Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90


Κιβωτός του Κόσμου: «Έπιασε δουλειά» η Οικονομική Αστυνομία - Ποιοί θα ερευνηθούν


Πολύ σημαντικά τα πρώτα ευρήματα, λένε οι Αρχές - Ψάχνουν για «μαύρα» Ταμεία, ανοίγουν λογαριασμοί - Άφαντοι ο πάτερ Αντώνιος και η Πρεσβυτέρα

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν ότι η Οικονομική Αστυνομία έχει ξεκινήσει οικονομικό έλεγχο.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα ευρήματα που προκύπτουν, είναι σημαντικά.

Από «κόσκινο» τα βιβλία, ψάχνουν για «μαύρα» Ταμεία

Παράλληλα, η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος θα ερευνήσει τα προσωπικά περιουσιακά στοιχεία του πατρός Αντωνίου και της πρεσβυτέρας, πρώην προέδρου του Δ.Σ. της Κιβωτού Σταματίας Γεωργαντή.


Ειδικότερα, ο επικεφαλής της Αρχής επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης ερευνά τα περιουσιακά στοιχεία του επικεφαλής της δομής, στενών συγγενών του και τρίτων προσώπων που θα διαπιστωθεί ότι ασχολούνταν με τη διαχείριση των οικονομικών της Κιβωτού.

Αναζητείται η διαδρομή χρημάτων και η διαχείριση ποσών που έφταναν στα ταμεία της Κιβωτού από χορηγίες, επιχορηγήσεις και το υστέρημα απλών πολιτών προς τα παιδιά της Κιβωτού.

Ή Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος θα ελέγξει τη νομιμότητα της απόκτησης περιουσιακών στοιχείων των προσώπων αυτών, με πρώτο ενδεχόμενο αδίκημα την υπεξαίρεση από τα ταμεία της δομής.

Μάλιστα, όπως έγινε, γνωστό, για όλους τους ελεγχόμενους, θα ανοιχθούν οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί και θα ερευνηθεί η απόκτηση ακίνητης και κινητής περιουσίας, προκειμένου, σε αντιπαραβολή με τα δηλωθέντα στις φορολογικές τους δηλώσεις, να διαπιστωθεί εάν μέρος της περιουσίας τους αποκτήθηκε ενδεχομένως από εγκληματικές πράξεις.
Άφαντοι ο πατέρας Αντώνιος και η Πρεσβυτέρα

Την ώρα που οι σοκαριστικές μαρτυρίες και οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις για όσα γίνονταν πίσω από τις κλειστές πόρτες της Κιβωτού ολοένα και «φουντώνουν», ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα Σταματία έχουν εξαφανιστεί, έχοντας μάλιστα «ξηλωθεί» από τη διοίκηση της ΜΚΟ.

Ουδείς γνωρίζει πού βρίσκονται μετά την κοινή συνέντευξη που έδωσαν στην τηλεόραση, στην οποία, ούτε λίγο ούτε πολύ, κατηγόρησαν τα παιδιά για ανυπόστατα ψεύδη.

Ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου» Αντώνιος Παπανικολάου και η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή, είχαν δώσει συνέντευξη στην ΕΡΤ λέγοντας πως τα παιδιά λένε ψέματα και έχουν «κακία», με τον ιερέα να δηλώνει «αγανακτισμένος και θυμωμένος». «Βάλλεται ένας ολόκληρος οργανισμός. Έχουμε δουλέψει 25 χρόνια με παιδιά και έχουμε δεχθεί ελέγχους από παντού» είπε και εκτίμησε ότι κάποια παιδιά «εκδικούνται» λόγω του ότι δεν επιτρέπεται η παραβατική συμπεριφορά στην Κιβωτό.

«Αν η αγάπη μας και το ενδιαφέρον μας ‘πληρώνεται’ με καταγγελίες, δεν το καταλαβαίνω», είχε συμπληρώσει η πρεσβυτέρα. «Πώς μπορούμε να απολογηθούμε για κάτι που δεν έχει αποδειχθεί;», τόνισε η ίδια, λέγοντας ότι όλη αυτή η ιστορία τούς έχει προκαλέσει μεγάλο κακό.
Ουδείς γνωρίζει πού βρίσκονται

Η συνέντευξη είχε δοθεί την περασμένη Παρασκευή 18 Νοεμβρίου στην ΕΡΤ. Από τότε ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα Σταματία… αγνοούνται.

Σύμφωνα με τον ALPHA, κανένας από την «Κιβωτό του Κόσμου» δεν γνωρίζει που βρίσκονται.

Μέχρι πρότινος, ο πατέρας Αντώνιος έμενε σε μία δομή της ΜΚΟ και κανείς από τους εργαζόμενους και τους εθελοντές δεν ξέρει αν με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα έχει τη δυνατότητα να παραμείνει στο συγκεκριμένο κτήριο και αν θα επιτρέπεται να βλέπει τα παιδιά.


Πηγή: www.vradini.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια