Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δημοσκόπηση MRB: Στο 7,2% η διαφορά - Δεν κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ






Αποκαλυπτική για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ είναι η νέα μεγάλη δημοσκόπηση της εταιρείας MRB για το Newsbomb.gr – Δεν κεφαλοποιεί η αξιωματική αντιπολίτευση τη φθορά της κυβέρνησης

Η ακρίβεια θα κρίνει το αποτέλεσμα της κάλπης, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της MRB για το newsbomb.gr με τον ΣΥΡΙΖΑ όμως να αδυνατεί να κεφαλοποιήσει την αγανάκτηση των πολιτών.

Οι Έλληνες φοβούνται (44,5%), οργίζονται (41,7%) και απογοητεύονται (33,1%) για το μέλλον της χώρας ενώ το 74,3% δεν κρύβει την ανησυχία του για την ακρίβεια που μαστίζει την κοινωνία.


Παρόλα αυτά η Νέα Δημοκρατία φαίνεται πως είναι η μόνη λύση διακυβέρνησης καθώς συνεχίζει να προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 29,5% έναντι 22,7% του ΣΥΡΙΖΑ με την διαφορά να καταγράφεται στο 6,8% στην πρόθεση ψήφου και να εκτοψεύεται στο 7,2% με αναγωγή στα έγκυρα.

Συγκεκριμένα, με αναγωγή η Νέα Δημοκρατία καταγράφει 31,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24,1%, το ΠΑΣΟΚ 11,9% δείχνοντας πως αυτό είναι το ταβάνι του, το ΚΚΕ 5,2%, η Ελληνική Λύση 4,6%, το ΜέΡΑ25 3,3% ενώ με την είσοδο στη Βουλή φλερτάρει το ΕΛΛΗΝΕΣ με 2,5%. Πρόκειται για το κόμμα του έγκληστου στη φυλακή Ηλία Κασιδιάρη.

Δεν θα πρέπει να περάσει στα «ψιλά» το υψηλό ποσοστό του Δεν Ξέρω/Δεν Απαντώ. Στη δημοσκόπηση της MRB φτάνει το 12,2% ενώ μαζί με το "Άλλο κόμμα" φτάνει το 15,9% ποσοστό ικανό να αλλάξει συνολικά τα δεδομένα την ώρα της κάλπης.






Η αναγωγή σε έγκυρα ψηφοδέλτια:

Δείτε την πρόθεση ψήφου:

Όσον αφορά το ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει σαφές προβάδισμα σχεδόν 10 μονάδων έναντι του Αλέξη Τσίπρα. Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός φτάνει το 38,5% έναντι 28,8% του Αλέξη Τσίπρα. Εδώ βέβαια θα πρέπει να σημειωθεί πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είθισται να ακολουθεί του «Κανένας από τους δύο» στις δημοσκοπήσεις κάτι που ανατρέπεται στην έρευνα της MRB:

Οι μετρήσεις της MRB αναδεικνύουν και τις σκέψεις των πολιτών για τις μετεκλογικές συνεργασίες και τα σενάρια συγκυβέρνησης, με τα αποτελέσματα μάλιστα να προκαλούν… εκπλήξεις.

Ενώ η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγούνται, η πλειοψηφία των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση - έστω και με μία μονάδα περίπου διαφορά- επιλέγουν μια κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ και άλλα κόμματα αντί εκείνης μιας Νέας Δημοκρατίας με το ΠΑΣΟΚ.





Πηγή: www.newsbomb.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια