Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Βράβευσε την Πολεμική Αεροπορία το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών - Τα συγχαρητήρια του Νίκου Παναγιωτόπουλου


Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος παρέστη χθες, Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022, στην τελετή που διοργάνωση το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών για την απονομή Βραβείων Βιώσιμης Καινοτομίας & Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Μετά τις βραβεύσεις επιχειρήσεων, ο κ. Παναγιωτόπουλος μαζί με τον Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Ιωάννη Χατζηθεοδοσίου απένειμαν ειδικό τιμητικό βραβείο στον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά για την προσφορά της Πολεμικής Αεροπορίας στο κοινωνικό σύνολο.

Στην τελετή παρευρέθηκαν επίσης Υπουργοί, βουλευτές και εκπρόσωποι κομμάτων και της Αυτοδιοίκησης. Παρόντες ήταν, επίσης, εκπρόσωποι επιχειρηματικών ομίλων, πρόεδροι και μέλη διοικήσεως επιμελητηρίων, καθώς και φορέων και κοινωνικών εταίρων.

Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης επεσήμανε:

«Κυρίες και κύριοι,

θα ήθελα πρώτα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών για την χαρά και την τιμή που μου έκανε να βραβεύσω σήμερα εδώ, στο πλαίσιο αυτής της εκδήλωσης, έναν εξαιρετικό Έλληνα αξιωματικό και άξιο Αρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας τον κ. Μπουρολιά. Παράλληλα να υπογραμμίσω ότι αυτή η βράβευση, θεωρώ ότι στο πρόσωπό του αντανακλά σε όλο το στελεχιακό δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων, ασφαλώς της Πολεμικής Αεροπορίας, γι’ αυτό που κάνουν.

Γιατί σε καιρούς δύσκολους, γεμάτους γεωπολιτικές εντάσεις, αλλεπάλληλες κρίσεις, αβεβαιότητες και ανασφάλειες, ασφαλώς το αγαθό της ασφάλειας αποκτά προστιθέμενη αξία. Η διασφάλιση αυτού του αγαθού είναι πάρα πολύ δύσκολη υπόθεση, όπως δύσκολη υπόθεση σε αυτούς τους καιρούς είναι και η επιχειρηματικότητα. Το ξέρετε καλύτερα από εμένα. Η Εφοδιαστική Αλυσίδα και τα προβλήματα της, το πρόβλημα της αστάθειας των υποδομών, της διακύμανσης των τιμών στις πρώτες ύλες, αποτελούν για την επιχειρηματικότητα δύσκολη υπόθεση, όμως προϋπόθεση ακόμα και της λειτουργίας του επιχειρείν σε δύσκολους καιρούς είναι η ύπαρξη αυτού του αισθήματος ασφαλείας. Προϋπόθεση, θα έλεγα, ελεύθερης ύπαρξης αυτής της ίδιας οικονομικής δραστηριότητας και φυσικά της εξωστρέφειας που είναι απαραίτητη στο επιχειρείν.

Εδώ λοιπόν μπαίνουν στην εξίσωση τις Ένοπλες Δυνάμεις. Είναι ο παράγοντας που διασφαλίζει αυτό το αγαθό. Και για την Πολεμική Αεροπορία ειδικά, νομίζω ότι σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς τα πράγματα πήγαν πολύ καλά και πηγαίνουν από το καλό στο καλύτερο. Μέσα σε τρία χρόνια περίπου, η Πολεμική Αεροπορία διασφάλισε την απρόσκοπτη υποστήριξη, συντήρηση άλλα και αναβάθμιση των μέσων που ήδη διαθέτει. Προχώρησε στην πρόσκτηση καινούριων πτητικών μέσων και μάλιστα με πολύ γρήγορους ρυθμούς, ασυνήθιστα γρήγορους τουλάχιστον για ελληνικά και όχι μόνο δεδομένα με τα “Rafale” που παραλαμβάνονται αυτές ημέρες, έρχονται και προστίθενται στη διαθεσιμότητα του στόλου. Μάλιστα διασφάλισε επιπλέον το μέλλον της εκπαίδευσης των Ικάρων με την δημιουργία ενός υπερσύγχρονου κέντρου εκπαίδευσης στην Καλαμάτα και μάλιστα μέσω μιας στρατηγικής συμφωνίας με το Ισραήλ. Τέλος μπήκε και στο αεροσκάφος πέμπτης γενιάς, με την είσοδο της χώρας στο πρόγραμμα πρόσκτησης, στο μέλλον, του αεροσκάφους F-35. Επομένως πήγαν καλά τα πράγματά για την Πολεμική Αεροπορία.

Η Πολεμική Αεροπορία αξίζει πραγματικά να κρατά τα στάνταρ της, το επίπεδο της, ως μία από τις καλύτερες Πολεμικές Αεροπορίες στον κόσμο και οι άνθρωποι, οι οποίοι βγάζουν εις πέρας αυτήν την αποστολή, αυτήν την δουλειά, είναι πραγματικά άξιοι επαίνων και συγχαρητηρίων. Δική μας δουλειά ως Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου είναι απλά να εξασφαλίζουμε τις συνθήκες ώστε αυτοί οι άνθρωποι να κάνουν καλά τη δουλειά τους. Αυτό και τίποτα άλλο. Γι’ αυτό κάνουμε με αρκετά εντατικούς ρυθμούς αλλά και με μετρήσιμα -πιστεύω, σε δύσκολους καιρούς- αποτελέσματα εδώ και τρία χρόνια.

Συγχαρητήρια λοιπόν στην Πολεμική Αεροπορία. Κύριε Αρχηγέ εσείς, εξ ονόματος όλων των στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας και των λοιπών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων -γιατί και για εκείνα τα στελέχη έγιναν και γίνονται πράγματα- είστε άξιοι συγχαρητηρίων. Εξασφαλίζετε την αποτρεπτική ισχύ της χώρας, κάνετε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να αισθάνονται ασφαλείς και υπερήφανοι ασφαλώς.

Συνεχίστε λοιπόν κύριε Αρχηγέ να σκεπάζετε, όπως μου αρέσει να λέω, με τα «φτερά» και τα όπλα σας το Αιγαίο, όλη την Επικράτεια, την Ελλάδα, ώστε κι εμείς να απολαμβάνουμε το αγαθό της ασφάλειας, άλλα επίσης και η επιχειρηματικότητα να κάνει απερίσπαστα την δουλειά της.

Συγχαρητήρια σε εσάς, συγχαρητήρια και σε όλους τους βραβευθέντες.

Σας ευχαριστώ».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια