Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Φωτιά στον Κολωνό: Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή ο 5χρονος - Από αναμμένο μάτι κουζίνας ξέσπασε η φωτιά


Ένα ξεχασμένο μαγειρικό σκεύος, υπολείμματα λαδιού και ένα αναμμένο μάτι, οι αιτίες της πυρκαγιάς στο διαμέρισμα της οδού Αλκυονής στον Κολωνό.


Ένα ξεχασμένο μαγειρικό σκεύος, υπολείμματα λαδιού και ένα αναμμένο μάτι, αποτέλεσαν το εύφλεκτο μείγμα που προκάλεσε την πυρκαγιά στο διαμέρισμα της οδού Αλκυονής το βράδυ της Κυριακής.



Το πεντάχρονο αγόρι που ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από το χώρο, νοσηλεύεται διασωληνωμένο στο νοσοκομείο Αττικόν και δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.


Την ώρα που οι πρώτες φλόγες και οι καπνοί έκαναν την εμφάνιση τους, ο πατέρας του παιδιού, είχε αποκοιμηθεί σε διπλανό δωμάτιο. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο από τον οποίο προέκυψε σοβαρή σωματική βλάβη.



Ο κατηγορούμενος θα δικαστεί ενώπιον του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης.
"Ξύπνησα από τις φωνές και τον πυκνό καπνό"

"Με τη γυναίκα μου δουλεύουμε το ταξί που έχουμε και όταν γύρισα σπίτι εκείνη πήρε το μεγαλύτερο παιδί και πήγανε να ψωνίσουν κάτι να φάμε. Στο δωμάτιο έπαιζαν τα δυο μικρότερα παιδιά 5 και 7 χρόνων και εγώ ξάπλωσα και χωρίς να το καταλάβω με πήρε ο ύπνος. Ξαφνικά ξύπνησα από τις φωνές και τον πυκνό καπνό", ανέφερε στους αστυνομικούς ο πατέρας των παιδιών, λίγο μετά τη σύλληψη του.


Όταν αντιλήφθηκε τι συμβαίνει, πήρε αγκαλιά τον 7χρονο γιο του και βγήκε στο μπαλκόνι του σπιτιού, όμως ο 5χρονος που είχε αποκοιμηθεί, έμεινε εγκλωβισμένος στο χώρο. Στο διαμέρισμα του δευτέρου ορόφου, έσπευσαν 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα που λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ ενημερώθηκαν για τη φωτιά. Έσπασαν την πόρτα και βρήκαν το ανήλικο αγόρι στο κρεββάτι χωρίς τις αισθήσεις του.

Μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, οι γείτονες προσπάθησαν να προφέρουν τις πρώτες βοήθειες.
"Έδωσα μια κλωτσιά στην πόρτα... "

"Μόνο ένα θαύμα μπορεί να συνεφέρει το παιδί μου", ανέφερε μιλώντας στην ιστοσελίδα protothema.gr, η μητέρα του αγοριού. Την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά, βρισκόταν έξω με το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας. Όταν επέστρεψε, είδε έντρομη τις φλόγες να έχουν τυλίξει το σπίτι.

"Όταν γύρισα είδα να βγαίνουν καπνοί από το διαμέρισμα . Έδωσα μια κλωτσιά στην πόρτα για να μπω μέσα στο σπίτι για να σώσω τα παιδιά μου από τη φωτιά", περιγράφει χαρακτηριστικά. Εκτός από τον 5χρονο που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Αττικόν και ο 7χρονος γιος της οικογένειας, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία καθώς έμεινε για αρκετή ώρα εκτεθειμένος σε αναθυμιάσεις.

Πηγή: www.thetoc.gr







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια