Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ευθεία σύγκρουση Μητσοτάκη με Μαρινάκη: "Δεν δεχόμαστε πιέσεις και εκβιασμούς" - Τι απαντά ο εφοπλιστής



Η κόντρα έχει προκαλέσει πολλά ερωτήματα, καθώς μέχρι πριν από λίγες ημέρες, οι σχέσεις των δύο πλευρών φαίνονταν ανέφελες, γεγονός που αντικατοπτριζόταν και στα μέσα του ομίλου του εφοπλιστή.





Σε ευθεία σύγκρουση οδηγούνται οι σχέσεις του Μεγάρου Μαξίμου με τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, μία σύγκρουση που έχει οδηγήσει σε βολές εκατέρωθεν, ακόμη και σε σκληρές δηλώσεις για "φασιστικό παρακράτος", με αφορμή το προχθεσινό ματς Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού, που οδήγησε τους υπευθύνους των ερυθρόλευκων να μιλήσουν ακόμη και για αποχώρηση από το πρωτάθλημα.



Η κόντρα έχει προκαλέσει πολλά ερωτήματα, καθώς μέχρι πριν από λίγες ημέρες, οι σχέσεις των δύο πλευρών φαίνονταν ανέφελες, γεγονός που αντικατοπτριζόταν και στα μέσα του ομίλου του εφοπλιστή. Μάλιστα, ο ηχηρός τίτλος "Υποκλοπές τέλος" ( σ.σ. στις 30 Σεπτεμβρίου) με αφορμή δημοσκόπηση που παρουσίαζε η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, εμφανίζοντας το "χαλαρό" ενδιαφέρον των ερωτηθέντων για τις παρακολουθήσεις, έριχνε τίτλους τέλους στην υπόθεση, όπως όμως ολα δείχνουν υπάρχει και δεύτερος …κύκλος.


"Κάποιοι έχουν μπλέξει τους ρόλους. Κάποιοι θεωρούν ότι επειδή μπορεί να έχουν μία ομάδα, ή να ελέγχουν κάποια μέσα ενημέρωσης ή ενδεχομένως και να δύο και να θεωρούν ότι μπορούν να εκβιάζουν, να υπαγορεύουν στην κυβέρνηση, να υπονομεύουν- αλλάζοντας απόψεις από την μία ημέρα στην άλλη- τη διαδρομή της χώρας " είπε στην συνέντευξη του στον Αντέννα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος εμμέσως, αλλά σαφώς, στον Βαγγέλη Μαρινάκη. Για να συνεχίσει, στρέφοντας το βλέμμα στο μέλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννη Βρέντζο με αφορμή τις δηλώσεις του.



"Τα άκουσα και εγώ αυτά περί εγκληματικής οργάνωσης από τον εκπρόσωπο της ομάδας. Τα τρία τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός πήρε τρία πρωταθλήματα.. Που ήταν ακριβώς αυτή η εγκληματική οργάνωση τότε; Περιμένω να καταδικαστεί αυτή η δήλωση από τη διοίκηση της ομάδας με σαφήνεια" είπε ο Πρωθυπουργός, καταδικάζοντας τις δηλώσεις Βρέντζου αμέσως μετά το 1-1 για "φασιστικό παρακράτος που διοικεί το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτό βέβαια είναι λογικό", συνέχισε ο Γιάννης Βρέντζος, "όταν στα τελευταία τρία χρόνια λειτούργησε μέσα στην κυβέρνηση ένα καθεστώς παρανομίας στο Μέγαρο Μαξίμου με επικεφαλής τον Γρηγόρη Δημητριάδη και άλλα λαθραία και παράνομα στοιχεία" πρόσθεσε, στοχεύοντας τον γραμματέα του γραφείου του Πρωθυπουργού, ο οποίος αποπέμφθηκε αμέσως μετά την υπόθεση παρακολούθησης από την ΕΥΠ του Νίκου Ανδρουλάκη.

Δεν δεχόμαστε πιέσεις, ούτε εκβιασμούς

Πίσω από τις δηλώσεις Βρέντζου και τις δηλώσεις Μαρινάκη στη συνεχεία, από το προπονητικό κέντρο στου Ρέντη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης "είδε" μηνύματα, στα οποία θέλησε να απαντήσει, κάνοντας λόγο για ρόλους που πρέπει να είναι ξεκαθαρισμένοι.

"Η κυβέρνηση έχει λαϊκή νομιμοποίηση. Εκλεγόμαστε από το λαό. Θέλουμε τους επιχειρηματίες συμμετόχους στην προσπάθεια της χώρας. Δεν είναι ούτε υποβολείς μας, ούτε είναι φορείς δικών τους συμφερόντων που πιέζουν την κυβέρνηση για να γίνει το δικό τους το χατίρι. Άρα, το μήνυμα το οποιο στέλνω προς καθε κατεύθυνση είναι ότι η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά, ούτε δεχόμαστε πιέσεις, ούτε είμαστε αντικείμενα εκβιασμού. Και καλά θα κάνουν όλοι να αναλογιστούν ποιοι είναι οι ρόλοι τους. Και δεν απευθύνομαι μόνο στην συγκεκριμένη περίπτωση, απευθύνομαι συνολικά".

Η πάσα που πήρε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν έμεινε στα χέρια του, αλλά θέλησε να απαντήσει, πετώντας πίσω τη μπάλα στον πρωθυπουργό και ζητώντας του να ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση των υποκλοπών. Εξάλλου, ήταν και ο ίδιος έμμεσα παρακολουθούμενος, μέσω της "επιμόλυνσης" του Θοδωρή Καρυπίδη, στελέχους της ΠΑΕ Άρης, με τον οποίο συνομιλούσε, όπως υποστηρίζεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας Documento.




Δεν αρκεί η άρνηση του Πρωθυπουργού

"Ο πρωθυπουργός με τη συνέντευξή του αποδέχθηκε την ύπαρξη δικτύου παρακολουθήσεων στην Ελλάδα με το κακόβουλο λογισμικό predator, από συγκεκριμένους κύκλους. Αρνήθηκε βεβαίως τη δική του συμμετοχή. Δεν θα μπορούσε άλλωστε. Ωστόσο δεν αρκεί η κατηγορηματική άρνηση του. Οφείλει πράξεις και κινήσεις συγκεκριμένες προκειμένου να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον από το υπαρκτό, επικίνδυνο και βαθιά αντιδημοκρατικό δίκτυο παραβίασης θεμελιωδών δικαιωμάτων”, αναφέρει ο Βαγγέλης Μαρινάκης, κάνοντας λόγο για μία άθλια ιστορία.

"Ο Πρωθυπουργός επιβάλλεται να βρει την τόλμη, να κινήσει γη και ουρανό, ώστε να διαλευκάνει αυτή την τόσο νοσηρή υπόθεση και να φέρει ενώπιον της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης τους υπαίτιους αυτής της τόσο άθλιας ιστορίας που νοθεύει τη Δημοκρατία και υπονομεύει τους θεσμούς. Οι δε αναφορές σε εκβιασμούς, υπαγορεύσεις, αλλαγές θέσεων και απόψεων δεν μας αφορούν, δεν μας ταιριάζουν. Μόνο όσοι εμπλέκονται σε εξωθεσμικές παρακολουθήσεις και στον υπόκοσμο, καταφεύγουν σε τέτοια μέσα. Εμείς τις ίδιες αρχές και αξίες της φιλελεύθερης Δημοκρατίας υπηρετήσαμε εξ αρχής και σε αυτές επιμένουμε. Χωρίς αναστολές, χωρίς φόβο και με το αυτό πάθος", κατέληξε ο κ. Μαρινάκης.
Πηγή: www.thetoc.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια