Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

''Μας κάνουν τη ζωή - πατίνι''


Δημοσιεύουμε κείμενο αστυνομικού-αναγνώστη του Bloko.gr

Εδώ και πολλά χρόνια βλέπουμε ότι σε θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα γίνονται διαρροές τη στιγμή που δεν πρέπει με αποτέλεσμα να δυσκολεύουν οι έρευνες των αρχών.

Η μία περίπτωση είναι του Αλβανού ο οποίος βίασε μία γυναίκα και αποπειράθηκε να βιάσει άλλη μία στο Παλαιό Φάληρο. Ένα 24ωρο αργότερα το περιστατικό είχε διαρρεύσει σε μέσα ενημέρωσης και προφανώς κάποιος συνάδελφος (δεν σκέφτηκε το πρόβλημα που θα δημιουργούσε) ήταν αυτός που έδωσε την πληροφορία. Αποτέλεσμα: Ο δράστης προφανώς αντιλαμβανόμενος το γεγονός ότι οι αστυνομικοί θα τον έπιαναν τα μάζεψει και πήγε στην Αλβανία. Πάλι καλά που έγιναν σωστά οι ενέργειες και συνελήφθη στη χώρα του διαφορετικά ακόμη θα τον έψαχναν.


Η δεύτερη περίπτωση είναι της Κιβωτού. Ενώ η έρευνα είχε ξεκινήσει αρκετές ημέρες πριν βρέθηκε κάποιος ή κάποιοι που την Πέμπτη διέρρευσε/αν την πληροφορία με αποτέλεσμα τα πράγματα να περιπλεχθούν. Δεν ξέρω αν την επόμενη ημέρα ο Εισαγγελέας πήρε το φάκελο από την αστυνομία επειδή είχε ολοκληρωθεί η έρευνα ή επειδή δεν ήθελε να γίνουν κι άλλες διαρροές.

Καλή η ενημέρωση, καλές οι σχέσεις αστυνομικών - δημοσιογράφων αλλά ας προσέχουν οι συνάδελφοί γιατί σε πολλές περιπτώσεις μας κάνουν τη ζωή-πατίνι.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια