Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Θεσσαλονίκη: Οι απολογίες των πλουσιόπαιδων που κατηγορούνται για εκβίαση, τοκογλυφία και αρπαγή 23χρονου – Το «χρέος», η παρέα των «5» και ο σύλλογος πυγμαχίας που τους… ενώνει






Μία διαφορετική εκδοχή παρουσιάζουν οι βασικοί κατηγορούμενοι για τοκογλυφία και εκβίαση του 23χρονου που κατήγγειλε στις αρχές, τον περασμένο Σεπτέμβριο, τον εφιάλτη που ζούσε. Οι γόνοι πλουσίων οικογενειών από το Πανόραμα Θεσσαλονίκης, που πέρασαν από τις εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές και αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγυήσεις και περιοριστικά μέτρα μέχρι την δίκη, επιρρίπτουν ευθύνες στο φερόμενο θύμα που καταγγέλλει μέχρι και αρπαγή και τονίζουν ότι ο ίδιος τους πήρε χρήματα και δεν τα επέστρεψε ποτέ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στην εφημερίδα «ΜτΚ» που δημοσιεύτηκε χθες, ο 23χρονος απευθύνθηκε στις αρχές, μετά το βράδυ της 8ης Σεπτεμβρίου, όταν όπως κατήγγειλε τον βρήκαν έξω από το σπίτι του, τον έβαλαν με το ζόρι σε αυτοκίνητο και τον οδήγησαν σε απόμερο σημείο στην Πυλαία για να τον χτυπήσουν και να τον απειλήσουν, ζητώντας του τα τριπλάσια χρήματα από αυτά που είχε δανειστεί. Συγκεκριμένα, κατήγγειλε έναν 21χρονο ως βασικό δράστη και ακόμα δύο άτομα που βρίσκονταν εντός του αυτοκινήτου.

Το makthes.gr, την περασμένη εβδομάδα, παρουσίασε όλη την κατάθεση του 23χρονου που περιγράφει όσα έζησε αλλά και πώς άρχισε να δανείζεται χρήματα. Σύμφωνα με τον ίδιο, τον περασμένο Ιούλιο δανείστηκε 1.000 ευρώ, με τον τοκογλυφικό όρο να του επιστραφούν σε διάστημα 20 ημερών 3.000 ευρώ. Τα συγκεκριμένα χρήματα σταδιακά τα αποπλήρωσε, όμως τον Αύγουστο δανείστηκε εκ νέου το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ από τον 21χρονο με τον τοκογλυφικό όρο να επιστρέψει 4.000 ευρώ έως τις 05/09/2022. Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα οι ενοχλήσεις άρχισαν νωρίτερα μαζί με απειλές και διόγκωση του ποσού που χρωστούσε.

Το τελικό χρέος έφτασε τις 7.800 ευρώ και όλα τερματίστηκαν όταν ο 23χρονος, σε συνεννόηση με την αστυνομία, κάλεσε τον 21χρονο να του δώσει 3.000 ευρώ ως προκαταβολή. Ο κατηγορούμενος πήγε μαζί με έναν 30χρονο φίλο του να παραλάβει προσημειωμένα χρήματα και συνελήφθησαν.

Σύμφωνα με τη «ΜτΚ», στο «φως» έρχονται όσα είπαν οι δύο κατηγορούμενοι που καταγγέλλει ο 23χρονος για τις απειλές που δεχόταν. Δηλαδή, ένας 21χρονος, ο οποίος φέρεται να του δάνεισε τα χρήματα και να του κόλλησε το όπλο στον κρόταφο ως ύστατη απειλή για να του τα επιστρέψει, αλλά και ένας 22χρονος, συνδετικός κρίκος τους, που σύμφωνα με το θύμα εξαπόλυε και αυτός απειλές εναντίον του.
Όλα για τα κρυπτονομίσματα

Ο 21χρόνος και ο 22χρονος αναφέρουν στις απολογίες τους ότι έδωσαν χρήματα στον 23χρονο για να τους τα διπλασιάσει μέσω των κρυπτονομισμάτων και τον κατηγορούν πως δεν τα επέστρεψε ποτέ.

«Δεν δουλεύω, γενικά ασχολούμαι με το στοίχημα, είχα μαζέψει ένα ποσό περίπου 7.000 ευρώ σε ένα χρόνο, και γενικά ήθελα να τα επενδύσω κάπου για να πάρω αμάξι. Επειδή ο … (όνομα 22χρονου) ήξερε ότι έψαχνα να επενδύσω κάπου, μου έριξε αυτή την ιδέα και συναντήθηκα με τον … (όνομα 23χρονου καταγγέλλοντα) μιλήσαμε και μετά από ένα χρονικό διάστημα επένδυσα» είπε στην ανακρίτρια ο 21χρονος, που σπουδάζει στο Οικονομικό του ΑΠΘ.

«Ο … (22χρονος) μου είπε ότι μέσω του … (23χρονου) είχε επενδύσει στα κρυπτονομίσματα και είχε βγάλει κέρδος και του είπα να με φέρει σε επαφή μαζί του. Βρέθηκαν με τον … (23χρονο) για να μου εξηγήσει πως ακριβώς γίνεται αυτό και μετά 15 μέρες του έδωσα χίλια ευρώ για να τα επενδύσει. Μου είπε ότι σε ένα μήνα θα διπλασιαστούν ή στην καλύτερη θα τριπλιασιαστούν» σημείωσε.

Όταν η ανακρίτρια ρώτησε τον 21χρονο με τι ασφάλεια έδωσε 1.000 ευρώ σε έναν άνθρωπο που είδε δυο φορές, ο κατηγορούμενος απάντησε: «Επειδή είχα ξανά επενδύσει σε κρυπτονομίσματα και είχα κέρδος, νόμισα ότι είναι καλή επένδυση. Φίλοι μου ασχολούνταν με αυτά και μέσω αυτών είχα επενδύσει και είχα κερδίσει. Επίσης μέσω του (όνομα 22χρονου) που γνώριζε τον (όνομα 21χρονο καταγγέλλοντα) και μου είπε ότι είναι άτομο εμπιστεύσιμο».

Επίσης, η ανακρίτρια τον ρώτησε τον λόγο που δεν επένδυσε μέσω των φίλων του αυτή την φορά αλλά μέσω ενός αγνώστου. «Μου είπε ο (23χρονος) ότι έχει εταιρία κρυπτονομισμάτων που επενδύσεις και μέσα σε ένα μήνα υπάρχει κάποιο κέρδος. Δεν μου έδωσε κάποιο παραστατικό. Είναι ηλεκτρονική εταιρία. Του δίνεις ένα ποσό, ασχολείται αυτός και επενδύει, κρατάει προφανώς αυτός ένα κέρδος. Του έδωσα χίλια ευρώ μετρητά. Μου είπε ότι θα πάρω τα διπλάσια δηλαδή το κεφάλαιό μου και χίλια ευρώ κέρδος» υποστήριξε.

Σαν κοινό σημείο στην σύνδεσή τους, αναφέρει τα κυπτονομίσματα και ο 22χρονος συνδετικός κρίκος. «Είχα επενδύσει σε κρυπτονομίσματα πριν δύο μήνες στον 23χρονο και περίμενα να πάρω τα κέρδη μου. Τα καθυστερούσε όμως. Και σε άλλους πελάτες τα καθυστερούσε και τους έλεγε ότι στην χειρότερη θα πάρουν το κεφάλαιο τους πίσω. Σε εμένα όμως είχε καθυστερήσει πολύ παραπάνω απ’ ό,τι έλεγε και κάθε φορά μου τα άλλαζε ότι η πλατφόρμα δεν τον άφηνε να πάρω τα κέρδη μου. Είχα βγει με τον … (21χρονο) με ρώτησε αν δουλεύω και αν βγάζω λεφτά, του είπα ότι επενδύω σε κρυπτονομίσματα σε άτομο που έχει καλό γραφείο με πολλούς πελάτες. Με ρώτησε να τα επενδύσει και του είπα ότι υπάρχει ένα ρίσκο και να κάνει ό,τι θέλει αυτός. Αυτά του τα είπα πριν αρχίσει ο (23χρονος) να μου καθυστερεί τα κέρδη και να αρχίσει αυτό το γεγονός να με στενοχωρεί. Πριν του αναφέρω για τις επενδύσεις είχε τύχει να βρεθούμε σε κάποια μαγαζιά εγώ ήμουν με τον 23χρονο και ήρθε ο 21χρονος με κοινούς μας φίλους από το Πανόραμα» στήριξε στην ανακρίτρια.
Η ημέρα της αρπαγής

Ο 21χρονος, ένας 24χρονος και ένας 25χρονος κατηγορούνται και για την αρπαγή του 23χρονου. Ο 24χρονος οδηγούσε το αυτοκίνητο που φέρεται να μετέφεραν τον 23χρονο και ο 25χρονος βρισκόταν επίσης στο αυτοκίνητο.

Το φερόμενο θύμα καταγγέλλει ότι στις 8 Σεπτεμβρίου περίπου στη μία το βράδυ επέστρεφε στο σπίτι του και μόλις βγήκε από το αυτοκίνητό του, είδε τον 21χρονο και μαζί με έναν ακόμα τον έβαλαν σε όχημα και παρά τη θέλησή του τον μετέφεραν στην οδό Ακτής, κοντά στο αεροδρόμιο. Εκεί, καταγγέλλει πως ο 21χρονος τον χτύπησε τρεις φορές, του έβαλε πιστόλι στο κρόταφο και ότι του ζήτησε άμεσα χρήματα.

Από την πλευρά του, ο 21χρονος παρουσιάζει το συγκεκριμένο περιστατικό διαφορετικά ως μία φιλική κουβέντα.

«Προσπαθούσα να μιλήσω μέρες μαζί του, δεν απαντούσε, μου έλεγε είναι απασχολημένος για να πάμε για καφέ. Ήμουν με δύο φίλους μου, ο 23χρονος μου είχε κάνει φραγή στις κλήσεις, δεν είχα αμάξι και ζήτησα από τον φίλο μου (24χρονο οδηγό) να με πάει σπίτι του. Με τον 24χρονο οδηγό, ζούμε κοντά, πάμε στο ίδιο σχολείο και έκανα και παρέα με τον αδελφό του. Με πήγε σπίτι του, το αμάξι του 23χρονου έλειπε, περιμέναμε, εμφανίστηκε και τον ρώτησα γιατί αρνείται να μου μιλήσει και με αποφεύγει. Ήθελα να τον ρωτήσω γιατί με αποφεύγει και τι γίνεται με την επένδυση και για αυτό πήγα» υποστηρίζει ο 21χρονος.

Όσο για την παρουσία του 25χρονου, στο ίδιο αυτοκίνητο εκείνο το βράδυ, ο 21χρονος αιτιολόγησε πως: «Πάμε στον ίδιο σύλλογο πυγμαχίας. Ήμασταν από πριν μαζί και για να μη σπάσουμε, είχαμε ένα αμάξι, ήρθε μαζί μας. Μετά δέκα λεπτά ήρθε ο … (23χρονος) και βγήκα από το αμάξι μόνο εγώ. Του ζήτησα να μου πει γιατί με μπλόκαρε στο τηλέφωνο και μου είπε ότι είχε πρόβλημα και ήταν απασχολημένος. Μου είπε μην ανησυχείς τα λεφτά σου έπρεπε να τα χρησιμοποιήσω σε χρέη που είχα και θα τα πάρεις. Θα τα έπαιρνε τα λεφτά επειδή είχε παραγγείλει ένα αμάξι και ακύρωσε την προκαταβολή που είχε δώσει και θα έπαιρνε τα λεφτά της προκαταβολής πίσω. Μου είπε μην ανησυχείς θα σου στείλω μήνυμα και θα πάρεις ένα ποσό το κεφάλαιο σου».

Ο 23χρονος κατέθεσε ότι ο 21χρονος πήρε τα κλειδιά του αυτοκινήτου του ως εγγύηση μέχρι να του δώσει χρήματα. Όντως τα κλειδιά από το αμάξι του θύματος βρέθηκαν στο σπίτι του κατηγορούμενου, ωστόσο, ο ίδιος εμφανίζει διαφορετική εκδοχή. «Του είπα ότι έχω μάθει ότι χρωστάει και αλλού λεφτά και μου λέει για να με πιστέψεις ότι θα σου δώσω το κεφάλαιο σου και ότι δεν θα σε κοροϊδέψω πάρε τα κλειδιά από το αμάξι μου. Εγώ του είπα δεν τα θέλω απλά μη με κοροϊδεύεις και να μη με αποφεύγεις. Αυτός μου είπε για να έχουμε φιλική σχέση να πάρω τα πάρω τα κλειδιά του αμαξιού, τα πήρα τα κλειδιά και έφυγα. Οι άλλοι δύο ήταν στο αμάξι, δεν κατέβηκαν καθόλου. Εγώ δεν έχω δικό μου αμάξι, κινούμαι με λεωφορείο ή με της μητέρας μου το αμάξι όταν είναι διαθέσιμο» υποστήριξε ο 21χρονος.

«Αυτά που λέει ότι έγιναν, δεν έγιναν. Ούτε πιστόλι έβγαλα ούτε κανείς τον απείλησε. Μιλήσαμε φιλικά 20 λεπτά και μου είπε θα μου στείλει μήνυμα όταν θα έχει λεφτά δηλαδή το κεφάλαιό μου και το κέρδος μου και έφυγα» κατέληξε για την 8η Σεπτεμβρίου ο 21χρονος.
«Το όπλο μου άρεσε σαν διακοσμητικό»

Στο σπίτι του 21χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε επίσης ένα αεροβόλο όπλο, δέκα αμπούλες αερίου και 500 βολίδες αεροβόλου. Όταν ρωτήθηκε γι’ αυτά από την ανακρίτρια, είπε πως του άρεσε το όπλο ως διακοσμητικό και ότι είχε σκοπό να αρχίσει σκοποβολή.

«Είχα πάει με έναν φίλο στο ίδιο κατάστημα για να πάρει αυτός, ήταν στις ειδικές δυνάμεις. Το είδα, μου άρεσε σαν διακοσμητικό να το έχω στο ράφι και θα πήγαινα με τον φίλο μου για σκοποβολή και μετά ένα με ενάμιση μήνα το πήρα και εγώ και ήταν νόμιμο. Το πήρε ο φίλος μου, ήμουν μαζί του και είπε να πάμε για σκοποβολή και έτσι το πήρα και εγώ» είπε χαρακτηριστικά.

Όσο για την μικρή ποσότητα κοκαΐνης και την ζυγαριά ακριβείας που βρήκαν οι αρχές, δήλωσε ντροπή και ότι ήταν για ιδιωτική χρήση.

Ο 22χρονος που σύστησε τον 21χρονο με τον 23χρονο δήλωσε πως έπεσε από τα σύννεφα όταν έμαθε για το όπλο του 21χρονου φίλου του. «Εγώ όταν τα έμαθα όλα αυτά πάγωσα. Τον 21χρονο τον ήξερα από το γυμνάσιο και όταν έμαθα ότι βρέθηκε όπλο στο σπίτι του έπεσα από τα σύννεφα. Αν γνώριζα ότι κάνει κάτι τέτοιο ο (21χρονος) δεν θα έκανα παρέα μαζί του, θα έκοβα, γενικά δεν θέλω να μπλέκω» είπε ο 22χρονος.
«Με κορόιδεψαν»

Ο 21χρονος εμφανίστηκε θιγμένος, δηλώνοντας πως ξεγελάστηκε και κατηγορώντας τον 23χρονο για παραπλάνηση των αρχών.

«Γενικά νιώθω ότι με κορόιδεψαν και ότι έχει καταφέρει να ξεγελάσει όχι μόνο εμένα αλλά ίσως και την αστυνομία με αυτά που έχει πει, ενώ όλος ο κοινός μας κύκλος ξέρει πραγματικά τι έχει γίνει ενώ αυτός ο άνθρωπος είναι έξω και λέει όλα αυτά τα ψέματα. Το χρονικό διάστημα που συναντιόμασταν και πίναμε καφέδες είχαμε πολύ καλή σχέση. Δεν ξέρω γιατί το έκανε αυτό, ίσως για να πάρει την επένδυση για τον εαυτό του» είπε στο τέλος της απολογίας του 21χρονος.

«Από ένα σημείο και μετά ο 23χρονος έλεγε ψέματα για κοπέλες κ.λπ., το έπαιζε δήθεν ότι κάποιος είναι, πιστεύω ότι είχε μία δύναμη με τα λεφτά με την εταιρεία που είχε. Σιγά – σιγά άρχισα να ξεκόβω, αν και αυτός έκανε παράπονα για εμένα ότι είμαι φίλος μόνο για τα λεφτά και για με κερνάει, ενώ εγώ τον είχα βοηθήσει σε πολλές περιπτώσεις όπως στη μετακόμιση της αδελφής του. Στο ενδιάμεσο έλεγε ότι φταίω που χαλάει η παρέα μας αλλά άρχισα να ξεκόβω γιατί δεν ήθελα σχέσεις μαζί του» είπε στην ανακρίτρια ο 22χρονος, που σύστησε τον 21χρονο στο φερόμενο θύμα.

Ο 23χρονος κατήγγειλε ότι δεχόταν απειλές μέσω Telegram και από τους δύο, με εκφράσεις όπως «ξέρω που μένεις», «θα βρεις τα λεφτά, αλλιώς θα μιλήσουν τα όπλα», «θα έρθω στο σπίτι σου και θα κάνω κακό σε σένα και την οικογένεια σου», «θα σε μαχαιρώσω και θα σου κόψω τα άκρα». Οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις συγκεκριμένες απειλές στην ανακρίτρια.
Τι υποστηρίζει ο 24χρονος οδηγός

Ο 24χρονος που οδηγούσε το όχημα που φέρεται να μετέφερε το θύμα, το βράδυ της 8ης Σεπτεμβρίου υποστηρίζει πως δεν γνώριζε τι θα ακολουθήσει όταν βρέθηκε με τον 21χρονο.

«Η δικογραφία είναι μία διογκωμένη δικογραφία από ψέματα, μυθεύματα και ανακρίβειες. Είναι απαράδεκτο η ιδιωτική οικονομική διαφορά δύο νέων ανθρώπων να επεκτείνεται προς τρίτα άτομα με τόσο βαριές κατηγορίες που ουδεμία σχέση είχαν και έχουν με τους εμπλεκόμενους. Ειδικά ο εντολέας μου ούτε γνώρισε ούτε έμαθε ποιος είναι ο άνθρωπος που φέρεται ως θύμα. Κατακεραυνωμένος παρουσιάστηκε ενώπιον της ανακρίτριας για να καταθέσει την πλήρη αλήθεια» δηλώνει στη «ΜτΚ» η δικηγόρος του 24χρονου, Ανθούλα Ανάσογλου.
Ποιοι κατηγορούνται

Συνολικά πέντε κατηγορούνται για την υπόθεση, για εκβίαση από κοινού, τελεσθείσα και σε απόπειρα, τοκογλυφία κατ’ εξακολούθηση, αρπαγή από κοινού καθώς και για παραβάσεις των Νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών.

Από τους πέντε οι τέσσερις ασχολούνται με πολεμικές τέχνες και οι τρεις από αυτούς είναι μέλη του ίδιου αθλητικού συλλόγου. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον 21χρονο, τον 25χρονο και τον 30χρονο. Μάλιστα, στις απολογίες τους γίνεται αναφορά στον συγκεκριμένο σύλλογο πυγμαχίας και στις προπονήσεις τους στο ίδιο γυμναστήριο.

Ο 21χρονος και ο 25χρονος συμμετείχαν τον περασμένο έτος μάλιστα και σε αγώνες πυγμαχίας και υπάρχουν σχετικά βίντεο και φωτογραφίες αναρτημένα στο διαδίκτυο. Από τον ίδιο αθλητικό σύλλογο, πάντως, στο παρελθόν είχαν απασχολήσει τις δικαστικές αρχές και άλλοι αθλητές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο κάποιος από την παρέα των πέντε να είχε πέσει και αυτός θύμα εκφοβισμού και να συμμετείχε στην δράση του 21χρονου, για να ξεπληρώσει κάποιο δικό του χρέος. Μετά τα όσα συνέβησαν το τελευταίο μήνα, ο 21χρονος έσβησε κάθε ίχνος του από το διαδίκτυο και στο προφίλ του στο Facebook δεν υπάρχει κανένα πλέον στοιχείο, ενώ και άλλοι από τους πέντε κλείδωσαν τους λογαριασμούς τους.

Πηγή: lawandorder.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια