Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ποια μέτρα είναι στο “τραπέζι” του Μαξίμου για την “Κιβωτό” – Σκέψεις για προσωρινή διοίκηση στη ΜΚΟ



Ποιοι θα συμμετέχουν στην έκτακτη σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη



Η επόμενη μέρα στην “Κιβωτό του Κόσμου” μετά τις αποτρόπαιες καταγγελίες που βλέπουν το “φως” θα βρεθεί στο επίκεντρο της έκτακτης σύσκεψης, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα στις 9:30 στο Μέγαρο Μαξίμου.



Στόχος της κυβέρνησης είναι τόσο η διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της ΜΚΟ όσο και η προστασία και φροντίδα των παιδιών που φιλοξενούνται στις δομές της, για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσει η έρευνα των Αρχών.

Κυβερνητικές πηγές διαμηνύουν ότι η προσοχή είναι στραμμένη στα παιδιά που διαμένουν στις δομές της “Κιβωτού” και ξεκαθαρίζουν πως σε καμία περίπτωση δεν εξετάζεται η διακοπή της οικονομικής στήριξης της.


Στη σύσκεψη που θα γίνει υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, από τον στενό πυρήνα των κυβερνητικών στελεχών, θα συμμετάσχουν η υφυπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου και ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Σταμάτης.





Κιβωτός του Κόσμου: Ποια μέτρα εξετάζει η κυβέρνηση

Την ώρα που η υπόθεση με τις βαριές καταγγελίες από πρώην φιλοξενούμενους έχει μεταφερθεί από την Ελληνική Αστυνομία στη Δικαιοσύνη, το κυβερνητικό επιτελείο καλείται να εξετάσει το πλαίσιο λειτουργίας της “Κιβωτού του Κόσμου” για το διάστημα που θα είναι σε εξέλιξη η εισαγγελική έρευνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται η αντικατάσταση του παρόντος διοικητικού συμβουλίου από ένα μεταβατικό σχήμα με κρατικούς λειτουργού. Παράλληλα, δεν αποκλείεται η ενίσχυση με κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους.







Επίσης, υπενθυμίζεται πως μόλις έγιναν γνωστές οι καταγγελίες, τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας ανέστειλαν την οικονομική ενίσχυση και την μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας στη ΜΚΟ, χωρίς όμως να τίθεται κίνδυνος για τη λειτουργία της δομής.


Πάντως, στόχος της κυβέρνησης είναι να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση. “Κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου”, διαβεβαίωσε την Κυριακή ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος στον ΣΚΑΪ, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τόνισε στην ΕΡΤ πως “οι καταγγελίες αυτές, χωρίς κωλυσιεργία, πρέπει να διερευνηθούν από τις διωκτικές και τις εισαγγελικές αρχές“.


Επιπλέον, θεωρείται δεδομένο ότι στη σύσκεψη στο Μαξίμου θα συζητηθεί γενικότερα το ζήτημα των προνοιακών δομών στη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος έκανε μια βαρυσήμαντη παρέμβαση για την υπόθεση, με την οποία όχι μόνο κατακεραύνωσε τον πατέρα Αντώνιο, αλλά ξεκαθάρισε και ότι η Εκκλησία δεν έχει καμία σχέση με την “Κιβωτό του Κόσμου”.
Πηγή: debater.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια