Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τι ισχύει με τη νυχτερινή απασχόληση των υποχρεωτικά μεταταγμένων υπαλλήλων στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας







Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μέσω του ΓΕΕΘΑ, έχει ήδη προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης, ώστε να καταστεί δυνατή το συντομότερο δυνατόν η αποζημίωση των υπαλλήλων της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών. Αυτό υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Βασίλης Κεγκέρογλου, με θέμα «Αναγκαία η άμεση καταβολή των οφειλόμενων νυχτερινής απασχόλησης των υποχρεωτικά μεταταγμένων υπαλλήλων στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας».

Εξήγησε ότι απαιτείται η έκδοση της υπουργικής απόφασης «του άρθρου 5 παρ. 25 του ν.2292/95 (Α’ 35), όπου ορίζεται ότι, με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, που εκδίδεται ύστερα από εισήγηση του οικείου Ανώτατου Συμβουλίου ή του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) και γνωμάτευση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων, καθορίζονται οι μονάδες και υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων, που λειτουργούν σε δωδεκάωρη και εικοσιτετράωρη βάση».

Η έκδοση της απόφασης, όπως είπε, «αποτελεί το νομικό έρεισμα της καταβολής των αποζημιώσεων του άρθρου 20 του ν.4354/15 (Α΄176), καθώς αφενός πιστοποιεί το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας συγκεκριμένων μονάδων – υπηρεσιών του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας και αφετέρου τεκμηριώνει την ανάγκη κατά πάγιο τρόπο απασχόλησης πολιτικού προσωπικού καθ’ υπέρβαση ή προς συμπλήρωση του υποχρεωτικού ωραρίου εργασίας, για λόγους εύρυθμης λειτουργίας και ένεκα ειδικών εργασιακών περιστάσεων».

Αυτή η απόφαση «θα αντικαταστήσει την υφιστάμενη υπουργική απόφαση, υπό στοιχεία Φ.451/41/1623/Σ.144/1-3-2000, η οποία χρήζει επικαιροποίησης λόγω αναδιάρθρωσης των αναφερόμενων σε αυτή υπηρεσιών, αλλά κυρίως λόγω του ανακύπτοντος ζητήματος της αποζημίωσης των υπαλλήλων της σχετικής διεύθυνσης του ΓΕΕΘΑ, καθώς δεν συμπεριλαμβάνονται στην ισχύουσα υπουργική απόφαση», καταλήγει στην απάντησή του ο Ν. Παναγιωτόπουλος.


Πηγή:






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια