Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η Ελληνική Αστυνομία τιμά τον προστάτη της Άγιο Αρτέμιο – Υποδοχή Παναγίας Βουρλιώτισσας στον κεντρικό ναό του Σώματος

 Mε την υποδοχή της εικόνας της Παναγίας Βουρλιώτισσας ξεκίνησαν το απόγευμα της Τετάρτης οι θρησκευτικές ακολουθίες για τον προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας μεγαλομάρτυρα άγιο Αρτέμιο στον κεντρικό ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στους Αμπελόκηπους στην Αθήνα.

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Κλήρος και λαός με επικεφαλής τον επίσκοπο Ανδρούσης κ. Κωνστάντιο, υποδέχθηκαν έμπροσθεν του προαυλίου του ναού την θαυματουργή εικόνα η οποία φυλάσσεται ως πολύτιμος θησαυρός στον καθεδρικό ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου Νέας Φιλαδελφείας και την οποία μετέφεραν οι πρόσφυγες από τα Βουρλά της Μικράς Ασίας κατά την Μικρασιατική Καταστροφή.

Στη συνέχεια, τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής χοροστατούντος του κ. Κωνστάντιου, ο οποίος πλαισιωνόταν από τον Διευθυντή της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας αρχιμανδρίτη Αλέξιο Κουρτέση, τον πρωτοσύγκελο της μητροπόλεως Νέας Ιωνίας αρχιμανδρίτη Επιφάνιο Αρβανίτη και πλειάδας κληρικών της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ενώ συμπροσευχόμενος παρέστη ο μητροπολίτης Σάμου κ. Ευσέβιος.

Στο κήρυγμά του ο επίσκοπος Ανδρούσης αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του τιμωμένου αγίου προτρέποντας να πάρουμε τα μηνύματα που μας στέλνει μέσα από τη ζωή του και να τα κάνουμε και εμείς βίωμα.


Αναφερόμενος στις προκλήσεις των καιρών μας, ο θεοφιλέστατος τόνισε πως «ο άνθρωπος αποστρέφει το πρόσωπό του από τον Χριστό, κλονίζεται η πίστη του και τότε τον παραλαμβάνει ο πονηρός και τον κάνει υποχείριό του. Βλέπουμε τι συμβαίνουν γύρω μας και εσείς ως αστυνομικοί γνωρίζετε πάρα πολύ καλά τι υπάρχει έξω στην κοινωνία ως δολιότητα, ως κακία, ως έγκλημα, ως παρανομία, ως παράβαση των νόμων και κυρίως ότι όλοι αυτοί δεν έχουν συναίσθηση ότι είναι άνθρωποι», επεσήμανε.

Κλείνοντας, ο κ. Κωνστάντιος, αφού μετέφερε προς όλους τις ευχές και την αγάπη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου, επαίνεσε τους άνδρες και τις γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας για την τεράστια προσφορά τους στην πατρίδα και στην κοινωνία.

Αμέσως μετά, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Σάμου κ. Ευσεβίου ακολούθησε η μεγαλοπρεπής λιτάνευση του ιερού λειψάνου και της εικόνας του αγίου Αρτεμίου πέριξ της πρώην Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ παράλληλα η μπάντα του Σώματος συνόδευε υπό τους ήχους της τη λιτανεία και μαζί με το άγημα της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας απέδιδαν τις δέουσες τιμές.

Πριν την απόλυση, ο προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας Αστυνόμος Β΄ π. Αλέξιος Κουρτέσης, ευχαρίστησε θερμά τόσο τον κ. Κωνστάντιο όσο και τον κ. Ευσέβιο που λάμπρυναν με την παρουσία τους την πανήγυρη, ενώ τους ψαλμούς της εορτής απέδωσαν θαυμάσια βυζαντινοί χοροί αποτελούμενοι από αστυνομικούς υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτη κ. Θανάση Τσαρούχα και του κ. Θεόδωρου Τζοροβίλη.

Στις ακολουθίες παρέστησαν ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος Οικονόμου, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Κωνσταντίνος Σκούμας, ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί, καθώς και πλήθος κόσμου.

Να σημειωθεί, ότι η εικόνα της Παναγίας Βουρλιώτισσας θα παραμείνει στον ιερό ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών έως την Κυριακή προς ευλογία και προσκύνηση τόσο των αστυνομικών που υπηρετούν στο λεκανοπέδιο όσο και όλων των πιστών.

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ




Πηγή: orthodoxia.info






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια