Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αθωώθηκε ο πρώην αστυνομικός που κατηγορήθηκε ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας της συζύγου του Ντίμη Κορφιάτη


Στις 9 Ιουνίου 2020 η Χριστίνα Κλουτσινιώτη που επέβαινε στη μηχανή την οποία οδηγούσε ο σύζυγός της Ντίμης Κορφιάτης στη Λιθακιά Ζακύνθου έπεφτε νεκρή από τα πυρά ενόπλων που υποδύονταν τους αστυνομικούς ώστε να μην κινούν υποψίες.  Ήθελαν να σκοτώσουν τον άνδρα της όμως οι σφαίρες έκοψαν το νήμα της ζωής της.

Τα στελέχη του Ανθρωποκτονιών εξιχνίασαν την υπόθεση και κατηγορήθηκαν 8 άτομα. Οι τέσσερις κρίθηκαν ένοχοι. Στους δύο επιβλήθηκαν ισόβια. Μία γυναίκα που είχε ρόλο τσιλιαδόρου καταδικάστηκε σε 9 χρόνια και αφέθηκε ελεύθερη επειδή είναι έγκυος. Ένας συνεργός που υπέθαλψε τους δύο δράστες καταδικάστηκε σε 3 χρόνια. Και εκείνος αφέθηκε ελεύθερος.

Ο πρώην αστυνομικός που συνελήφθη ως ηθικός αυτουργός αθωώθηκε και αφέθηκε ελεύθερος. Αθωώθηκαν και άλλοι τρεις κατηγορούμενοι.

Ο συνήγορος υπεράσπισής του Γιάννης Γλύκας, δήλωσε μεταξύ άλλων :''Είμασταν απόλυτα πεπεισμένοι γιατί η κατηγορία πραγματικά δεν έβγαινε. Δεν υπήρχε καμία μα καμία επαφή με τους φερόμενους φυσικούς αυτουργούς.''

 ''Επιστρέφει αθώος στην οικογένειά του, πράγμα που μόνο χαρά μπορεί να γεμίζει τον ίδιο, την οικογένειά του και εμάς ως υπερασπιστές του'' δήλωσε ο Ανδρές Ρεγκλης που ανέλαβε επίσης την υπεράσπισή του.

Στις 7 Μαΐου 2021 και ο Ντίμης Κορφιάτης έπεσε νεκρός στην Ζάκυνθο. Η δολοφονία του εξιχνιάστηκε και ως δράστης φέρεται ένας εκ των δύο ατόμων που σήμερα καταδικάστηκαν σε ισόβια. Ο επιχειρηματίας τον είχε κατονομάσει στις αρχές έξι μήνες πριν καθώς υποστήριζε ότι είχε μένος μαζί του καθώς είχαν προσωπικές διαφορές.

 Τα στελέχη του Ανθρωποκτονιών δεν κατάφεραν να στοιχειοθετήσουν την ηθική αυτουργία και για αυτό δεν συμπεριελήφθη στη δικογραφία το πρόσωπο, που διέταξε την εκτέλεσή του.










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια