την αναρχική ομάδα, που είχε αναλάβει την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της Real Group, τον περασμένο Ιούλιο. Όπως προέκυψε από τις έρευνες της Κρατικής Ασφάλειας, ο συλληφθείς, στα πλαίσια της δράσης της οργάνωσης, σχεδίασε και προχώρησε σε συνολικά 6 εμπρηστικές ενέργειες που σημειώθηκαν μέσα σε δύο χρόνια, από τις 16 Ιουλίου του 2020, έως και τον περασμένο Ιούλιο.

Συγκεκριμένα οι "Χιλιάδες ήλιοι της νύχτας", ευθύνονται για "χτύπημα" που σημειώθηκε πριν από δύο χρόνια σε ΑΤΜ υποκαταστήματος τράπεζας στο Μαρούσι, για εμπρησμό με χρήση φακέλων με εύφλεκτο υγρό σε δύο ATM τράπεζας στην Πεύκη, αλλά και για την τοποθέτηση τριών Αυτοσχέδιων Εμπρηστικών Εκρηκτικών Μηχανισμών, σε υποκατάστημα τράπεζας στο Γαλάτσι. Τον Ιούλιο του 2021, προχώρησαν σε εμπρηστική επίθεση σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στου Γκύζη, ενώ τον περασμένο Μάιο, πυρπόλησαν τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Πεύκη. Τελευταίος στόχος της εγκληματικής οργάνωσης, ήταν τα γραφεία της Real, όπου μια ηχολήπτρια κατέληξε στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα από τις αναθυμιάσεις.

Πηγή: www.thetoc.gr







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια