Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Με τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή Δημόσιας Ασφάλειας της Ιταλίας συναντήθηκε ο κύριος Αρχηγός


Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, συναντήθηκε σήμερα, Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022, με τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή Δημόσιας Ασφάλειας της Ιταλίας - Διευθυντή Εγκληματολογικής Αστυνομίας Νομάρχη κ. Vittorio Rizzi .

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα ευρύτερου αστυνομικού ενδιαφέροντος, ενώ και από τις δύο πλευρές δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα που αφορούν στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Ιδιαίτερα, τονίστηκε η ανάγκη ενδυνάμωσης του κοινού στρατηγικού πλαισίου για την καταπολέμηση του διασυνοριακού οργανωμένου εγκλήματος σε διάφορους τομείς, όπως της παράνομης μετανάστευσης, του οργανωμένου εγκλήματος και της διακίνησης ναρκωτικών.

Επιπλέον, αμφότερες πλευρές συμφώνησαν στην ενίσχυση της διμερούς και πολυμερούς συνεργασίας με την πραγματοποίηση εκπαιδεύσεων, κοινών δράσεων και την ανταλλαγή γνώσεων και βέλτιστων πρακτικών.

Παράλληλα, υπογραμμίστηκε ότι, η εν λόγω συνάντηση αποτελεί το εφαλτήριο για την περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων των δύο χωρών για την αντιμετώπιση των κοινών σύγχρονων προκλήσεων.

Στη συνάντηση από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας συμμετείχαν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών, Υποστράτηγος Νικόλαος Τσέτσικας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, Αστυνομικός Διευθυντής Ιωάννης Σταυρακάκης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, Αστυνομικός Διευθυντής Ελευθέριος Χαρδαλιάς και ο Διευθυντής Επιτελικού Γραφείου κ. Αρχηγού, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Λάζαρος Γιαννάκης.


Την ιταλική αντιπροσωπεία αποτέλεσαν η Πρέσβης της Ιταλίας στην Ελλάδα, κα. Patrizia Falcinelli , η Προϊστάμενη Επιτελικού Γραφείου Κεντρικής Διεύθυνσης της Εγκληματολογικής Αστυνομίας, κα. Annamaria Russitto , ο Πρώτος Γραμματέας της Πρεσβείας της Ιταλίας στην Αθήνα, κ. Alessandro Tutino , ο Ειδικός σε θέματα Ασφάλειας, κ. Galgano Galgani και ο Αστυνομικός Σύνδεσμος κ. Silvio Cabiddu.







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια