Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πρωτοβουλία Αστυνομικών: Άλλη μια έκφραση της αντιλαϊκής πολιτικής η επίθεση της κυβέρνησης στο εισόδημα των αστυνομικών


Οι αστυνομικοί όπως και ο λαός μας δεχόμαστε τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης.

Βιώνουμε ΑΛΛΗ ΜΙΑ οικονομική κρίση, αυτή τη φορά με τη δικαιολογία του πολέμου και της ευρύτερης αναταραχής λόγω αυτού, εξαιτίας της οποίας πληρώνουμε «χρυσάφι» τα καύσιμα (κίνησης, θέρμανσης), τα προϊόντα πρώτης ανάγκης, τα ενοίκια κ.λπ.


Φορολογούμαστε υπερβολικά χωρίς να βλέπουμε τις εισφορές μας να μετουσιώνονται σε υπηρεσίες κι έργα δημοσίου συμφέροντος (δομές υγείας – παιδείας, πρόνοιας κτλ)


Οι μισθοί μας δέχθηκαν αλλεπάλληλες μειώσεις στα χρόνια των μνημονίων κι εξακολουθούν να μην ανταποκρίνονται στο κόστος ζωής

Μαζί με τα παραπάνω, η κυβέρνηση προετοιμάζει νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που καταργεί για όλους τους εργαζόμενους εκτός από τους υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας την εξαγγελθείσα προς κατάργηση ειδική εισφορά 1% της περ. β) παρ. 2 του Αρ. 38 Ν. 3986/2011 (υπέρ τέως Τ.Π.Δ.Υ.). Τα ποσά αυτά θα διοχετευτούν στο Μ.Τ.Σ. Επίσης μεγάλο ποσοστό συναδέλφων αιφνιδιαστικά και χωρίς καμία προγενέστερη ειδοποίηση διαπιστώνει ότι βρίσκεται περί τα ΕΚΑΤΟΝ ΤΡΙΑΝΤΑ ευρώ μείον στη μισθοδοσία Νοεμβρίου. Η υπηρεσία του υπουργείου αρμόδια για τις μισθοδοσίες, προκειμένου να εξηγήσει τι ακριβώς συνέβη, προέβη σε μία προκλητική ανακοίνωση, παρουσιάζοντας δήθεν ότι επρόκειτο για τεχνικό λάθος. Για να αποκατασταθεί η εσφαλμένη από ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΗ παρακράτηση φόρου επί των νυχτερινών – πενθήμερων του έτους, εν μία νυκτί αφαίρεσε περί το ένα δέκατο του συνολικού μισθού των συναδέλφων, και όλα πλέον πηγαίνουν ρολόι. Αλήθεια, πώς θα πληρωθεί το νοίκι τώρα από αυτούς τους συναδέλφους, τα τέλη κυκλοφορίας, το ρεύμα, τα καύσιμα, το πετρέλαιο θέρμανσης μιας που μπαίνουμε στους χειμερινούς μήνες; Χωρίς καμία προγενέστερη ενημέρωση, για ένα σφάλμα που ευθύνονται άλλοι, οι συνάδελφοι είναι αναγκασμένοι να βρουν μόνοι τους λύση στον βιοπορισμό τους.

Συνάδελφοι, η απάντηση στην επίθεση της κυβέρνησης είναι η οργάνωση του αγώνα μας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της

Από παχυλά λόγια κι από ευχαριστήρια sms έχουμε συνηθίσει. Η κυβέρνηση έχει άμεση υποχρέωση αφ’ ενός να καταργήσει εντελώς την ειδική εισφορά 1% (υπέρ τέως Τ.Π.Δ.Υ.), καθώς και όλες τις υπόλοιπες που σχετίζονται με μνημονιακούς νόμους, κι αφ΄ετέρου να εντοπίσει τρόπο για να αποκατασταθεί η αδικία με την αφαίρεση του μεγάλου ποσού στη μισθοδοσία Νοεμβρίου.

Οι αστυνομικοί όπως και ο υπόλοιπος λαός μας πληττόμαστε από την ενεργειακή φτώχεια, την ακρίβεια, την αβεβαιότητα που έχει προκαλέσει ο πόλεμος. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους που απεργούν στις 9 Νοέμβρη. Με όλους όσους «βάλλονται» από τα δεινά αυτά και διεκδικούμε μαζί τους το μέλλον που μας αξίζει. Η Ομοσπονδία μας αντί να αναλώνεται απλώς σε βαρύγδουπες ανακοινώσεις, καιρός είναι να καλέσει σε μαζικά συλλαλητήρια. Από τον καναπέ δεν γίνονται ούτε κερδίζονται οι αγώνες.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Πηγή: protast.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια