Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πολυτεχνείο: Ολοκληρώθηκε η πορεία - Χιλιάδες αστυνομικοί σε θέση επιφυλακής για την αποφυγή επεισοδίων [Εικόνες]



Πλήθος κόσμου συμμετείχε στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου - Στην κυκλοφορία παραδίδεται σταδιακά το κέντρο της Αθήνας, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στην αμερικανική πρεσβεία



Πλήθος κόσμου συμμετείχε στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου - Στην κυκλοφορία παραδίδεται σταδιακά το κέντρο της Αθήνας, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στην αμερικανική πρεσβεία



Έφτασε λίγο μετά τις 19:00 στην αμερικανική πρεσβεία η κεφαλή της πορείας για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου με το πανό των συλλόγων.



Νωρίτερα είχε περάσει από την πρεσβεία το μπλοκ με το πανό του ΣΦΕΑ.


Στο σημείο βρίσκονται πολύ ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, ενώ πάνω από 6.500 αστυνομικοί είναι επί ποδός από το πρωί, για την αποφυγή επεισοδίων.










Μετά το τέλος της πορείας, μέρος των διαδηλωτών κινήθηκε προς τα Εξάρχεια, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να τους ακολουθούν.

Λίγο μετά τις 19:00 άνοιξε και ο σταθμός του Μετρό "Σύνταγμα", ενώ ακολούθησε και αυτός στον "Ευαγγελισμό". Κλειστός παρέμενε ο σταθμός στο "Mέγαρο Μουσικής" σύμφωνα με ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ. Οι συρμοί στους δυο παραπάνω σταθμούς διέρχονται χωρίς να πραγματοποιούν στάσεις.









Ομαλά εξελίχθηκε η πορεία του μπλοκ της ΠΑΣΠ με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου. Η πορεία ολοκληρώθηκε στις 17:20, ενώ ξεκίνησε από τη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Ιπποκράτους περίπου 1,5 ώρα νωρίτερα.




Ιδιαίτερο χρώμα έδωσε φέτος η προσέλευση πολλών μικρών παιδιών, που άφηναν λουλούδια, ζωγραφιές, ακόμα και πολύχρωμα πανό στο μνημείο του Πολυτεχνείου.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις βρίσκονται σε ισχύ στο οδικό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της Αθήνας, έως και την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με Απόφαση της "Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.", θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις σε λεωφορεία – τρόλεϊ).

Διακοπές κυκλοφορίας σημειώνονται από το απόγευμα στις εξής πλατείες και οδικές αρτηρίες:

-Πλατεία Ομονοίας

-Πλατεία Συντάγματος

-Λεωφόρος Αλεξάνδρας

-Βασιλίσσης Σοφίας
Επεισόδια με μολότοφ στην Πλατεία Κλαυθμώνος

Να σημειωθεί ότι στην πορεία υπάρχουν και δυο μπλοκ αντιεξουσιαστών. Το ένα, περίπου με 300 άτομα με κουκουλες και κράνη, συγκεντρώθηκε στην πλατεία Κλαυθμώνος και το άλλο στο Σύνταγμα.

Εξάλλου, μικρής έκτασης επεισόδια έλαβαν χώρα στο κάτω μέρος της πλατείας Κλαυθμώνος, όπου στη συμβολή των οδών Παπαρρηγοπούλου και Παλαιών Πατρών Γερμανού, οκτώ άτομα πέταξαν δύο μολότοφ σε όχημα μεταγωγών της αστυνομίας, χωρίς να καταγραφούν τραυματισμοί οι ζημιές.

Λίγη ώρα αργότερα, ομάδα αντεξουσιαστών έριξε μολότοφ και βεγγαλικά εναντίον ανδρών των ΜΑΤ στην Κλαυθμώνος, με άνδρες της ομάδας ΔΡΑΣΗ να απαντούν με χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Σε 20 προσαγωγές ατόμων έχουν προχωρήσει μέχρι στιγμής οι αστυνομικές αρχές.













Πηγή: www.thetoc.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια