Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Νέα σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία για την επερχόμενη κακοκαιρία


Στη σύσκεψη συμμετέχει η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου, μετεωρολόγοι και η ηγεσία της Πυροσβεστικής ώστε να δοθούν οι τελευταίες κατευθύνσεις και να είναι έτοιμο το πυροσβεστικό σώμα να επέμβει αν χρειαστεί.

Ισχυρά κατά τόπους καιρικά φαινόμενα ήδη επηρεάζουν τη Λευκάδα, τους Παξούς, την Κέρκυρα και την Ήπειρο. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αναφορά στην πυροσβεστική για κάποιο πρόβλημα σε αυτές τις περιοχές. Η κακοκαιρία επεκτείνεται στο νότιο Ιόνιο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο ενώ από το βράδυ θα επηρεαστούν Ανατολική Πελοπόννησος, Κεντρική Στερεά Ελλάδα, η Θεσσαλία και η Μακεδονία.

Κατά τη διάρκεια τη νύχτας θα έχουμε και στην Αττική ισχυρές βροχοπτώσεις.

Αναμένεται μάλιστα το 112 να στείλει μήνυμα στα κινητά των κατοίκων της Αττικής, θα γίνεται αναφορά για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και περιορισμό των μετακινήσεων.

Ακόμη, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων ενημέρωσε πριν από λίγο ότι λόγω της κακοκαιρίας τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά αύριο Κυριακή, ενώ το προαιρετικό άνοιγμα μεταφέρεται για την επόμενη Κυριακή 13 Νοεμβρίου.

Η Πολιτική Προστασία ζητά να παρακολουθούμε την πρόγνωση του καιρού στην περιοχή όπου μένουμε, να αποφεύγουμε κάθε περιττή μετακίνηση, να ακολουθούμε τις οδηγίες των αρχών ενώ σε περίπτωση ανάγκης καλούμε το 112. 

 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια