Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μήνυμα του Λευτέρη Οικονόμου για τον εορτασμό του Αγίου Αρτεμίου


Την σημερινή ημέρα Μνήμης του μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, η Ελληνική Αστυνομία τιμά τον προστάτη της. Οι σύγχρονες συνθήκες με τις διαδοχικές διεθνείς κρίσεις, τα μείζονα κοινωνικά μέτωπα που προκύπτουν μέσα από την χρήση του διαδικτύου και οι απειλές που προστίθενται για την εθνική και εσωτερική ασφάλεια εξαιτίας του κυβερνοπολέμου, δημιουργούν νέες προκλήσεις για την αποστολή και το έργο της Αστυνομίας.

Ταυτόχρονα η συνεχής προσπάθεια της κυβέρνησης και της Πολιτείας να «θωρακίσει» τον Έλληνα Αστυνομικό με περισσότερα μέσα, εκπαίδευση, τεχνολογία και διεθνείς εμπειρίες στον πόλεμο ενάντια στο κάθε μορφής έγκλημα συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς και στο πλαίσιο του εφικτού. Όμως σε κάθε περίπτωση η σχέση εμπιστοσύνης της Ελληνικής Αστυνομίας με την κοινωνία των πολιτών, συνεχίζει να σχετίζεται άμεσα και κυριαρχικά με τους ανθρώπους πίσω από τις στολές. Το προσωπικό επίπεδο συγκρότησης, ευθύνης και κοινωνισμού του κάθε Αστυνομικού ξεχωριστά και όλων των μελών του Σώματος συνολικά, ανδρών και γυναικών, θα φέρει το καθοριστικό αποτέλεσμα. Και αυτό δεν μπορεί να είναι άλλο από την επικράτηση της έννομης και συνταγματικής τάξης ενάντια στο έγκλημα και την εκτροπή.

Την σημερινή ημέρα αξίζει να υπάρξει μια αξιακή θεώρηση της αποστολής των Αστυνομικών. Τώρα που η επικαιρότητα «πιέζει» με εγκλήματα πρωτοφανή, ως προς την σφοδρότητα τους, ακόμη και σε βάρος ανηλίκων, η Ελληνική Αστυνομία θα πρέπει να εκπέμπει μήνυμα αποτελεσματικότητας και ήρεμης αποφασιστικότητας. Το έγκλημα, η παρεκτροπή, η παραβατικότητα, δεν θα μείνουν ατιμώρητες και ανεξέλεγκτες. Γιατί ακριβώς η Ελληνική Αστυνομία, δεν θα το επιτρέψει. Τα τελευταία χρόνια έγιναν και επετεύχθησαν πολλα, αλλά ο ατέρμονος πόλεμος μεταξύ του εγκλήματος και του νόμου συνεχίζεται. Οι νέες προκλήσεις για την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των πολιτών θα πρέπει να αντιμετωπισθούν στο μέτρο του δυνατού προληπτικά και κατασταλτικά να ανασχεθούν.

Σε όλες τις περιπτώσεις και από τη θέση που ο κάθε Αστυνομικός έχει κληθεί να υπηρετεί, ένα θα πρέπει να είναι το μήνυμα. Ο κώδικας αξιών του πολιτισμού και της Δημοκρατίας μας, δεν απειλούνται. Ο νόμος, η τάξη, τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι συνταγματικές ελευθερίες, δεν βρίσκονται υπό διαπραγμάτευση ή υπό δοκιμασία. Οι Αστυνομικοί στην καθημερινότητα τους υπηρετούν το χρέος τους και ανταποκρίνονται στην αποστολή τους.

Εύχομαι επιτυχίες στα καθήκοντα σας, υγεία και ευτυχία προσωπική και οικογενειακή, με την ευλογία του Αγίου Αρτεμίου που τιμούμε σήμερα.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια