Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κιβωτός του Κόσμου: Πρώτη αντίδραση μετά τις καταγγελίες για ασέλγεια - "Έκπληξη και σοκ, θα υποστούμε τις συνέπειες αν..."



Στη διάθεση των Αρχών δηλώνει ότι βρίσκεται η Κιβωτός του Κόσμου, η οποία σημειώνει ότι δεν γνωρίζει τα περιστατικά που έχουν καταγγελθεί.





Λίγη ώρα μετά τα δημοσιεύματα με τις καταγγελίες για ασέλγεια και κακοποίηση στην Κιβωτό του Κόσμου και την έρευνα που ξεκινά για την υπόθεση, η Μη Κυβερνητική Οργάνωση παρουσιάζει τη δική της εκδοχή.





Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, στη ΜΚΟ διάβασαν με έκπληξη και σοκ τα σχετικά δημοσιεύματα, υποστηρίζοντας πως δεν γνωρίζουν τίποτα για τα καταγγελλόμενα περιστατικά και περιμένουν να μάθουν τις απαραίτητες πληροφορίες από τις αρμόδιες αρχές.


Η Κιβωτός του Κόσμου δηλώνει ότι είναι στη διάθεση των Αρχών για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και καταδικάζει απερίφραστα τέτοια περιστατικά.



"Έχοντας γνώση του ρόλου της Κιβωτού του Κόσμου και των ευθυνών μας, δηλώνουμε ότι, εφόσον διαφανεί ότι υπάρχει ευθύνη ανθρώπων που σχετίζονται με την Κιβωτό, θα λάβουμε τα απαιτούμενα μέτρα και θα υποστούμε τις συνέπειες" υπογραμμίζεται στο δελτίο τύπου.







Αναλυτικά η ανακοίνωση


Με μεγάλη έκπληξη και σοκ διαβάσαμε τα σημερινά δημοσιεύματα αναφορικά με μαρτυρία – κατάθεση 19χρονου, πρώην φιλοξενούμενου ανηλίκου στις κοινωφελείς δομές μας, εις βάρος προσώπου που σχετίζεται με την Κιβωτό του Κόσμου για διενέργεια πράξεων ασέλγειας.

Η Κιβωτός του Κόσμου διαβεβαιώνει ότι δεν έχει γνώση των καταγγελλόμενων περιστατικών ούτε των γεγονότων ούτε των προσώπων που αναφέρονται στα δημοσιεύματα αυτά. Συνεπώς, επί του παρόντος, δεν μπορεί να λάβει θέση και αναμένει να δοθούν περισσότερες πληροφορίες από τις αρμόδιες αρχές.

Είναι αυτονόητο ότι καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοια περιστατικά και διαβεβαιώνουμε ότι πρώτη η Κιβωτός του Κόσμου και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες της θα συνδράμουν τις Αρχές στη διερεύνηση των καταγγελλομένων. Έχοντας γνώση του ρόλου της Κιβωτού του Κόσμου και των ευθυνών μας, δηλώνουμε ότι, εφόσον διαφανεί ότι υπάρχει ευθύνη ανθρώπων που σχετίζονται με την Κιβωτό, θα λάβουμε τα απαιτούμενα μέτρα και θα υποστούμε τις συνέπειες.

Η Κιβωτός του Κόσμου, στις δομές φιλοξενίας ανηλίκων που έχει δημιουργήσει, έχει πάντοτε πρωταρχικό κριτήριο και νομική ευθύνη την παιδική προστασία, η οποία και αποτελεί το μοναδικό γνώμονα για το κοινωφελές έργο και τις δράσεις μας.

Δηλώνουμε ότι είμαστε στη διάθεση των Αρχών για την παροχή κάθε στοιχείου και συνδρομής προς το σκοπό της πλήρους διελεύκανσης της υπόθεσης και παρακαλούμε τους αρμοδίους για την άμεση διερεύνηση όσων αναφέρονται στα δημοσιεύματα.

Με εκτίμηση
Κιβωτός του Κόσμου







Έρευνα για τη διαρροή της δικογραφίας

Στο μεταξύ, η Εισαγγελία Πρωτοδικών αναμένεται να διατάξει έρευνα για την διαρροή υλικού δικογραφίας που σχηματίζει η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων με αφορμή την καταγγελία για τη ΜΚΟ φιλοξενίας ανηλίκων. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Νίκος Ελευθεριάνος πρόκειται αύριο να δώσει εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Να σημειωθεί ότι η δικογραφία για την ΜΚΟ, που ασχολείται με τη μέριμνα και προστασία παιδιών και μητέρων, δεν έχει επιστραφεί στην Εισαγγελία Ανήλικων η οποία έδωσε την παραγγελία για τη διερεύνηση της υπόθεσης.


Πηγή: www.thetoc.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια