Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κίνηση Απόστρατων Αστυνομικών: Τα αδικαίωτα συνθήματα του Πολυτεχνείου, πρόσταγμα συνέχισης των αγώνων


Διαβάστε την ανακοίνωση:

Το Πολυτεχνείο ζει μέσα στους αγώνες της νεολαίας, των εργαζόμενων, του λαού μας. 49 χρόνια μετά το Νοέμβρη του 1973, τα αδικαίωτα συνθήματα «ψωμί, παιδεία, ελευθερία», «έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ», είναι πρόσταγμα για συνέχιση και ενδυνάμωση της αντίστασης και των διεκδικήσεων έναντι στις αντιλαϊκές πολιτικές.
Είναι μήνυμα αλληλεγγύης των εργαζομένων που δεν συμβιβάζονται με την ακρίβεια, τη φτώχεια, την εξαθλίωση, τη σαπίλα του σημερινού συστήματος της εκμετάλλευσης.
Είναι έμπνευση για τους νοσοκομειακούς γιατρούς και τους νοσηλευτές, που δίνουν τη μάχη για τη δημόσια δωρεάν υγεία και να μην μετατραπούν τα δημόσια νοσοκομεία σε επιχειρήσεις.
Είναι παρακαταθήκη για τη νεολαία, τους φοιτητές, τους μαθητές, που αγωνίζονται να μην παραδοθούν τα πανεπιστήμια και η παιδεία στην υπηρεσία των κεφαλαιοκρατών και αντιμετωπίζουν την κρατική καταστολή.
Είναι κάλεσμα στο λαό μας να υπερασπιστεί την ειρήνη, απαιτώντας την απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο στην Ουκρανία και τη συμμετοχή στα βρώμικα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε, καθώς και να πάψει η μετατροπή της χώρας σε πολεμικό ορμητήριο, με τις βάσεις του θανάτου και τη διάθεση των υποδομών της.

Η Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών, τιμάμε το ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου. Τιμάμε τους νεκρούς, τους βασανισθέντες, τους φυλακισθέντες, τους αγωνιστές της ελευθερίας που αντιστάθηκαν στη φασιστική βαρβαρότητα της δικτατορίας. Τιμάμε τους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας που συνεχίζουν στο δρόμο του Νοέμβρη.

Η στρατιωτική δικτατορία ήταν ένα φασιστικό καθεστώς, που στήριξε την επιβίωσή του στις δολοφονίες, στις φυλακίσεις, στους βασανισμούς, στις εξορίες. Δημιούργησε οικονομικά σκάνδαλα, ξεπούλησε τον πλούτο της χώρας και οδήγησε στην καταστροφή και διχοτόμηση της Κύπρου. Προετοιμάστηκε και επιβλήθηκε σε μια εποχή που ο αντικομμουνισμός, το φακέλωμα, τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων, ήταν επίσημη κρατική πολιτική. Είναι περίοδος ντροπής και όχι αυτή που επιχειρούν να μας παρουσιάσουν οι σύγχρονοι υμνητές της χούντας, που αρνούνται ακόμη και τους νεκρούς της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Κανένας εφησυχασμός απέναντι στο φασισμό!

Καλούμε τους εν ενεργεία συναδέλφους μας αστυνομικούς να βγάλουν τα δικά τους διδάγματα από το λαϊκό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου. Να απομονώσουν τους υμνητές της δικτατορίας και του φασισμού μέσα στα αστυνομικά τμήματα και στις αστυνομικές ενώσεις. Να γνωρίζουν πως και στη μαύρη περίοδο της χούντας υπήρξαν αστυνομικοί που δεν ανέχτηκαν τη βαρβαρότητα και διώχτηκαν, κρατώντας ψηλά το μπόι του ανθρώπου. Να διαφυλάξουν κάθε ελεύθερη και δημοκρατική φωνή στο χώρο τους και να αντισταθούν στην ισοπέδωση των δικαιωμάτων τους. Να μην ανέχονται την εργαλειοποίησή τους από την κυβέρνηση και λειτουργούν ως τυφλά όργανα καταστολής ενάντια στον αγωνιζόμενο λαό.

Η Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών, συμμετέχει στις εκδηλώσεις και στην πορεία του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη. Μαζί με το λαό, που με την οργάνωση, την αλληλεγγύη και τη μαζική αγωνιστική του δράση, γίνεται μπροστάρης στο δρόμο για τη ζωή που μας αξίζει. Τα αδικαίωτα συνθήματα του Πολυτεχνείου είναι πρόσταγμα συνέχισης των αγώνων.

Αγώνας μαζί με το λαό. Όχι στην καταστολή.
Το Πολυτεχνείο ζει! Έξω οι βάσεις και οι Αμερικανοί.
Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.

ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια