Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη


Η ΠΟΕΣ γνωστοποιεί επιστολή διαμαρτυρίας της προς τον κ,Πρωθυπουργό αναφορικά με πρόσφατη εξαγγελία μέτρων που ακόμα δεν έχουν ψηφιστεί ως τετελεσμένες λύσεις, καθώς και για τη δεύτερη συνεχόμενη αναφορά στους ΕΜΘ ως "Μακράς Διαρκείας". Θεωρούμε δε, ότι οι σύμβουλοι του Επιτελείου του κ.Πρωθυπουργού έπρεπε να είναι περισσότερο ευαισθητοποιημένοι έναντι του προσωπικού των ΕΔ, το οποίο εργάζεται υπό διαρκές καθεστώς εμπαιγμού επί σειρά ετών.


ΘΕΜΑ: Επιστολή Διαμαρτυρίας

ΣΧΕΤ.: Υπ’ αριθμ. πρωτ. 1323/2022 έγγραφό μας

Κύριε Πρωθυπουργέ.

Αμέσως μετά τις εξαγγελίες σας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, οπότε και αποκαλέσατε τους συναδέλφους μας ΕΜΘ ως «Εθελοντές Μακράς Διαρκείας  αντί για Μακράς Θητείας, το οποίο θίξαμε με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 1323/2022 έγγραφό μας, διαπιστώσαμε με απογοήτευση ότι επαναλάβατε το
ίδιο λάθος και σε πρόσφατη τελετή στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας την 28η Σεπτεμβρίου 2022.

Πέραν τούτου, παρουσιάσατε ως διευθετημένα, σειρά από θέματα τα οποία εξακολουθούν να υφίστανται και που, ευελπιστούμε, ότι θα συμπεριληφθούν στο πολυαναμενόμενο υπό κατάθεση νομοσχέδιο μέριμνας, όπως εξάλλου μας διαβεβαίωσε και ο κ. ΥΕΘΑ κατά την πρόσφατη επίσημη συνάντησή μας.

Ωστόσο, οφείλουμε να διαπιστώσουμε ότι η συνεχής αναβολή της κατάθεσης του νομοσχεδίου σε δημόσια διαβούλευση δημιουργεί εκνευρισμό και ανησυχία στο προσωπικό των ΕΔ, πόσο μάλλον όταν ακούει από τα πλέον αρμόδια χείλη ότι τα προβλήματά του έχουν ήδη επιλυθεί.

Δυστυχώς θεωρούμε ότι τα ανωτέρω υποδηλώνουν πέραν πάσης αμφιβολίας την αδιαφορία της Πολιτείας για τους στρατιωτικούς, αφού δεν βρέθηκε ούτε ένας σύμβουλος από το επιτελείο σας να σας ενημερώσει αφενός για το σοβαρό λεκτικό σφάλμα («Μακράς Διαρκείας») το οποίο ως φράση δημιουργεί καταναλωτικούς συνειρμούς, αφετέρου για το γεγονός ότι εδώ και πολλούς μήνες αναμένουμε την κατάθεση του νομοσχεδίου μέριμνας και μέχρι να ενημερωθούμε αρμοδίως περί του τι εμπεριέχει (άρα και επιλύει), όλα τα προβλήματα εξακολουθούν να υφίστανται ως έχουν παρά τις διαβεβαιώσεις σας.

Κατόπιν των ανωτέρω σας παρακαλούμε όπως:

α. Συνδράμετε στην επίσπευση της κατάθεσης του νομοσχεδίου ΥΠΕΘΑ σε δημόσια διαβούλευση καθ’ όσον οι καθυστερήσεις δημιουργούν ανασφάλεια και εκνευρισμό στο προσωπικό.

β. Δεχθείτε αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας μας προκειμένου να σας γνωστοποιήσουμε τα προβλήματα των στρατιωτικών καθ’ όσον είμαστε βέβαιοι ότι αρκετά εξ αυτών θα παραμείνουν εκτός επίλυσης.

--
Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.Ο.Ε.Σ.

Νόμιμα αναγνωρισμένη συνδικαλιστική Ομοσπονδία
με την υπ΄ αριθμ. 4/2019 απόφαση του Ειρηνοδικείου Λαυρίου.

Πρόεδρος: Ανθυποπλοίαρχος (Ε) Δημήτριος Μεθενίτης,


Γεν. Γραμματέας: Συνταγματάρχης (ΜΧ) Διονύσιος Τσακαλάκης,




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια