Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οικονόμου: Να μην κατηγορείται συλλήβδην η Ελληνική Αστυνομία για κάποιες ατυχείς ενέργειες από μεμονωμένα στελέχη


Στον ραδιοφωνικό αέρα της εκπομπής «Τι τρέχει» του Αθήνα 9.84 με τον Γιάννη Λαυράνο και τον Νίκο Καρούτζο, φιλοξενήθηκε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου.

Αναφερόμενος αρχικά στη αύξηση του κυβερνοεγκλήματος στη χώρα μας, με αφορμή την υπόθεση της Γραμματέως της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγας Γεροβασίλη η οποία έπεσε θύμα ηλεκτρονικής απάτης καθώς χάκερς της πήραν τους τραπεζικούς της κωδικούς και αφαίρεσαν χρήματα από τον λογαριασμό της, σημείωσε: «Οι μέχρι στιγμής έρευνες δείχνουν ότι έπεσε θύμα “fishing”. Απαιτείται μεγάλη προσοχή καθώς στις μέρες μας εμφανίζονται νέες απειλές μέσα από τη διαδικασία των ηλεκτρονικών συναλλαγών. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δίνουμε ανεξέλεγκτα τα προσωπικά μας στοιχεία, pin καρτών μας, κλπ. Πρέπει να εξοικειωνόμαστε με τα νέα δεδομένα που επιβάλουν οι ηλεκτρονικές συναλλαγές και να ακολουθούμε τις οδηγίες των αρμοδίων».

Επισήμανε δε, ότι η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρίσκεται επί 24ωρου βάσης στη διάθεση των πολιτών για παροχή οδηγιών και για την αντιμετώπιση καταγγελιών και υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει στενότερη συνεργασία σε επίπεδο ΕΕ και ευρύτερα ώστε να δημιουργηθεί ένα ασφαλές πλαίσιο στις συναλλαγές.

Σχετικά με το περιστατικό της σύλληψης του βραβευμένου φωτορεπόρτερ Νίκου Πηλού, κατά τη διάρκεια των πρόσφατων επεισοδίων στα Προσφυγικά της Λ. Αλεξάνδρας, σχολίασε: «Υπήρξε μια αστυνομική επιχείρηση, με τραυματισμούς αστυνομικών από επιθέσεις με πέτρες και καδρόνια. Ο συγκεκριμένος φωτορεπόρτερ δεν έφερε κάποιο διακριτικό που να δηλώνει την ιδιότητά του. Χωρίς να θέλω να δικαιολογήσω τίποτα, έπρεπε να έχει ενημερώσει για την παρουσία του γιατί δεν μπορεί να γνωρίζουν όλοι οι αστυνομικοί ποιος είναι. Να υπάρχει δηλαδή συνεργασία ώστε η αστυνομική δύναμη να λαμβάνει τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας. Η Αστυνομία ενημέρωσε τον αρμόδιο εισαγγελέα ότι ο συλληφθείς ήταν φωτορεπόρτερ και κατόπιν δόθηκε εντολή και αφέθηκε ελεύθερος».

Ομοίως, για την υπόθεση της οικογένειας Ινδαρέ και τα όσα είχαν συμβεί κατά τη διάρκεια εκκένωσης κατάληψης στην οδό Ματρόζου στο Κουκάκι τον Δεκέμβριο του 2019, είπε: «Σεβόμαστε την αθωωτική απόφαση της Δικαιοσύνης αλλά παραπέμπω στα τηλεοπτικά πλάνα τα οποία δείχνουν τη σφοδρότητα των επιθέσεων που δέχτηκαν οι αστυνομικοί. Δεν θα πρέπει να κατηγορούμε συλλήβδην την Ελληνική Αστυνομία για κάποιος ενέργειες οι οποίες ενδεχομένως να είναι ατυχείς ή άστοχες, από κάποια μεμονωμένα στελέχη. Η Ελληνική Αστυνομία διέπεται από δημοκρατικό ήθος και σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και βρίσκεται πάντοτε κοντά στον πολίτη».

Όσο για την πρόσφατες δηλώσεις της αντιστρατήγου εν αποστρατεία Ζαχαρούλας Τσιριγώτη για τα φαινόμενα αστυνομικής βίας και τις επιφυλάξεις που διατύπωσε σχετικά με τον τρόπο εκπαίδευσης των ειδικών φρουρών, επισήμανε: « Η κ. Τσιριγώτη διετέλεσε Ανώτατο Στέλεχος της Ελληνικής Αστυνομίας, τιμήθηκε από την πολιτεία και έχει και εκείνη το δικό της μερίδιο ευθύνης και για τα καλά αλλά και για τα στραβά που υπάρχουν. Ας μην είμαστε απαξιωτικοί απέναντι σε μια κατηγορία ανθρώπων που εργάζονται σκληρά, έχουν νεκρούς στον αγώνα τους κατά της εγκληματικότητας και βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή .Οι αστυνομικοί και οι ειδικοί φρουροί που απαρτίζουν την ομάδα ΔΙΑΣ τυγχάνουν της συνολικής αποδοχής της ελληνικής κοινωνίας».Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Ήχου


Πηγή: athina984.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια