Ticker

6/recent/ticker-posts

''Θαύματα στην Αστυνομική Ακαδημία''


Δημοσιεούμε κείμενο αστυνομικού-αναγνώστη του Bloko.gr:

Η Αναβάθμιση της Αστυνομικής Ακαδημίας είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση του χρόνου εκπαίδευσης των εισερχομένων στην σχολή Αστυφυλάκων χωρίς κανένα θετικό αντίκτυπο στην σταδιοδρομία τους. Ούτε κάν την αναγνώριση τυχών δεύτερου τίτλου σπουδών αν εισέλθει με την χρήση του τίτλου σπουδών της αστυνομικής Ακαδημίας σε κάποια ΑΕΙ.

Για να γίνει κατανοητό...

Ο Αστυφύλακας θα εκπαιδευτει τρία χρόνια για να είναι κατώτερο προσωπικό αντίστοιχα του προσωπικού που εισέρχεται στο σώμα εκτός πανελλαδικών χωρίς πραγματική εξέλιξη (όπως των άλλων αντίστοιχων στρατιωτικών σχολών τριετούς εκπαίδευσης) και η διαφορά στην εκπαίδευση του από έναν αντίστοιχο Αξιωματικό που θα φοιτήσει τέσσερα χρόνια θα είναι ένα και μόνο έτος σπουδών!

Μετά την έξοδο από τις σχολές οι απόφοιτοι της ΣΑΕΑ χωρίς κανένα άλλο εφόδιο θα φτάσουν στο βαθμό του Στράτηγου ενώ οι Αστυφύλακες στου Υ/Β.

Το ένα έτος σπουδών κάνει όλη αυτή την διαφορά;!
Μα τι συμβαίνει στην ΣΑΕΑ τον έναν τελευταίο χρόνο εκπαίδευσης, ΘΑΎΜΑΤΑ;;
Μήπως οι εκπαιδευόμενοι μετέχουν του Αγίου Πνεύματος την τελευταία εκπαιδευτικη χρόνια τους στην σχολή;;

Θαύμα....


Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κάποτε ενας ανώτατος αξιωματικός μου είπε, εάν δεν έχεις σκοπό να είσαι Αξιωματικός στην αστυνομία σήκω κ παραιτησου, θα είσαι δυστυχισμένος Υπηρεσιακα.

Μετά από 22 έτη στο σώμα, πλέον που οι αντίστοιχοι σειρες μου έχουν φτάσει Α/Α και έχουν ωράριο στη ζωή τους και δεν τολμά να τους πει Υπηρεσιακα κουβέντα κανένας (πειθαρχικό παράπτωμα η κρίση ανώτερου ) , εγώ παλεύω να μάθω ακόμη τι εργάζομαι αύριο.

Ναι συνάδελφε, το 1 έτος κάνει τη διαφορά, τα 5000 μόρια στις πανελλαδικές κάνει τη διαφορά, τα εμπόδια για εξέλιξη κάνουν τη διαφορά, πολλά δυστυχώς και δεν νομίζω να λλαξει κάτι προς το καλύτερο, ξέρουμε τι συμβαίνει.

Απλά καταδικασμενοι η της Αστυφυλακων να είναι ισόβιοι Αξιωματικοί Υπηρεσίας στα τμήματα ΑΤ και ΤΑ εκεί που δεν ακουμπά αξιωματικός να κάτσει,να σε ξέρουν όλοι οι ποινικοι και αλλοδαποί φατσικως, να έχεις σε εκκρεμότητα 100 δικογραφιες και να σου κόβουν το ρεπό για να σε στείλουν μέτρα σε γήπεδο,να σε στέλνει σε μεταγωγες, να σε τιμωρεί γιατί καθυστερείς τις δικογραφιες, να διαθέτει σε κρατητήρια, να μην σου δίνουν όλη την άδεια γιατί δεν έχουν ανακριτικους για Αξυπ και να προσπαθείς να βρεις τρόπο να προγραμματίσεις με αξιοπρέπεια κάτι για την οικογένειά σου.

Ένας χρόνος διαφορά στις σπουδές, ένα χάσμα στον Υπηρεσιακό βίο, αυτή είναι η διαφορά.

Δεν θα σχολιάσω περί αντιμετώπισης, ο καθένας έχει τις δικές του εμπειρίες.

Καλη μας τύχη κυριοι συνάδελφοι.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συμφωνώ σε όλα αυτά που λες...πλην όμως...η διαφορά στις πανελλήνιες έστω κ των δέκα μορίων είναι κόποι χρόνων
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ελπίζω να τα γράφετε για πλάκα...
Ο χρήστης Gallahan είπε…
Όσα δεν φτάνει η αλεπού...τα κάνει κρεμασταρια λένε στο χωριό μου.
Οποίος μπορεί ας μπει ΣΑΕΑ τα υπόλοιπα άλλα λόγια να αγαπιόμαστε..
Εγώ ξέρω ότι για τη μλκια του κάθε άσχετου αξ.υπ,σκοπού,φρουρού,γραμματέα, την πληρώνει ο διοικητής που παίρνει σχεδόν τα ίδια χρήματα με αυτόν,που είναι μέρα νύχτα στα τηλέφωνα και το άγχος πως θα βγουν οι υπηρεσιακες υποχρεώσεις,και πως θα δώσει οφειλομενες άδειες και ρεπό.Που τα ακούει και από τους πάνω και από τους κατω.Εκατό καλά να κάνει,ένα λάθος και τον περιμένουν στη γωνία οι αδέκαστοι κριτές των επιτελείων και του συνδικαλισμου από την άνεση των γραφείων τους που δεν έχουν δουλέψει ποτέ...γιατί αυτοί στην ουσία από κοινού κάνουν κουμάντο...αυτη είναι η πραγματικότητα κύριοι να παλεύεις τρελαμενους πολίτες και προσωπικό,αναγνώριση μηδέν και μόλις γίνει η στραβή στον τακό..οποίος λοιπόν θέλει να ζήσει το παραμυθακι, ας διαβάσει να μπει ΣΑΕΑ και να γίνει αξιωματικαρας!