Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Έτσι δρούσε η σπείρα των high tech Ρομά απατεώνων – H «κόκκινη Eurovision» και τα πολυτελή αυτοκίνητα



Δυο αδέλφια Ρομά είναι οι εγκέφαλοι της high tech, σπείρας, που είχε καταφέρει να εξαπατήσει 262 άτομα και να τους αποσπάσουν 2 εκατομμύρια ευρώ υποκλέπτοντας τους προσωπικούς κωδικούς τραπεζών.

Η δράση τους είχε ξεκινήσει τον Φεβρουάριο του 2022, με το πρώτο τους θύμα να είναι ένα άτομο στα Μέγαρα με επιχείρηση ξυλείας που κατάφεραν να του αποσπάσουν 20.000 ευρώ. Οι έξι συλληφθέντες ξεκινούσαν να καλούν τηλεφωνικά τα υποψήφια θύματα τους, από το επιχειρησιακό κέντρο που είχαν στήσει σε σπίτι στο Ζευγολατιό, από τις 8 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι απατεώνες, που όλοι τους είχαν απασχολήσει τις αρχές για παρόμοια αδικήματα, είχαν και άλλα επιχειρησιακά κέντρα στα οποία έβαλαν «λουκέτο» πριν τους εντοπίσουν οι αστυνομικοί.
Η «μπύρα Άλφα» και η «κόκκινη Eurovision»

Τα μέλη της σπείρας των απατεώνων ενοικίαζαν κάρτες τραπεζών που ανήκαν σε τοξικοεξαρτημένα άτομα ή Ρομά, στους οποίους έδιναν από 200 έως 500 ευρώ και τους ζητούσαν να δηλώσουν την απώλεια της κάρτας, αφού πρώτα έκαναν τις αναλήψεις ποσών που κατάφερναν να αποσπάσουν από τα θύματα τους. Μάλιστα είχαν και κωδικές εκφράσεις προκειμένου να μην γίνονται αντιληπτοί από τις αστυνομικές αρχές. Χαρακτηριστικά τις τραπεζικές κάρτες της Alpha τις έλεγαν «μπλε» ή «Μπύρα Άλφα» , τις κάρτες της Πειραιώς, «Μπανάνα κίτρινη», τις κάρτες κόκκινου χρώματος «Κόκκινη Eurovision», ενώ γενικά τις έλεγαν «μεταχειρισμένα»,
Επιχειρηματίας γλίτωσε 70.000 ευρώ την τελευταία στιγμή

Οι Ρομά απατεώνες δεν είχαν συγκεκριμένο σχέδιο δράσης, αλλά τηλεφωνούσαν σε εκατοντάδες άτομα καθημερινά, αποσπώντας από 200 ευρώ, έως και 30.000. Σε μια περίπτωση, οι απατεώνες κατάφεραν να πείσουν μια γυναίκα ξενοδόχο πως θα ενοικίαζαν δωμάτια για μεγάλο διάστημα και κατάφεραν να τις αποσπάσουν τους κωδικούς της κάρτας, με το πρόσχημα πως θα της κατέβαλαν τα χρήματα για την κράτηση και τις απέσπασαν 70.000 ευρώ. Την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή η γυναίκα αντιλήφθηκε την απάτη και ακύρωσε το έμβασμα. Ένας άλλος πάλι επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης φαρμακείου δεν στάθηκε το ίδιο τυχερός με τους απατεωνες να του αποσπούν 33.000 ευρώ από την τράπεζα.
Τα πολυτελή αυτοκίνητα και τα σπίτια «παλάτια»

Από τα 2 εκατομμύρια ευρώ που είχαν καταφέρει να αποσπάσουν, οι αστυνομικοί εντόπισαν στην κατοχή των απατεώνων, μόλις 4.500 ευρώ. Όπως προέκυψε, τα χρήματα που έβγαζαν τα μετέτρεπαν σε πολυτελή αυτοκίνητα, ανακαινίσεις σπιτιών, αλλά και ανέγερση νέων κτιρίων μέσα στα οποία διέμεναν. Τα στελέχη της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Δυτικής Αττικής και το τμήμα ασφαλείας Μεγάρων, που «έβγαλαν» την υπόθεση, εκτιμούν πως τα θύματα των απατεώνων είναι πολύ περισσότερα από τα 262 που τελικά ταυτοποιήθηκαν και εκτιμούν πως πολλοί απέφυγαν να καταθέσουν μηνύσεις για να μην εκτεθούν στον επαγγελματικό τους κύκλο.


Πηγή: lawandorder.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια