Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΠΟΕΣ: Ανακοίνωση για διεκδικήσεις ΕΜΘ (μισθολογικό κλιμάκιο Ανθυπολοχαγών)


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕΡΣ ΠΡΟΣ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΩΣ ΕΜΘ


Αθήνα, 21 Οκτωβρίου 2022

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι.

Το τελευταίο διάστημα η Ομοσπονδία μας γίνεται διαρκώς αποδέκτης της αγωνίας σας αναφορικά με την καθυστέρηση κατάθεσης του νομοσχεδίου του ΥΠΕΘΑ, όπου όπως μας έχει διαβεβαιώσει ο κ. Υπουργός στην επίσημη συνάντησή του με την Π.Ο.Ε.Σ., αναμένεται να επιλυθεί μεταξύ άλλων και
το μείζον πρόβλημα της μισθολογικής κλίμακας των Ανθυπολοχαγών ΕΜΘ (και αντιστοίχων).

Εξυπακούεται ότι, εκτός από την αποκατάσταση της μεγάλης αδικίας που υφίσταται από το 2019, κατεύθυνση προς την οποίαν η Π.Ο.Ε.Σ. πιέζει διαχρονικά, παραμένει και το ιδιαίτερα κρίσιμο ζήτημα των ατομικών διεκδικήσεων για κάθε θιγόμενη/ο στρατιωτικό προελεύσεως ΕΜΘ.

Όπως όλες και όλοι γνωρίζετε, η Π.Ο.Ε.Σ. είναι διαχρονικά πρωτοπόρος και συνεπής σε αυτό που κάποιοι κάποτε αποκάλεσαν επικριτικά «δικαστικό ακτιβισμό» (βλ. αναδρομικά, δεκάδες αποφάσεις για αποζημίωση νυκτερινής εργασίας κλπ), μέσω του γραφείου του νομικού μας παραστάτη, κ. Γεωργίου Αντωνακόπουλου, τακτική που έχει αποδώσει σημαντικά αποτελέσματα όλα τα χρόνια.

Έτσι και τώρα, σας γνωρίζουμε ότι έχουμε προγραμματίσει να οργανώσουμε αγωγές για την αναδρομική διεκδίκηση των οφειλών της Πολιτείας έναντι των συναδελφισσών και συναδέλφων προελεύσεως ΕΜΘ, εφόσον αυτό δεν ρυθμιστεί νομοθετικά.

Ωστόσο, όπως προκύπτει και από το ιδιαίτερα τεκμηριωμένο ενημερωτικό σημείωμα του κ. Αντωνακόπουλου, οι διεκδικήσεις μπορούν να οργανωθούν επακριβώς μόνο κατόπιν ολοκλήρωσης της σχετικής νομοθετικής πρωτοβουλίας.

Κατόπιν τούτου, δηλώνοντας ότι κατανοούμε απόλυτα την αγωνία σας και συμμεριζόμαστε τις ανησυχίες σας, σας συνιστούμε λίγη υπομονή ακόμα και σας γνωστοποιούμε για μια ακόμα φορά ότι θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε δίπλα σας, όπως κάνουμε με συνέπεια όλα τα χρόνια.

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας.



--
Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.Ο.Ε.Σ.

Νόμιμα αναγνωρισμένη συνδικαλιστική Ομοσπονδία
με την υπ΄ αριθμ. 4/2019 απόφαση του Ειρηνοδικείου Λαυρίου.

Πρόεδρος: Ανθυποπλοίαρχος (Ε) Δημήτριος Μεθενίτης,


Γεν. Γραμματέας: Συνταγματάρχης (ΜΧ) Διονύσιος Τσακαλάκης,


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια