Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τ. Θεοδωρικάκος από Πάτρα: H ασφάλεια έμπρακτη προτεραιότητα της κυβέρνησης





«H ασφάλεια αποτελεί έμπρακτη προτεραιότητα της κυβέρνησης μας, με πράξεις, σχέδιο και αποφασιστικότητα. Γι’ αυτό κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να εμπεδώνεται το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και προϋπόθεση γι’ αυτό είναι η ενίσχυση της συνεργασίας της ίδιας της κοινωνίας με την αστυνομία, επομένως και η συνεργασία της αυτοδιοίκησης με την αστυνομία, την οποία και χαιρετίζουμε».



Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε δηλώσεις που έκανε σήμερα στην Πάτρα, μετά την υπογραφή της σύμβασης για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου της αστυνομικής διεύθυνσης Αχαΐας, μεταξύ της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του αναδόχου του έργου.





Όπως πρόσθεσε, «είμαστε ικανοποιημένοι από το επίπεδο συνεργασίας της περιφερειακής αρχής με τις αστυνομικές αρχές και επιθυμούμε την ισχυροποίηση των σχέσεων συνεργασίας της αστυνομίας με το σύνολο της αυτοδιοίκησης στην Αχαΐα, αλλά και με σύνολο των αυτοδιοικήσεων της περιφέρειας της Δυτικής Ελλάδας».



Αναφερόμενος στο έργο των αστυνομικών, είπε ότι «πραγματικά μας ενδιαφέρουν οι συνθήκες εργασίας των αστυνομικών μας, οι οποίοι προσφέρουν ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο» και πρόσθεσε: «Στέκομαι ιδιαιτέρως σε αυτό, γιατί πιστεύω ότι ο Έλληνας αστυνομικός, επιτελεί ένα σπουδαίο έργο σε πάρα πολλά μέτωπα και σε πάρα πολλούς τομείς της κοινωνικής ζωής. Μάλιστα, μετά την πανδημία του κορονοϊού και την καραντίνα, τα φαινόμενα βίας και εγκληματικότητας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, έχουν πάρει πολύ μεγαλύτερη έκταση». Όπως τόνισε χαρακτηριστικά σε αυτό το σημείο, «είναι σπουδαίο το ότι με την σκληρή και μεθοδική δουλειά υπάρχουν αποτελέσματα και ευτυχώς στην πατρίδα μας, σε σύγκριση με την περίοδο 2015-2019, η μέση εγκληματικότητα που αφορά το μέσο ελληνικό νοικοκυριό μειώνεται σε ποσοστά της τάξης του 25%».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «θα συνεχίσουμε την δουλειά μας, γιατί αυτό που ενδιαφέρει είναι όλοι οι πολίτες να είναι και να αισθάνονται ασφαλείς». Επίσης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε και στην κατασκευή του νέου αστυνομικού μεγάρου στην Πάτρα και όπως είπε «η διαδικασία του διαγωνισμού που εξελίσσεται από τις “Κτιριακές Υποδομές Α.Ε”, την εταιρεία του υπουργείου Υποδομών, με την οποία συνεργάζεται η ελληνική αστυνομία και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι σε πλήρη εξέλιξη και αναμένουμε τον ανάδοχο του έργου στις αρχές του καλοκαιριού». Όπως πρόσθεσε, «είναι ένα έργο που ασφαλώς θα αλλάξει πλήρως τα δεδομένα και τις συνθήκες εργασίας των αστυνομικών, αλλά και την ποιότητα των αστυνομικών υπηρεσιών προς τους πολίτες της Πάτρας και ολόκληρης της Αχαΐας».

Όσον αφορά την ολοκλήρωση του έργου, είπε ότι «οι εργασίες αναμένεται να έχουν τελειώσει τους πρώτους μήνες του 2025, διότι είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο». Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης, Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ το 2021 και άμεσα πρόκειται να ξεκινήσουν οι εργασίες, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε χρονικό διάστημα 12 μηνών».


Πηγή: www.ertnews.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια