Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σταύρος Μπαλάσκας: Πριν από την Αστυνομία ήμουν φορτηγατζής σε νταλίκες, καθάριζα πολυκατοικίες


«Δεν ήθελα να γίνω αστυνομικός, ο πατέρας μου μας πίεζε με τον αδερφό μου»




Καλεσμένος του Γρηγόρη Αρναούτογλου ήταν ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ Σταύρος Μπαλάσκας. Μιλώντας για τη ζωή του αποκάλυψε ότι πριν μπει στο Σώμα της Αστυνομίας ήταν φορτηγατζής σε νταλίκες και καθάριζε πολυκατοικίες.

«Σπούδασα μηχανολόγος βιομηχανικών εγκαταστάσεων, αλλά o πατέρας μου μας πίεζε με τον αδερφό μου να μπούμε στην Αστυνομία. Είχαμε και μια αδερφή που πέθανε από καρκίνο 15 χρονών. Πριν από την Αστυνομία ήμουν φορτηγατζής σε νταλίκες, καθάριζα πολυκατοικίες, δούλευα σε διανομές μουστάρδες, έβγαλα την Ακαδημία της αστυνομίας και με έβαλαν οδηγό περιπολικού. Πλέον δεν υπάρχει υπηρεσιακό δίπλωμα για το περιπολικό, παλιά υπήρχε» ανέφερε.


«Είμαι σχεδόν 32 χρόνια στην Άμεση Δράση, στο 100 και μέλος του ΔΣ της Π.Ο.Α.Σ.Υ. Μπορώ να συνταξιοδοτηθώ όποτε θέλω, τα έχω κλείσει τα χρόνια μου. Οι αστυνομικοί 800 ευρώ παίρνουν. Έχω μία κόρη 29 χρονών, έναν γιο 25 και ένα μωρό 4 μηνών. Τον μικρό θα τον βάλω στην Αστυνομία, τα άλλα δύο δεν ήθελαν. Θα κάνω ότι έκανε ο μπαμπάς μου με εμένα. Εγώ δεν ήθελα να γίνω αστυνομικός» δήλωσε ο Σταύρος Μπαλάσκας.

Γιατί ένα μεγάλος μέρος των Ελλήνων βρίζει την Αστυνομία; «Μας φάγανε τα πολιτικά και οι παππούδες μας. Εμείς σαν αστυνομικοί πληρώνουμε τους «παππούδες» μας, διότι τη δεκαετία του ’30, του ’40, του ’50, του ’60 οι πολιτικοί χρησιμοποιούσαν τους αστυνομικούς για άλλους λόγους. Δεκαετία του ’70, όλοι ξέρουμε. Έχουμε πάρει μια ρετσινιά… Ένα παιδάκι 19 χρονών σήμερα τι δουλειά έχει με τη χούντα; Είναι ένα στίγμα που θα φύγει τις επόμενες γενιές. Δυστυχώς εμείς ακόμη το πληρώνουμε».

Πηγή: www.newsbeast.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια