Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ανακοίνωση - κάλεσμα από την ΕΑΚΠ για την 17η Νοέμβρη


Tα συνθήματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου,cπαντιέρα αφύπνισης για την οργάνωση των αγώνων του λαού απέναντι στις πολιτικές που τον εξαθλιώνουν!

Πυροσβέστη – Πυροσβέστρια,

Σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται 49 χρόνια από την επέτειο του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη 1973. Όμως παρά τα τόσα χρόνια που πέρασαν τα συνθήματα και τα αιτήματα του ελληνικού λαού τότε, όχι μόνο παραμένουν επίκαιρα αλλά μοιάζουν όλο και πιο ταιριαστά στις ανάγκες του σήμερα.

Το Ψωμί, τείνει να γίνει αίτημα με κυριολεκτικό χαρακτήρα αφού οι αυξήσεις των τιμών σε τέτοιου είδους βασικά αγαθά αγγίζουν έως και το 50%. Όπως και οι περισσότερες ελληνικές οικογένειες αναγκαζόμαστε να σκεφτόμαστε 2-3 φορές τα τρόφιμα που θα αγοράσουμε πλέον, ενώ διάχυτος είναι ο προβληματισμός και η αγανάκτηση για την εξασφάλιση θέρμανσης και ηλεκτρικής ενέργειας.

Η Παιδεία, γίνεται πανάκριβη και λειτουργεί πλέον με τους νόμους της αγοράς σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας εκπαίδευσης. Τα δημόσια σχολεία μετατρέπονται όλο και πιο έντονα είτε σε «χώρο παρκαρίσματος» παιδιών (δημοτικό), είτε σε εξεταστικά κέντρα όπως έχει γίνει πλέον η δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Η πόρτα εισόδου για τα Α.Ε.Ι. της χώρας και η απόκτηση μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών στενεύει όλο και περισσότερο για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών. Σ’ αυτήν την πραγματικότητα γονείς και μαθητές γινόμαστε βορά από τα ιδιωτικά φροντιστήρια έναντι αδρής αμοιβής. Θυσιάζουμε και ξεπουλάμε κόπους μιας ζωής για να πραγματοποιήσουν τα παιδιά μας το δικό τους όνειρό με την είσοδο τους σε κάποιο πανεπιστήμιο! Αντίστοιχα οι δωρεάν χώροι για αθλητικές δραστηριότητες εγκαταλείπονται όλο και περισσότερο ενώ οι καλλιτεχνικές δραστηριότητες βαδίζουν στον ίδιο δρόμο της παρακμής.

Η Ελευθερία, επίσης φαντάζει για μεγάλο μέρος του λαού, ο οποίος βλέπει τον αυταρχισμό να γιγαντώνεται με τυμπανοκρουσίες περί «δημοκρατίας», μια ανάσα χωρίς οξυγόνο. Μάλιστα εμείς οι πυροσβέστες έχουμε ευθύνη ιδιαίτερη ώστε το Πυροσβεστικό Σώμα να μη γίνει ακόμα ένα ραβδί που θα τσακίζει την πλάτη του λαού ως Σώμα Ασφαλείας.

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών, καλεί κάθε συνάδελφο να τιμήσει την επέτειο του Πολυτεχνείου, σύμβολο του αντιδικτατορικού αγώνα, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις και τα συλλαλητήρια που θα γίνουν σε κάθε πόλη. Δεν πρόκειται για κάτι το καινούργιο και ξεχωριστό ούτε απλά για κάτι το πανηγυρικό και επετειακό. Σας καλούμε να δώσετε συνέχεια στο απεργιακό αγώνα της 9ης Νοέμβρη που προηγήθηκε με τα μαζικότατα συλλαλητήρια των εργατών σε όλη τη χώρα (βλ. eakp.gr, στις 3/11/2022). Ελάτε να αγωνιστούμε για ένα Πυροσβεστικό Σώμα στο πλευρό του λαού (βλ. eakp.gr, στις 8/11/2022). Είναι η συνέχεια στο δρόμο που εμείς πρέπει να χαράξουμε κόντρα στις αντιλαϊκές πολιτικές που φέρνουν την ανάπτυξη στα κέρδη των μονοπωλίων και στο λαό φτώχεια και δυστυχία, με τα δικαιώματα και τις δημοκρατικές ελευθερίες υπό συνεχή αμφισβήτηση!



ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια