Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ημέρα Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών


Παραθέτουμε κείμενο που εστάλη στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Bloko.gr

Η 12η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Ημέρα Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών. Καθιερώθηκε το 2006 (άρθρο 22 του Ν.3511/2006), σε ανάμνηση του πρώτου νεκρού πυροσβέστη του Πυροσβεστικού Σώματος, ο οποίος ήταν ο δόκιμος πυροσβέστης Β’ τάξεως, Κωνσταντίνος Πούλιος, που έχασε τη ζωή του τις πρώτες πρωινές ώρες της 12ης Νοεμβρίου 1942, κατά την προσπάθεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε διώροφο οίκημα στη συνοικία Κουλέ Καφέ της Θεσσαλονίκης.


Στο Πάνθεον των Ηρώων Πυροσβεστών έχουν περάσει και οι Πυροσβέστες Ανδρέας Μπόσινας και Παύλος Σκούρτης, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους, μεταβαίνοντας σε συμβάν στις 15 Ιουλίου 1999, λόγω κατασκευαστικών ελαττωμάτων του Πυροσβεστικού οχήματος που επέβαιναν..
Ήταν ένα από τα 15 πυροσβεστικά οχήματα, τα οποία είχαν παραληφθεί το 1999, με σωρεία κατασκευαστικών ελαττωμάτων .


Η οικογένεια Μπόσινα αγωνίστηκε, αποκάλυψε την αλήθεια, παρά τις απειλές, τον πόλεμο και τον εκφοβισμό που δέχτηκαν και δικαίωσαν τον οδηγό Ανδρέα Μπόσινα με αποδεικτικά στοιχεία και κατάθεση του μέλους του πληρώματος που επέζησε της Πυροσβέστριας Ιουλίας Πόταρη, καθώς είχε γίνει συγκάλυψη της Ε.Δ.Ε. και είχαν ενοχοποιήσει τον οδηγό Πυροσβέστη Ανδρέα Μπόσινα. Να σημειωθεί ότι όλα τα οχήματα αυτης της παρτίδας, κατά το πάτημα του φρένου, τράβαγαν 1,5 με 2 μέτρα αριστερά ή δεξιά .
Το Πυροσβεστικό όχημα με το οποίο σκοτώθηκαν οι Πυροσβέστες Ανδρέας Μπόσινας και Παύλος Σκούρτης, είχε αναγραφεί στο βιβλίο βλαβών με αυτή την επισήμανση. Δυστυχώς οδηγήθηκαν στο θάνατο..


Με δικαστικές αποφάσεις και ενέργειες της οικογένειας Μπόσινα, αποσύρθηκε η συγκεκριμένη παρτίδα των Πυροσβεστικών Οχημάτων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια