Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

O Mητσοτάκης έβαλε το δίλημμα των εκλογών και έστειλε μήνυμα σε "ιδιωτικά συμφέροντα" για τις υποκλοπές



Βολές κατά ρυπάς εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αντιπολίτευση αλλά και σε επιχειρηματικά συμφέροντα - Επανέλαβε τρεις φορές ότι ο εκλογικός νόμος δεν αλλάζει.




Βολές κατά… ρυπάς εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αντιπολίτευση αλλά και σε επιχειρηματικά συμφέροντα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο ακροατήριο της πολιτικής επιτροπής του κόμματος, παρουσία πολλών υπουργών και βουλευτών.



Επαναλαμβάνοντας τρεις φορές ότι ο εκλογικός σχεδιασμός δεν αλλάζει και ότι οι κάλπες θα στηθούν το 2023, ο πρωθυπουργός απάντησε στους κομματικούς του αντιπάλους για το θέμα των υποκλοπών, αλλά και σε επιχειρηματίες πίσω από τους οποίους "βλέπει" υπονόμευση.


"Άλλο το τερέν της πολιτικής και άλλο το γήπεδο των ιδιωτικών συμφερόντων", είπε με νόημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιχειρώντας να βάλει φρένο σε "κάποιους λίγους αλλά ισχυρούς". Αλλά και σε κάποια κέντρα που θέλουν, όπως είπε, "έναν πιεζόμενο πρωθυπουργό και μία αγκυλωμένη κυβέρνηση. Ήδη μάλιστα, κάποιοι από αυτούς δείχνουν τα δόντια τους. Εμείς, οι Νεοδημοκράτες δεν μασάμε", είπε σε αυστηρό ύφος, υποστηρίζοντας ότι ο δραστικός εκσυγχρονισμός του κράτους που έχει δρομολογηθεί "έχει στερήσει ισχύ από ιδιωτικά συμφέροντα, τα οποία άλλοτε επηρέαζαν εξωθεσμικά την πορεία του".


Μετωπική με τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Πρωθυπουργός προχώρησε χθες στην αντεπίθεση -όπως είχε γράψει το The TOC- θέλοντας να απαντήσει σε όσους πίσω από την κουρτίνα των παράνομων παρακολουθήσεων τοποθετούν το Μέγαρο Μαξίμου.

Σε μία δύσκολη συγκυρία για την κυβέρνηση, όπου το βλέμμα θα επρέπε να είναι στραμμένο στην επερχόμενη εκλογική διαδικασία, αλλά βάλλεται από την υπόθεση των υποκλοπών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναρωτήθηκε γιατί η κύβερνηση του ΣΥΡΙΖΑ πέντε ημέρες πριν από τις εκλογές μετέτρεψε διάταξη του Ποινικού Κώδικα για το τηλεφωνικό απόρρητο από κακούργημα σε πλημμέλημα, και "ποιους ήθελε να προστατεύσει ετεροχρονισμένα.

Σε ποιούς άνοιγε τον δρόμο για να συνεχίσουν το έργο τους; Το χθες ίσως να απαντά και στο σήμερα", είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ, υπονοώντας ότι κάτι κρύβεται πίσω την ευνοϊκή ποινική μεταχείριση όσων διαχειρίζονται παράνομα λογισμικά, ένας δρόμος που άνοιξε επί ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη Τσίπρα να μην έχει αποκλείσει στην πρόσφατη συνέντευξή του στη Μάρα Ζαχαρέα, την ύπαρξη του λογισμικού Pegasus, επί πρωθυπουργίας του.

Στην ομιλία του στο κομματικό ακροατήριο, το οποίο πρέπει να παραμείνει συσπειρωμένο ενόψει της εκλογικής μάχης και χωρίς καμία αμφιβολία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μπορούσε να αφήσει εκτός του γηπέδου της αντιπαράθεσης την αντιπολίτευση και ειδικότερα τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο χαρακτήρισε ως ένα συνοθύλευμα που τρέφεται από τη μιζέρια και σπέρνει τον διχασμό με λάσπη και απειλές. Προχώρησε μάλιστα ένα βήμα παραπάνω, καταγγέλλοντας τον Αλέξη Τσίπρα μετά την θέση που πήρε για επαναδιαπραγμάτευση της αμυντικής εταιρικής σχέσης με τη Γαλλία, κάνοντας λόγο για συνειδητή εθνική έκπτωση. "Πώς τολμά να κάνει κάτι τέτοιο ειδικά τώρα", αναρωτήθηκε για να υπονοήσει στη συνέχεια ότι εξυπηρετεί συμφέροντα.

"Να μας πει ποια γραμμάτια ξεπληρώνει και σε ποιους, παίζοντας στα ζάρια την ίδια του την πατρίδα…Θα ανατινάξει δηλαδή μία εθνική επιτυχία που έκανε περήφανους όλους τους Έλληνες και ενόχλησε μόνο δύο κέντρα: την Τουρκία και τους εμπόρους όπλων, που ασφαλώς δεν είχαν σχέση σε μία διακρατική συνεργασία".
Το δίλημμα

Για τον πρωθυπουργό το δίλημμα είναι ένα: Ή η χώρα θα πάει μπροστά ή θα ριχθεί στη δεύτερη φορά συμφορά. Οι εκλογές που έρχονται δεν θα πρέπει να χαρακτηρίζονται διπλές, αλλά "εθνικές" και σε αυτές δεν χωράει η χαλαρή ψήφος, όπως είπε, ούτε η κομματική εσωστρέφεια και αδράνεια.

Επεσήμανε ότι στόχος είναι η αυτοδυναμία, χωρίς μονομέρεια. Γιατί, όπως είπε, άλλο το ένα κόμμα στην κυβέρνηση και άλλο το ένα μόνο χρώμα, καλώντας τα κομματικά στελέχη να προσελκύσουν ψηφοφόρους και από άλλους κομματικούς σχηματισμούς. Για να καταλήξει απευθυνόμενος σε ψηφοφόρους που είτε είναι δυσαρεστημένοι από την κυβέρνηση ή αμφιταλατεύονται: Ποιος είναι τελικά ικανός να διαχειρίζεται αποτελεσματικά τις κρίσεις; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή ο Αλέξης Τσίπρας;

ΥΓ1. Το πιο συχνό ερώτημα στα χθεσινά πηγαδάκια έξω από τα γραφεία της Ν.Δ στην Πειραιώς, ήταν το πότε θα γίνουν οι εκλογές.

ΥΓ2. Η επωδός των βουλευτών και υπουργών ήταν "εάν εχουν στοιχεία ότι παρακολουθούνταν από την κυβέρνηση, να τα φέρουν".

ΥΓ3. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άκουσε όλους τους ομιλητές και έφυγε στο τέλος της εκδήλωσης.

ΥΓ4. Μπαίνοντας στο αυτοκίνητο-λίγα δευτερόλεπτα πριν από την αναχώρηση του- έπεσε πάνω στον βουλευτή Βασίλη Σπανάκη, ο οποίος έδωσε ηχηρό παλμό στην παρέμβασή του, με τον πρωθυπουργό να πιάνει το αυτί του και να λέει μόλις τον βλέπει: Ζήτησα να χαμηλώσουν τα μικρόφωνα!

Πηγή: www.thetoc.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια