Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

"Θα παρακολουθούσα και την ΠτΔ αν στρεφόταν κατά της πατρίδας": Κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τη δήλωση της Εισαγγελέως ΕΥΠ



Σκληρή επίθεση ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης για την κατάθεση της Εισαγγελέως που εποπτεύει την ΕΥΠ - Για θεσμικό κατήφορο κάνει λόγο η ΝΔ.



"Φωτιές" άναψε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, η οποία συνεδρίασε για την υπόθεση των υποκλοπών, η κατάθεση της Βασιλικής Βλάχου, της εισαγγελέως που εποπτεύει την λειτουργία της ΕΥΠ.



Σύμφωνα με πληροφορίες, η κα. Βλάχου φέρεται να δήλωσε ότι θα παρακολουθούσε ακόμα και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας εάν υπήρχαν πληροφορίες ότι στρέφεται κατά της πατρίδας. Η τοποθέτηση αυτή, που προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευσης, ήταν η απάντηση που έδωσε η Εισαγγελέας στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Φίλη που την ρώτησε για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη.














Μετά την ολοκλήρωση της απόρρητης συνεδρίασης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος έκανε λόγο για μια "θλιβερή παράσταση συνταγματικής εκτροπής και πλήρους απαξίωσης του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος, στα ίδια του τα θεμέλια".

Όπως ανέφερε "η ίδια η Εισαγγελέας που έχει την αρμοδιότητα να εποπτεύει την ΕΥΠ δήλωσε θρασύτατα ότι κατά την ανέλεγκτη κρίση της μπορεί να παρακολουθήσει ακόμα και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας εφόσον θεωρεί ότι πάει να πουλήσει την πατρίδα. Πρόκειται για προσβολή στη Δημοκρατία, προσβολή στο πολίτευμα, προσβολή στο κοινοβούλιο και προσβολή στους ίδιους τους Έλληνες και Ελληνίδες βουλευτές και βουλεύτριες. Δυστυχώς, παρά το γεγονός που της ζητήσαμε να ανακαλέσει, επέμεινε στη δήλωση αυτή, ενώ ο παρόν υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, αντί να αποδοκιμάσει, την κάλυψε απολύτως ζητώντας της, μάλιστα, και συγνώμη αφού παρέδωσε υποκριτικά μαθήματα κοινοβουλευτικής διαμαρτυρίας στους βουλευτές της αντιπολίτευσης. Είναι πραγματικά, κρίμα και κατάντημα αυτό που βιώνουμε καθημερινά από αυτή την απαράδεκτη και παράνομη, πια στον τρόπο που συμπεριφέρεται, κυβέρνηση. Είναι πραγματικά κρίμα".

Η αντίδραση της ΝΔ

Την ίδια ώρα, πηγές της ΝΔ εξαπέλυσαν επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον ότι προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις από το τίποτα.

"Στην απελπισία τους να βρουν κάτι να πουν και βαριά εκτεθειμένοι που ζήτησαν συνεδρίαση της Επιτροπής θεσμών & Διαφάνειας για τον Σπίρτζη χωρίς τον Σπίρτζη (ο οποίος επέλεξε να λείψει σε μια τόσο σημαντική επιτροπή σε ταξίδι), οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και πάλι δημιουργούν εντυπώσεις από το τίποτα, καταφεύγοντας σε φθηνές σοφιστείες. Η υποθετική απάντηση σε ένα υποθετικό ερώτημα της εισαγγελέως κας. Βλάχου αν θα υπέγραφε παρακολούθηση της Προέδρου της Δημοκρατίας, ελλείψει επιχειρημάτων και στοιχείων αναγορεύθηκε σε "μείζον" θέμα και φυσικά διαστρεβλώθηκε" σημειώνουν από το κυβερνόν κόμμα.

"Φθάνουν δε στο έσχατο σημείο να εμπλέξουν με τις ερωτήσεις τους μέχρι και τον θεσμό του ανώτατου πολιτειακού παράγοντα της χώρας για να προσπαθήσουν να υποστηρίξουν το ατεκμηρίωτο αφήγημά τους που πανηγυρικά καταρρίφθηκε από την Εξεταστική Επιτροπή. Και ποιοι το κάνουν; Αυτοί που ούτε καν το πόρισμα διάβασαν και των οποίων ο συνάδελφος κ. Σπίρτζης απείχε στην υπόθεση που δήθεν τον ενδιέφερε και την περιέφερε από τηλεοπτικό κανάλι σε κανάλι. Ας σταματήσουν επιτέλους αυτό το θεσμικό κατήφορο και ας αντιληφθούν τα πραγματικά δεδομένα. Και ποια είναι αυτά; Ότι από τη σημερινή συνεδρίαση για μια ακόμη φορά αποδείχθηκε από τα όσα είπε ο διοικητής της ΕΥΠ κ. Δεμίρης πως δεν υπήρξε χρήση ή προμήθεια του predator από την ΕΥΠ, ενώ η εισαγγελέας της ΕΥΠ κα. Βλάχου είπε ως δεν πρέπει να συνδέεται η υπόθεση επισύνδεσης Ανδρουλάκη με τις εσωκομματικές εκλογές καθώς η συλλογή πληροφοριών δεν ξεκινά με απλό τρόπο αλλά προηγείται δουλειά κι έρευνα μηνών". Ξεκαθαρίστηκε τέλος ότι η κα. Βλαχου ουδέποτε επικαλέστηκε - όπως ψευδώς ο ΣΥΡΙΖΑ διέδιδε - απόρρητο, αλλά ότι η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας δεν είχε δικαίωμα να την εξετάσει ως μάρτυρα για τα εισαγγελικά καθήκοντα που άσκησε"" καταλήγουν οι πηγές της ΝΔ.
Πηγή: www.thetoc.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια