Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δημήτρης Ινδαρές / Συγκλονιστική μαρτυρία για τα ΜΑΤ - Ο οχετός ύβρεων και απειλών





«Τα παιδιά μου ήταν δεμένα, οι αστυνομικοί τους έβριζαν τη μάνα, έλεγαν ότι έχει πάρει όλη τη γειτονιά, ότι δεν είμαι ο πατέρας τους» είπε στη δίκη


Ολοκληρώθηκαν κατά τη σημερινή διαδικασία της δίκης στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων, οι απολογίες του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ και του ενός γιου του, για όργιο καταστολής τον Δεκέμβριο του 2019 στο σπίτι τους στο Κουκάκι. Η δίκη πρόκειται να συνεχιστεί στις 10 Νοεμβρίου με την αγόρευση του εισαγγελέα.

Ο Δημήτρης Ινδαρές απηύθυνε δριμύ «κατηγορώ» σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων που αφού τους άνοιξε την πόρτα του σπιτιού του, συνελήφθησαν τόσο ο ίδιος όσο και γιοι του. Όπως τόνισε ο σκηνοθέτης, οι ελπίδες τους πλέον επαφίενται στην κρίση της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Ο σκηνοθέτης ήταν ο πρώτος από τους τρεις συνολικά κατηγορούμενους που απολογήθηκαν, με έναν από τους δύο γιους του να απουσιάζει, όπως έχει δικαίωμα. Μίλησε για όσα έλαβαν χώρα μέσα και έξω από το σπίτι τους στο Κουκάκι το Δεκέμβριο του 2019, κατά την επιχείρηση σε κατάληψη επί της οδού Ματρώζου.


Ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης ξεκίνησε την απολογία του για τα γεγονότα λέγοντας πως το κτίριο δίπλα στο σπίτι του ήταν για εκείνον ένας «εφιάλτης» επειδή δεν το συντηρούσε ο «Ευαγγελισμός».

Όπως περιέγραψε «στις 18 Μαρτίου ξυπνήσαμε από φασαρία, χαμό, ένταση και καπνούς. Ήταν τρομακτική επιχείρηση, είχαν ένα τροχό που τάχα μου δεν έπαιρνε μπροστά για να μπουν από την άλλη πλευρά. Απομάκρυνα το αυτοκίνητο και επιστρέφοντας είδα βροχή από αντικείμενα, επικίνδυνα, αισθανόσουν ότι οι αστυνομικοί κινδυνεύουν. Βγήκαμε μπαλκόνι και ο γιος μου τράβηξε το βίντεο και του λέω, δεν είναι ωραίο αυτό που κάνεις! Μάλιστα, μετά μου είπε «αν με είχες αφήσει να το τραβήξω, θα είχε τελειώσει η εμπλοκή μου» σημείωσε ο σκηνοθέτης.



Για την βία που δέχθηκε τόσο ο ίδιος όσο και τα παιδιά του είπε ότι «φάγαμε το ξύλο της αρκούδας. Αυτοί ήταν σαν Ρόμποκοπ, και με κατηγορούν ότι αντιστάθηκα, ότι έβρισα. Εγώ δεν πρόλαβα να κάνω τίποτα, ήταν σαν μαύρη θύελλα»

Παράλληλα τόνισε ότι οι αστυνομικοί είχαν «απίστευτο υβρεολόγιο, μου πάταγαν το κεφάλι, μου τραβούσαν τα χέρια και έλεγα ‘«έλεος, δεν αντέχω, θα σκάσω’». Τα παιδιά μου ήταν δεμένα, οι αστυνομικοί τους έβριζαν τη μάνα, έλεγαν ότι έχει πάρει όλη τη γειτονιά, ότι δεν είμαι ο πατέρας τους.»

Συμπλήρωσε επίσης ότι οι αστυνομικοί τους έλεγαν συνέχεια ότι «αν δεν μας έπιαναν στην ταράτσα, αλλά μας έπιαναν μέσα στο σπίτι, θα γ@@@ τα παιδιά και τη μάνα τους. Αυτή ήταν η παρηγοριά μου ότι ευτυχώς δεν μας έπιασαν μέσα στο σπίτι» ενώ περιέγραψε ότι είχε προηγηθεί «χαμός, ένταση, καπνοί πολύ εντυπωσιακή και τρομακτική επιχείρηση».

Όπως τόνισε ο ίδιος: «Απολογούμαι για την αφέλεια μου να πιστεύω ότι η ελληνική αστυνομία είναι για να μας προστατεύει. (…) Απολογούμαι απέναντι στα παιδιά μου για τη αφέλεια μου να ανοίγω την πόρτα στους αστυνομικούς, να ανεβαίνω στην ταράτσα μου για να μας παίρνουν σιδηροδέσμιους».

Το ένα από τα δύο παιδιά του Δημ. Ινδαρέ στην απολογία του αναφέρθηκε στη βία, σωματική και μη, που τους ασκήθηκε. «Με έριξαν κάτω, μου πέρασαν χειροπέδες, μου πίεσαν το κεφάλι με τις μπότες στο δάπεδο, είδα τον 56χρονο πάτερα μου να τρώει κλοτσιά με το πάνω μέρος της μπότας στο κεφάλι. Ήμουν σαστισμένος από τη βία που μας ασκήθηκε. Η μάνα μου έντρομη με το νυχτικό να φωνάζει ‘’τι κάνετε;’’ Και να της απαντάνε: ‘«φύγε από δω μωρή γιατί θα σε πετάξω κάτω από τη σκάλα’» ανέφερε χαρακτηριστικά

Πηγή: www.avgi.gr






Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ωραίο το παραμύθι όμως δεν έχει δράκο.