Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Λήστεψαν συγκρατούμενό τους μέσα στα κρατητήρια της Ρόδου


Για ληστεία από κοινού σε βάρος 32χρονου αλλοδαπού αλβανικής καταγωγής που βρίσκονταν μαζί του στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου, κατηγορούνται ένας 32χρονος Καλύμνιος και ένας 24χρονος Ροδίτης.

Σε βάρος των δύο ανδρών ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, χθες παραπέμφθηκαν στην ανάκριση όπου συνοδευόμενοι από το συνήγορό τους κ. Γιάννη Χριστοφορίδη αρνήθηκαν την κατηγορία και αφέθηκαν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, τόσο ο 32χρονος από την Κάλυμνο όσο και ο 24χρονος βρίσκονται στη φυλακή για άλλες υποθέσεις, ωστόσο είχαν μεταφερθεί στο νησί μας για να δικαστούν από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου στις 9 Νοεμβρίου για ξεχωριστές υποθέσεις στις οποίες κατηγορούνται.

Για το λόγο αυτό και κρατούνταν στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου, ενώ εκεί βρισκόταν και ο 32χρονος Αλβανός ο οποίος είχε επίσης μεταφερθεί από τις φυλακές για να δικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στις 8 Νοεμβρίου 2022 στους αστυνομικούς από τον 32χρονο Αλβανό, οι δύο Έλληνες συγκρατούμενοί του, απογευματινές ώρες της προηγούμενης ημέρας (7 Νοεμβρίου), με απειλές σωματικής βίας με επικείμενο κίνδυνο ζωής εναντίον του, τον εξανάγκασαν να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των 30 ευρώ. Η καταγγελία αυτή είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθούν ο 32χρονος και ο 24χρονος, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή αρνήθηκαν την κατηγορία, ενώ σε έλεγχο που τους έγινε σωματικό και στα πράγματά τους δεν εντοπίστηκαν χρήματα.

Επίσης ούτε και το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης που υπάρχει έχει καταγράψει κάτι από τα καταγγελλόμενα. Χθες οι δύο Έλληνες, απολογήθηκαν στον ανακριτή Ρόδου όπου και επισήμαναν τα παραπάνω ενώ αρνήθηκαν ακόμη μία φορά την κατηγορία της ληστείας από κοινού που έχει ασκηθεί σε βάρος τους. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, και οι δύο (για αυτή την υπόθεση) αφέθηκαν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Πηγή: rodiaki.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια