Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πάτρα: Σιγή ασυρμάτου από την ΕΥΠ για το "υπό παρακολούθηση" στέλεχός της-Προβληματισμός και εκνευρισμός για τις "διαρροές"


Σιγή ασυρμάτου επικρατεί στην ΕΥΠ της Πάτρας ύστερα από τις διαρροές που αφορούν στην παρακολούθηση στελέχους της μέσω του συστήματος predator.

Το όνομά του δημοσιεύτηκε την περασμένη Κυριακή στην εφημερίδα Documento χωρίς να αναφέρεται η ιδιότητά του, ωστόσο στη συνέχεια αναπαρήχθησαν δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο, μέσω των οποίων αναφέρθηκαν τα πλήρη στοιχεία του, όπως και η ακριβής ιδιότητά του στην ιεραρχία της τοπικής ΕΥΠ.

Τα δημοσιεύματα και οι διαρροές υποστήριζαν πως ο συγκεκριμένος πράκτορας ήταν υπό παρακολούθηση γιατί σύμφωνα με πληροφορίες, "παρακολουθούσε από την υπηρεσία επιχειρηματίες στη Ζάκυνθο, στην Πάτρα, στην Αθήνα αλλά και ποινικούς – νονούς της νύχτας που έχουν την κυριαρχία σήμερα στην Αθήνα" και πως "πρόκειται για κάτι που δεν γινόταν απαραίτητα με την άδεια της ΕΥΠ".

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το tempo24.news, οι πληροφορίες αυτές δεν σχολιάζονται ούτε από τον φερόμενο ως παρακολουθούμενο και παρακολουθούντα, ούτε από άλλα στελέχη της Υπηρεσίας. Σύμφωνα ωστόσο με το ρεπορτάζ και τις προσεκτικές συζητήσεις του tempo24 με πρόσωπα που είναι σε θέση να γνωρίζουν, έχει προκαλέσει προβληματισμό και σε ορισμένες περιπτώσεις εκνευρισμό για "το ποια μπορεί να είναι η πραγματικότητα σε σχέση με τα όσα δημοσιεύονται ή διαρρέουν".

Διατυπώνεται επίσης η άποψη πως δεν είναι δυνατόν να κοινοποιούνται τα στοιχεία ανθρώπων που βρίσκονται σε διαρκή διατεταγμένη υπηρεσία έρευνας σημαντικών θεμάτων που έχουν άμεση σχέση με την Εθνική Ασφάλεια. Ωστόσο για την ουσία του θέματος δεν διατυπώνεται το παραμικρό σχόλιο παρά μόνο το πως οτι πρέπει να ειπωθεί, θα αναφερθεί αρμοδίως.


ΝΙΚΟΣ ΑΝ. ΣΥΦΑΝΤΟΣ


Πηγή: tempo24.news






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια