Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

''«Νόμος και τάξη» με 9 εκατομμύρια ευρώ για κάμερες της ΕΛΑΣ από την κυβέρνηση Μητσοτάκη''


Κονδύλια πολλών εκατομμυρίων για την ανάδειξη του δόγματος «νόμος και τάξη» σε συνδυασμό με την ενίσχυση του αστυνομικού εξοπλισμού καταγραφής, επιτήρησης και παρακολούθησης προωθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Προχωρά στην αγορά 2.000 καμερών σώματος και 500 καμερών οχημάτων της αστυνομίας εκ παραλλήλου με την λειτουργία υποστήριξης για μετάδοση βίντεο πραγματικού χρόνου και την εγκατάσταση κεντρικού πληροφοριακού συστήματος. Μάλιστα η υλοποίηση του έργου αυτού έχει κόστος 9.000.000 ευρώ! Όπως αποκαλύπτει σήμερα το Documentonews.gr, η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρά στην προμήθεια συστημάτων επιτήρησης (κάμερες) για τη λήψη και καταγραφή εικόνας και ήχου σε δημόσιους χώρους. Η κίνηση αυτή έρχεται σε μια περίοδο που το Μαξίμου αναζητά ευκαιρίες επικοινωνιακής αντεπίθεσης για να «ανορθώσει» το καταρρακωμένο προφίλ της από την σωρεία φαινομένων διαφθοράς , περιστατικών παράνομων ενεργειών, στα οποία εμπλέκονται πολιτικοί παράγοντες και αστυνομικοί, και αποτρόπαιων εγκλημάτων που κατακλυσμιαία αποκαλύπτονται καθημερινά και συγκλονίζουν την ελληνική κοινωνία.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απηύθυνε πρόσκληση ενδιαφέροντος, με διαπραγμάτευση, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, αναφορικά με την προμήθεια, εγκατάσταση, παραμετροποίηση και παράδοση σε πλήρη λειτουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος καταγραφής με τη χρήση 2.000 καμερών σώματος και 500 καμερών οχημάτων της αστυνομίας (απόφαση υπ’ αριθ. : 19/2022- 21 Οκτωβρίου 2022 Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη). Με σύμφωνη γνώμη της Ενιαίας Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων -Ε.Α.ΔΗ.ΣΥ. από τον Απρίλιο, ετέθη ως κριτήριο κατακύρωσης «η πλέον συμφέρουσα από οικονομικής απόψεως προσφορά, βάσει της βέλτιστης σχέσης ποιότητας-τιμής». Η εκτιμώμενη αξία του έργου είναι «#7.258.064,52# ευρώ, συμπεριλαμβανομένων κρατήσεων και δαπανών, πλέον του αναλογούντος Φ.Π.Α., ο οποίος ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των #1.741.935,48# ευρώ, ήτοι συνολικής προϋπολογισθείσας αξίας #9.000.000,00# ευρώ συμπεριλαμβανομένων Φ.Π.Α., κρατήσεων και δαπανών, μέσω χρηματοδότησης από τον τακτικό προϋπολογισμό».



Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος απευθύνθηκε στην εταιρεία «Vodafone Παναφον Ανώνυμη Ελληνική Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών». Σύμφωνα με το έγγραφο της απόφασης, πρόκειται για σύστημα καμερών σώματος, που θα χρησιμοποιείται σε επτά περιφερειακά σημεία του Νομού Αττικής, με συνολικά 2.000 κάμερες σώματος (body worn cameras, bwc), καθώς και σύστημα καμερών οχημάτων με 500 κάμερες και λοιπό εξοπλισμό οχημάτων. Όλα αυτά θα εξυπηρετούνται από ένα ολοκληρωμένο κεντρικό Πληροφοριακό Σύστημα στο κτίριο του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και ένα εφεδρικό ολοκληρωμένο κεντρικό σύστημα.

Θα περιλαμβάνονται ηλεκτρονικοί υπολογιστές, καθώς και λοιπό ενεργό και παθητικό εξοπλισμό, καλωδιώσεις ρεύματος και δικτύωσης του εξοπλισμού και λοιπά λογισμικά με τις απαραίτητες άδειες χρήσης.

Όπως σημειώνεται στο έγγραφο, «το Κεντρικό Πληροφοριακό Σύστημα θα λαμβάνει όλα τα καταγραφέντα από τις κάμερες δεδομένα, θα περιέχει τον Κεντρικό Εξυπηρετητή των Εφαρμογών και την Κεντρική Βάση Δεδομένων όλου του συστήματος στο κτίριο του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Θα υποστηρίζει τις λειτουργίες όλων των καμερών, καθώς και την τήρηση ιστορικού των ενεργειών των χρηστών και των διαχειριστών του Συστήματος.

Το Έργο αποτελεί ενιαία προμήθεια για λόγους συμβατότητας, διαλειτουργικότητας και ενιαίας υποστήριξης όλων των επιμέρους τμημάτων του».


Η εγκατάσταση των συστημάτων/ υποδομών υποστήριξης των καμερών, αφορά στα παρακάτω περιφερειακά σημεία του Νομού Αττικής: Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, Μαρκόπουλο Αττικής (Πρώην Ολυμπιακό Κέντρο Σκοποβολής), Λ. Μεσογείων (Άμεσης Δράσης), Στρατόπεδο ΣΑΚΕΤΑ – Λ. Καρέα, Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών , Ο.Α.Κ.Α. (Άμεσης Δράσης), Αμυγδαλέζα Αττικής (Άμεσης Δράσης).

H διαδικασία θα διενεργηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) και θα έχει ολοκληρωθεί έως και την 07-11-2022. Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του Έργου είναι καθορισμένο -συνολικός, μέγιστος χρόνος παράδοσης ορίζεται σε 10 μήνες από την υπογραφή της Σύμβασης.


ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΑ

Πηγή: documentonews.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια