Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Λέσβος: Με επιτυχία η εκδήλωση για τα παιδιά και τα δικαιώματά τους


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, μια ξεχωριστή εκδήλωση αφιερωμένη στα παιδιά και στα δικαιώματά τους, που διοργανώθηκε από την Τοπική Διοίκηση Λέσβου της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (I.P.A. Lesvos), με αφορμή τον πρόσφατο εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για τα δικαιώματα του παιδιού, αλλά και την επικαιρότητα, που υπενθυμίζει την ανάγκη της προστασίας τους από συμπεριφορές κακομεταχείρισης και παραμέλησης. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολίτες κάθε ηλικίας, καθώς και εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων, ενώ κατά την έναρξή της απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο Δήμαρχος Μυτιλήνης κ. Ευστράτιος Κύτελης. 


Το ενημερωτικό τμήμα της εκδήλωσης άνοιξε με την ομιλία της η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου κα. Στρατάκη Αικατερίνη, η οποία περιέγραψε το θεσμικό πλαίσιο που αφορά στην προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού, εστιάζοντας στο δικαίωμα των παιδιών στη εκπαίδευση. 

Στη συνέχεια, ακολούθησαν παρουσιάσεις και βιωματικές προσεγγίσεις για το θέμα αυτό, από τους υπόλοιπους προσκεκλημένους ομιλητές και συγκεκριμένα, από τις εκπροσώπους του Οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού» κα. Λεριού Ειρήνη και κα. Χιουσένι Μαρία Ελένη, την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων & Φίλων με Αυτισμό «Συν-Εξέλιξη» κα. Σκούρτσου Αναστασία, την εκπρόσωπο του οργανισμού «Παιδικά Χωριά SOSΜυτιλήνη» κα. Κόκκινου Λιάνα, τον εικαστικό κ. Καραπιπέρη Δημήτριο και την αξιωματικό ψυχολόγο της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου κα. Μπούζουκα Ελεάνα.

 Ξεχωριστή ήταν επίσης η παρουσία της σημαντικής αθλήτριας της κωπηλασίας, με καταγωγή από τη Λέσβο, Κοντού Μιλένας , η οποία σε ηλικία μόλις 17 ετών έχει ήδη στο βιογραφικό της σημαντικές αθλητικές συμμετοχές και διακρίσεις, ενώ αποτελεί μέλος της εθνικής αμάδας ανδρών-γυναικών στο άθλημα της κωπηλασίας. 

Η Μιλένα, μέσα από μια σύντομη αφήγησή για τη ζωή της έστειλε το δικό της μήνυμα για το πώς ένα παιδί, μέσα από τον αθλητισμό και έχοντας όνειρα, κατακτά το δικαίωμα να χαράξει τη δική του πορεία προς την επιτυχία. Σε ένδειξη αναγνώρισης για την όλη © by IPA 1974 International Police Association προσφορά της στον αθλητισμό, της απονεμήθηκε συμβολικά τιμητική πλακέτα από τον πρόεδρο της Τοπικής Διοίκησης Λέσβου της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών κ. Κανιμά Πολυχρόνη. Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά, με όμορφες μελωδίες και τραγούδια αφιερωμένα στα παιδιά, οι π. Γιουσμάς Ευστράτιος, Γαληνός Πάνος, και Γραμμέλης Δημήτριος, ενώ το πρόγραμμα συμπλήρωσε η συγκινητική ερμηνεία μουσικών κομματιών από τη Φαίη και τη Μέλπω, δύο μικρές μαθήτριες δημοτικού σχολείου. 

Το συντονισμό και παρουσίαση της εκδήλωσης πραγματοποίησαν η Αγγελίνα και ο Φώτης, μαθητές της Γ΄ γυμνασίου και της Α΄ λυκείου αντίστοιχα, ενώ κατά τη διάρκειά της, η αίθουσα γέμισε από παιδικές και εφηβικές φωνές, που μέσα από το οπτικοακουστικό υλικό που ετοίμασαν τα παιδιά με τη βοήθεια εκπαιδευτικών, κατέθεσαν σκέψεις και προβληματισμούς τους σχετικά με τα δικαιώματά τους.

 Ιδιαίτερο τόνο στην εκδήλωση χάρισαν οι εκατοντάδες ζωγραφιές που δημιούργησαν παιδιά δημοτικών σχολείων του Νομού μας, αποτυπώνοντας τα δικαιώματά τους μέσα από τα δικά τους μάτια. Οι ζωγραφιές των παιδιών εκτέθηκαν στην είσοδο του Δημοτικού Θεάτρου γεμίζοντας το χώρο με χρώματα και συναισθήματα, ενώ παράλληλα προβάλλονταν σε ψηφιακή μορφή, καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. 

Σκοπός της συγκεκριμένης δράσης ήταν η ενημέρωση αλλά και η ευαισθητοποίηση του κοινού, σχετικά με το ζήτημα της αναγνώρισης και προστασίας των δικαιωμάτων των παιδιών, τα οποία αρκετές φορές παραμελούνται ή παραβιάζονται κατάφορα, ακόμα και στις πιο σύγχρονες ανεπτυγμένες κοινωνίες.

 Το Διοικητικό Συμβούλιο της I.P.A./ Τ.Δ. Λέσβου ευχαριστεί θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στη διοργάνωση της εκδήλωσης αυτής και ειδικότερα, τη Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης για την ευγενική παραχώρηση του Δημοτικού Θεάτρου, το προσωπικό του Θεάτρου για τη συνδρομή του, την εταιρεία Η.Χ.Ω. Α.Ε. για την τεχνική κάλυψη της εκδήλωσης, τους μουσικούς για τη συμμετοχή τους και τους αξιόλογους ομιλητές που στήριξαν τη δράση αυτή. Επίσης ευχαριστεί τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων (Δημοτικά Σχολεία Αγίου Ευστρατίου, Βρίσας, Ερεσού, Μεγαλοχωρίου, Μόριας, Περάματος Γέρας, το 2ο , 4ο , 7ο , 9ο και 15ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, το τμήμα ένταξης προσφύγων, το Γυμνάσιο Παμφίλων και το Πρότυπο Γενικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Αιγαίου), που συνέβαλλαν σημαντικά στην όλη προσπάθεια.

 Για το Δ.Σ.

 Ο Πρόεδρος                                            Η Γεν. Γραμματέας

 Πολυχρόνης Κανιμάς                           Ελένη Μπούζουκα








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια