Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Μιχαήλ Καραμαλάκη με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών της Βουλγαρίας, κ. Petar Todorov – Έντονες συζυτήσεις για αστυνομική συνεργασία μεταξύ των δυο χωρών







Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Μιχαήλ Καραμαλάκης συναντήθηκε, την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022, στη Σόφια με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών της Βουλγαρίας, κ. Petar Todorov.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, δίνοντας έμφαση στη διασυνοριακή και αστυνομική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.


Στο πλαίσιο αυτό, αναπτύχθηκαν ζητήματα σχετικά με την αντιμετώπιση του οργανωμένου και διασυνοριακού εγκλήματος, την παράνομη μετανάστευση, την ανταλλαγή επιχειρησιακών πληροφοριών και τις απαιτούμενες προετοιμασίες που τυχόν εφαρμοστούν στην περίπτωση ένταξης και Εφαρμογής του Κεκτημένου Schengen από τη Βουλγαρία, ενώ επιπλέον αναπτύχθηκαν προτάσεις για υλοποίηση κοινών εκπαιδεύσεων και παροχής τεχνογνωσίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Σημειώνεται ότι, η εν λόγω συνάντηση επιβεβαίωσε το υψηλό επίπεδο συνεργασίας των δυο χωρών, καθώς και την επιθυμία για περαιτέρω ενδυνάμωσή της και πραγματοποίηση αντίστοιχων συναντήσεων στο άμεσο μέλλον για το σκοπό αυτό.

Τον κ. Γενικό Γραμματέα συνόδευσαν ο Προϊστάμενος του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Υποστράτηγος Δημήτριος Μάλλιος, ο Αναπληρωτής Διευθυντής της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, Αστυνομικός Διευθυντής Χρήστος Τσιτσιμπίκος και ο Αστυνομικός Σύνδεσμος στην Πρεσβεία της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Σόφια, Αστυνόμος Α’ Δημήτριος Τσαουσίδης.


Από Βουλγαρικής πλευράς συμμετείχαν, ο Διευθυντής Γενικής Διεύθυνσης Εθνικής Αστυνομίας, κ. Atanas Ilkov, ο Διευθυντής Γενικής Διεύθυνσης Καταπολέμησης Οργανωμένου Εγκλήματος, κ. Kalin Stoyanov, η Διευθύντρια Γενικής Διεύθυνσης Αστυνομίας Συνόρων, κα Rositza Dimitrova, ο Διευθυντής Διεύθυνσης Διεθνούς Επιχειρησιακής Συνεργασίας, κ. Valentin Kostov, ο Επικεφαλής Τμήματος της Διευθύνσεως ΕΕ και Διεθνούς Συνεργασίας του Υπουργείου Εσωτερικών της Βουλγαρίας, κ. Nikolay Danovski και η Επικεφαλής Τμήματος της Διευθύνσεως ΕΕ και Διεθνούς Συνεργασίας του Υπουργείου Εσωτερικών της Βουλγαρίας, κα Ivelina Dundakova.




Πηγή: lawandorder.gr







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια