Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

32χρονος “spiderman” με την 23χρονη φίλη του περνούσαν από Λάρισα και είπαν να… ανοίξουν ένα σωρό σπίτια




Ο 32χρονος Βούλγαρος είχε για τσιλιαδόρο την 23χρονη σύντροφό του.



Ένοχος για 4 από τις 25 συνολικά διαρρήξεις, για τις οποίες παραπέμφθηκε, κρίθηκε προχθές από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας ένας δεινός αναρριχητής, όπως έχει χαρακτηριστεί από αστυνομικούς, αφού από τις σωληνώσεις φυσικού αερίου κατάφερε να φτάσει μέχρι και τον 3ο όροφο πολυκατοικίας προκειμένου να διαρρήξει διαμέρισμα.



Ο 32χρονος Βούλγαρος υπήκοος, με μια κατά πλειοψηφία απόφαση, καταδικάστηκε σε ποι­νή φυλάκισής 2 ετών (μετατρέψιμη σε χρημα­τική ποινή), ενώ στα 3 χρόνια διατηρήθηκε, ως ανυποστήρικτη, η ποινή που επιβλήθηκε πρωτόδικα στην 23χρονη φίλη του, επίσης υπήκοο Βουλγαρίας.

Το ζευγάρι των διαρρηκτών, σύμφωνα με την έρευνα της Υποδιεύθυνσή Ασφάλειας Λάρισας, ζούσε στην Αθήνα και είτε πήγαιναν στη Βουλγαρία είτε επέστρεφαν στην Αθήνα, στάθμευαν το μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητό τους σε χώρο στάθμευσή καταστήματος αλυσίδας στη διασταύρωση της Λεωφόρου Καραμανλή με την οδό Βόλου.

Πεζή στη συνέχεια, απογευματινές ώρες, κι­νούνταν στις γύρω συνοικίες επιτυγχάνοντας το πρώτο δίμηνο του 2019 να διαρρήξουν (σ.σ. η 23χρονη εκτιμάται σε ρόλο τσιλιαδό­ρου) 25 διαμερίσματα στις περιοχές του ΟΣΕ, του ΑΤΑ και της Ανθούπολης, αποσπώντας, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., μετρητά που συνο­λικά ανέρχονταν σε 5.270 ευρώ, ενώ στις 70.000 ευρώ ανέρχονταν -κατ’ εκτίμηση- η αξία των κλεμμένων χρυσαφικών.



ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΘΥΜΑΤΩΝ

Τις κλοπές στα σπίτια τους περιέγραψαν προχθές με τις καταθέσεις τους αρκετοί Λαρισαίοι- θύματα των διαρρηκτών, αναφέροντας πως τους έκλεψαν χρήματα και χρυσαφικά, ορισμένα εκ των οποίων είχαν περισσότερο συ­ναισθηματική αξία, καθώς αποτελούσαν κει­μήλια της οικογένειας ή δώρα στα παιδιά τους. Μεταξύ των θυμάτων και Λαρισαία, η οποία περιέγραψε πως απουσίασε για μισή ώρα από το σπίτι της και επιστρέφοντας ο διαρρήκτη «ήταν μέσα, προσπάθησα να μπω στο σπίτι μου και με εμπόδιζε» κρατώντας την πόρτα. Η συγκεκριμένη Λαρισαία, σε αντίθεση με άλ­λα θύματα, στάθηκε τυχερή, αφού τα κλεμ­μένα κοσμήματά της επιστράφηκαν, καθώς «τα φορούσε» η 23χρονη συνεργάτιδα του διαρρήκτη όταν συνελήφθησαν προδίδοντας τη δράση τους.

Από τις χαρακτηριστικότερες διαρρήξεις θεω­ρήθηκε αυτή που ο 32χρονος, αφού αναρριχήθηκε σε μπαλκόνι 3ου ορόφου, από το πα­ράθυρο του μπάνιου μπήκε στο διαμέρισμα την ώρα που η ένοικος βρισκόταν στο σπίτι. Ο 32χρονος σε μια περίπτωση από το σκέπα­στρο χώρου στάθμευση$ ανέβηκε σε διαμέ­ρισμα 1ου ορόφου, ενώ σε άλλη περίπτωση ανέβηκε στον 1ο όροφο πατώντας πάνω σε παλέτα με καυσόξυλα. Συνήθως ωστόσο χρη­σιμοποιούσε τις σωληνώσει φυσικού αερίου και ανέβαινε στα μπαλκόνια, όπου με κατσα­βίδι παραβίαζε μπαλκονόπορτες.

Το ζευγάρι των διαρρηκτών συνελήφθη στις 5 Μαρτίου 2019 στην οδό Παλαιολόγου, στην περιοχή του ΟΣΕ και όπως κατέθεσε προχθές αστυνομικός της Υποδιεύθυνσής Ασφάλειας Λάρισας, σημειώνοντας ότι στην κατοχή του 32χρονου βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, ενώ η 23χρονη βρέθηκε να φορά χρυσαφικά Λαρισαίων που είχαν κλαπεί τις προηγούμενες ημέρες, προσθέτοντας ότι μετά τη σύλληψή τους έπαυσαν οι διαρρήξεις στη Λάρισα με αυ­τήν τη μεθοδολογία.

Ο εισαγγελέας της έδρας χαρακτήρισε «σοβαρότατες τις πράξεις» των διαρρηκτών προτείνοντας την ενοχή του 32χρονου για τις 4 κλοπές που αποδείχθηκαν κατά την ακροαματική διαδικασία και την απαλλαγή του «λόγω αμφιβολιών» για τις υπόλοιπες κλοπές.

Ο 32χρονος δεν παρέστη, αλλά εκπροσωπήθηκε, με τον συνήγορό του να ζητά την απαλ­λαγή του προκαλώντας τις αντιδράσεις παρισταμένων θυμάτων. Ο 32χρονος κρίθηκε ένοχος για τις 4 διαρρήξεις με μια κατά πλειοψηφία (2-1) απόφαση (σ.σ. μειοψήφησε μια δικαστής που ζήτησε να κριθεί ένοχος γα όλες τις διαρρήξεις) και του επιβλήθηκε ποινή φυ­λάκισης 2 ετών, ποινή μετατρέψιμη σε χρημα­τική. Σημειώνεται ότι πρωτόδικα οι δύο δράστες είχαν κριθεί ένοχοι με ποινή φυλάκισή με 3 έτη, ποινή που επιβλήθηκε χωρίς ανα­σταλτικό χαρακτήρα.

Πηγή: www.onlarissa.gr







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια