Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Άσκηση ετοιμότητας για "βρώμικη βόμβα" στο αεροδρόμιο Μακεδονιά (BINTEO)


Άσκηση στον αερολιμένα Θεσσαλονίκης «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», πραγματοποιήθηκε σε δύο (2) φάσεις, κατά το χρονικό διάστημα από 21 έως 23 Νοεμβρίου 2022, από το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων & Διαχείρισης Κρίσεων του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας σε συνεργασία με την FRAPORT Greece .

Η πρώτη φάση της άσκησης υλοποιήθηκε μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τις Υπηρεσίες των συμμετεχόντων, ενώ η δεύτερη αφορούσε άσκηση πεδίου ευρείας κλίμακας με φυσική παρουσία όλων των συμμετεχόντων (ΕΛ.ΑΣ., Π.Σ., Ε.Κ.Α.Β., Γ.Γ.Π.Π., Ε.Α.Ε.Ε., FRAPORT Greece ) στην οποία συμμετείχαν 153 παίκτες, 83 ελεγχόμενοι παίκτες, 29 παρατηρητές, 24 αξιολογητές, 13 ελεγκτές ροής, καθώς και 5 στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. στο Κέντρο Ελέγχου άσκησης.

Το σενάριο της άσκησης εστιάστηκε στις διαδικασίες ανταπόκρισης σε περιστατικό απειλής χρήσης "βρώμικης βόμβας" (συνδυασμός ραδιολογικού παράγοντα με εκρηκτικές ύλες), με παράλληλη εκδήλωση περιστατικού ομηρίας (αυθόρμητη οχύρωση δραστών), εντός του τερματικού σταθμού του αερολιμένα Θεσσαλονίκης «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ».

Ο σκοπός διεξαγωγής της άσκησης ήταν η δοκιμασία του υπό εκπόνηση Σχεδίου Αντιμετώπισης Καταστάσεων Εκτάκτων Αναγκών της Ελληνικής Αστυνομίας για τον αερολιμένα Θεσσαλονίκης «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και η διασύνδεσή του με άλλα γενικά και ειδικά σχέδια (ΣΥ.ΔΙ.Π.Ε.Κ. «ΠΟΛΥΔΕΥΚΗΣ», «ΠΑΝΔΩΡΑ», «ΘΗΣΕΑΣ», «ΙΚΑΡΟΣ», «ΝΙΚΙΑΣ»).

Η άσκηση αποτέλεσε μέρος μιας σειράς δράσεων, στο πλαίσιο συνεργασίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας με τη FRAPORT Greece , σχετικά με την εκπόνηση του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Ελληνικής Αστυνομίας ως προς την ασφάλεια των δεκατεσσάρων (14) περιφερειακών αερολιμένων της παραχωρησιούχου εταιρείας.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια