Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΣΥΡΙΖΑ: Ταφόπλακα στην προσπάθεια να λάμψει η αλήθεια το νομοσχέδιο Μητσοτάκη


Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ κρίνοντας το νομοσχέδιο για τις παρακολουθήσεις που έθεσε σε δημόσια διαβούλευση η κυβέρνηση. Η Αξιωματική Αντιπολίτευση βλέπει σε αυτό επιβεβαίωση της ενοχής του πρωθυπουργού, τον οποίο κατηγορεί ότι «επιχειρεί την επισημοποίηση της ομερτά, και τη θεσμοθέτηση της επιχείρησης συγκάλυψης του σκανδάλου».

Ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει ζητήσει επανειλημμένως να μην διεξαχθούν εκλογές σε αυτό το κλίμα τονίζει ότι με το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση «δεν θα ξέρουμε ποιος ήταν ο λόγος εθνικής ασφάλειας για τον οποίον παρακολουθούνταν όχι μόνο ο κ. Ανδρουλάκης ή ο κ. Κουκάκης, αλλά και όσα άλλα θύματα παρακολουθήσεων από το Predator ενδεχομένως βρίσκονταν και σε παράλληλη επισύνδεση από την ΕΥΠ».

«Ο Μητσοτάκης επιβεβαιώνει την ενοχή του»

Ειδικότερα στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει: «Το σχέδιο νόμου του κ. Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις αποτελεί νομοθετική ταφόπλακα στην προσπάθεια να έρθει η αλήθεια στο φως. Και επιβεβαιώνει με πανηγυρικό τρόπο την ενοχή του. Ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί την επισημοποίηση της ομερτά, και τη θεσμοθέτηση της επιχείρησης συγκάλυψης του σκανδάλου.

Παρά τις επισημάνσεις των ευρωπαϊκών θεσμών και της ΑΔΑΕ, παρά την αντίθεση σύσσωμης της αντιπολίτευσης, φέρνει ένα έκτρωμα για να μπορέσει να κρυφτεί για τρία χρόνια.

Δεν επαναφέρει σε ισχύ τη διάταξη που κατάργησε και μάλιστα αναδρομικά για την δυνατότητα ενημέρωσης του παρακολουθούμενου.

Αντιθέτως, προβλέπεται ότι σχετικό αίτημα μπορεί να διατυπωθεί τρία χρόνια μετά από τη λήξη της παρακολούθησης.

Με άλλα λόγια, μέχρι τις εκλογές, δεν θα ξέρουμε ποιος ήταν ο λόγος εθνικής ασφάλειας για τον οποίον παρακολουθούνταν όχι μόνο ο κ. Ανδρουλάκης ή ο κ. Κουκάκης, αλλά και όσα άλλα θύματα παρακολουθήσεων από το Predator ενδεχομένως βρίσκονταν και σε παράλληλη επισύνδεση από την ΕΥΠ».


Πηγή: tanea.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια