Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Απάντηση Θεοδωρικάκου σε Σοϊλού: Η Ελλάδα είναι από θέση αρχής ενάντια σε κάθε τρομοκρατική πράξη


Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος φιλοξενήθηκε σήμερα στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Αταίριαστοι». Μιλώντας στους δημοσιογράφους Χρήστο Κούτρα και Γιάννη Ντσούνο, ο Υπουργός επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα και στον ΣΥΡΙΖΑ για την οργανωμένη επιχείρηση συκοφάντησης του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης με αφορμή τις παρακολουθήσεις. «Στη λάσπη και στη συκοφαντία ο Τσίπρας αναζητά το άλλοθι της επερχόμενης ήττας του» τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος. Επίσης, κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει να ζητά την αντικατάστασή του και ας καταθέσει πρόταση μομφή εναντίον του στην Βουλή. Ο Υπουργός αναφέρθηκε και στην τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία εκφράζοντας την συμπαράστασή του: « Η Ελλάδα είναι από θέσης αρχών ενάντια στην τρομοκρατία και ουδέποτε θα δεχόταν τρομοκράτες στο έδαφος της». Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξή του αναφέρθηκε στους εορτασμούς μνήμης της επετείου του Πολυτεχνείου καλώντας όσους συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις να το κάνουν με ειρηνικό τρόπο για να μείνουν ζωντανά τα μηνύματα της εξέγερσης των φοιτητών το 1973.

Τα κύρια σημεία της συνέντευξης του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη:

Καταδικάζουμε την τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία

«Έχουμε εκφράσει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στον Τουρκικό λαό και στο Τουρκικό κράτος, καταδικάζοντας με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο την τρομοκρατική επίθεση στη Κωνσταντινούπολη. Η Ελλάδα είναι από θέση αρχής ενάντια σε κάθε τρομοκρατική πράξη όπου και να συμβαίνει και εναντίον οποιουδήποτε στρέφετε. Ο Τούρκος Υπουργός Εσωτερικών το γνωρίζει αυτό, ότι η χώρα μας φυλάσσει πάρα πολύ καλά τα σύνορά της και κανένας δε μπορεί να μπει παρανόμως στη, άρα ουδέποτε θα δεχόταν τρομοκράτες στο έδαφός της. Από την εποχή του Φεβρουαρίου – Μαρτίου του 2020 μέχρι και τις μέρες μας οι παράτυποι μετανάστες που έρχονται οργανωμένα ως ασύμμετρη απειλή, αντιμετωπίζονται με αποτελεσματικό τρόπο και πάντοτε με βάση τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου.

Οργανωμένη συκοφαντική επίθεση ενάντια στον Πρωθυπουργό και στην Κυβέρνηση

«Όλο αυτό που παρακολουθούμε από τις στήλες ορισμένων εφημερίδων είναι προϊόν μιας οργανωμένης συκοφαντικής επίθεσης σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας, της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού. Και η επίθεση αυτή έχει χρονικό βάθος και είναι πολύ καλά σχεδιασμένη. Θυμίζω ότι το καλοκαίρι μας είπαν δολοφόνους και προδότες. Από τα γεγονότα της νησίδας στον ποταμό Έβρο με τους 38 ανθρώπους. Απεδείχθη ότι είχαμε απόλυτο δίκιο. Στη συνέχεια μας αποκάλεσαν παιδοβιαστές παρότι η Αστυνομία οδηγούσε στη δικαιοσύνη τη συμμορία που κακοποίησε ένα 12χρονο παιδί. Στη συνέχεια, μας είπαν αστυνομικό κράτος γιατί δεν τους άρεσε ότι βάλαμε τέλος στην κατάληψη φοιτητικής εστίας από εμπόρους ναρκωτικών. Και τώρα ο κ.Τσίπρας προχωρά ένα βήμα παρακάτω: Αμφισβητεί τις στρατιωτικές και στρατηγικές συμμαχίες της χώρας προχωρώντας σε νέα βήματα εθνικού τυχοδιωκτισμού. Μόνο και μόνο για ένα λόγο, για να έχει άλλοθι όταν στις επόμενες εκλογές θα χάσει. Για να μπορέσει να παραμείνει στη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Ως εδώ.

Με πρωτοβουλία Μητσοτάκη η απαγόρευση των παράνομων λογισμικών- Ενορχηστρωμένη επίθεση με μυθεύματα

Σε ότι αφορά τα περί παρακολουθήσεων, εάν κάποιος έχει οποιοδήποτε στοιχείο οφείλει να το καταθέσει στην ελληνική δικαιοσύνη. Αυτή είναι μια ξεκάθαρη τοποθέτηση που έκανε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, ενώ ταυτοχρόνως ανήγγειλε και θα συμβεί πάρα πολύ σύντομα την πλήρη απαγόρευση στη χώρα κάθε παράνομου λογισμικού παρακολουθήσεων και υποκλοπών. Κάτι που δεν έχει συμβεί σε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Ο Πρωθυπουργός επίσης, όταν ήρθε στην επιφάνεια η παρακολούθηση του Αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, του κυρίου Ανδρουλάκη, ανέδειξε κατάματα το πρόβλημα και πήρε και πρόσθετα διοικητικά μέτρα, θέτοντας εκτός του κρατικού μηχανισμού τον διοικητή της Ε.Υ.Π. και τον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης και προχώρησε σε θεσμικές πρωτοβουλίες που ενισχύουν τη διαφάνεια και τον έλεγχο, ώστε να λειτουργεί σωστά, αποτελεσματικά και με τον δέοντα τρόπο η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Εκτιμώ ότι πρόκειται για μια ενορχηστρωμένη επίθεση για να δικαιολογήσουν την ήττα τους. Θα συνεχίσουν να βγάζουν λίστες, θα συνεχίζουν να βγάζουν ονόματα κάθε 10-15 ημέρες. Πιστεύω ότι αυτό θα καταστεί κουραστικό.

Ας καταθέσει ο κ. Τσίπρας πρόταση μομφής εναντίον μου στη Βουλή

Ο κ. Τσίπρας έχει ζητήσει την περίοδο των εκλογών να αντικατασταθεί ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Θέλω να ενημερώσω τον κύριο Αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος έχει διατελέσει 4 χρόνια Πρωθυπουργός ότι θα έπρεπε να το γνωρίζει, ότι το Σύνταγμα δεν προβλέπει αντικατάσταση. Εάν έχει πρόβλημα με τη θεσμική λειτουργία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη οφείλει να πάει τώρα στο Κοινοβούλιο και να κάνει πρόταση μομφής στο πρόσωπό μου. Διαφορετικά ας σταματήσει τις συκοφαντικές επιθέσεις και τα υπονοούμενα διότι δεν τιμούν εκείνον. Έχει μία θεσμική θέση, την οποία οφείλει και εκείνος να την υπερασπίζεται, ως Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Ας τελειώνει λοιπόν, αυτή η ιστορία, ας πάψουν να δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή του τόπου».

Αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να προσφέρει κάτι θετικό για το μέλλον της χώρας

«Η Ελλάδα έχει σοβαρές προκλήσεις και σημαντικά θέματα να αντιμετωπίσει. Ζούμε σε μία πολύ ταραγμένη εποχή, με ένα πόλεμο να εξελίσσεται στην Ευρώπη, με βαριές επιπτώσεις σε όλες τις κοινωνίες και σε όλες τις οικονομίες. Η κυβέρνηση δίνει μία μάχη, με αποτελεσματικό τρόπο, που να κρατάει ισχυρή την οικονομία και την κοινωνία. Επιτέλους, ας πάψουν να υπονομεύουν τις προσπάθειες μας. Αν έχουν κάτι θετικό να πουν, αν έχουν κάποια εναλλακτική πρόταση στην πολιτική που ακολουθούμε ας το κάνουν. Αλλά φοβάμαι πως δεν έχουν τίποτα ουσιαστικό να αντιπροτείνουν και γι αυτό καταφεύγουν σε πόλεμο λάσπης και ψέματος».

Να τιμήσουμε ειρηνικά την επέτειο του Πολυτεχνείου

Αναμφίβολα είναι η βδομάδα που όλος ο ελληνικός λαός, όλοι οι έλληνες όλες οι ελληνίδες, ανεξάρτητα από την ηλικία μας, ανεξάρτητα από τη θέση τους τιμάμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Τιμάμε την εξέγερση των φοιτητών και της νεολαίας το 1973 ενάντια στο χουντικό τυραννικό καθεστώς. Όλοι αφήνουμε τον εαυτό μας να σκεφτεί και αν αναστοχαστεί πάνω σε εκείνα τα γεγονότα. Στα μηνύματα εκείνης της εξέγερσης για την ελευθερία και τη δημοκρατία. Γιατί κάποιοι έδωσαν τη ζωή τους ή έκαναν πολύ σημαντικούς αγώνες για να υπάρξει για μισό αιώνα τώρα η πιο ανοιχτή, η πιο ισχυρή, η πιο ανθηρή Ελληνική Δημοκρατία όλων των εποχών. Άρα καλούμε τους πάντες να συμβάλουν ο εορτασμός να είναι απολύτως ειρηνικός και αυτό που θα μείνει να είναι τα μηνύματα και οι ιδέες. Η Ελληνική Αστυνομία και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έχουμε λάβει, σε πολύ στενή συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές και με τους οργανωτές των δράσεων αυτών, τα απαραίτητα μέτρα ώστε να προασπίσουμε την ασφάλεια και των ανθρώπων που θα διαδηλώσουν και των ανθρώπων που θα κινηθούν στην υπόλοιπη κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης. Και ασφαλώς τις περιουσίες των ανθρώπων. Ζητώ από τους οργανωτές, από όλους όσους συμμετέχουν, να συμβάλλουν με στάση ευθύνης στην πορεία, στη διαδήλωση και σε όλες τις εκδηλώσεις ώστε ο εορτασμός να είναι απολύτως ειρηνικός.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια