Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Το λογισμικό που «συλλαμβάνει» τους παιδόφιλους



Το φως της δημοσιότητα είδε σήμερα η υπόθεση του άνδρα, που βρίσκεται στη φυλακή με την κατηγορία της παιδικής πορνογραφίας.

Το λογισμικό Child Protection System είναι αυτό που έχει «λύσει» τα χέρια των Αρχών, καθώς εντοπίζει τα πρόσωπα που διαχειρίζονται υλικό παιδικής πορνογραφίας.



Όπως σημειώνει ο Μανώλης Σφακιανάκης, πρόεδρος Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας CSI, το συγκεκριμένο λογισμικό «ελέγχει το τι συμβαίνει στο σκοτεινό διαδίκτυο».

Ανιχνεύει σε πραγματικό χρόνο το στίγμα των παιδοφιλικών βίντεο με κακοποιήσεις παιδιών. Όποιος το διακινεί, καταγράφεται το ηλεκτρονικό του ίχνος και μετά πάει στην εισαγγελία.



Μάλιστα, όπως υπογραμμίζει ο Μανώλης Σφακιανάκης «κάθε μέρα το σύστημα ανιχνεύει χιλιάδες περιπτώσεις».

Βρίσκει τα πιο σοβαρά περιστατικά, τα αξιολογεί ο αστυνομικός και τα στέλνει στον εισαγγελέα. Για να προφυλακιστεί ο συγκεκριμένος, τα βίντεο είναι σκληρά, είναι με παιδιά κάτω από 10 ετών.
 
Πηγή: www.dikaiologitika.gr






Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Σοβαρότητα είπε…
Καλά θα κάνει ο κ. Σφακιανάκης να κάνει τη δουλειά του έχοντας ως γνώμονα την αξιοπρέπεια. Αναγνωρίζεται η οποία συμβολή του στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ωστόσο δεν χρειάζεται η προβολή του έργου της Δίωξης μέσω αυτού. Την ίδια στιγμή που όλες οι χώρες κρατάνε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας τα εργαλεία που χρησιμοποιούν για να κάνουν τη δουλειά τους, ιδιαίτερα αυτά που έχουν να κάνουν με τον ευαίσθητο τομέα της σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων, ο κύριος Σφακιανάκης επιχειρεί, χάριν δημοσιότητας, να αφήσει το στίγμα του, δημιουργώνρας προβλήματα μόνο.
Καλό θα είναι λοιπόν να σεβαστεί, έστω και καθυστερημένα, την υπηρεσία που τον φιλοξένησε τόσα χρόνια και να την αφήσει να κάνει το έργο της με σοβαρότητα όπως το πράττει.